Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (66)

Dark

Dark (2017) (seriál)

Ve seriálu často narazíte na čokoládovou tyčinku Twix, která se v Německu mezi lety 1976 a 1991 prodávala pod názvem Raider. Jedna ze scén, odehrávající se v 2019, ve které nalezne Ulrich (Oliver Masucci) obal tyčinky s nápisem Raider, odkazuje na 80. léta.

Dark

Dark (2017) (seriál)

Ústředním motivem hudebního soundtracku je Dopplerův jev (přechody vysokých tónu do nízkých tónů), který pravděpodobně odkazuje na důležitost rodiny Dopplerů, která vystupuje v seriálu.

Dark

Dark (2017) (seriál)

Tričko jednoho z mrtvých chlapců je potištěno nápisem „Atomkraft, nein danke“. Jedná se o slogan německého anti-nukleárního hnutí z 80. let.

Dark

Dark (2017) (seriál)

Většina venkovních scén byla natočena v lesích u Fahrtechnik Akademie Kallinchen poblíž Berlína. Jedná se bývalou cvičnou vojenskou oblast Německé demokratické republiky.

Dark

Dark (2017) (seriál)

První německý seriál produkovaný Netflixem.

Dark

Dark (2017) (seriál)

Seriál měl premiéru na Toronto International Film Festival konaný v roce 2017.

Americký sniper

Americký sniper (2014)

Hlavní hrdina filmu zemřel v únoru roku 2013 na střelnici, zabit kolegou z armády, trpícím posttraumatickým stresem. Vrah Eddie Routh byl za vraždu Chrise Kylea a jeho přítele odsouzen na doživotí bez možnosti předčasného propuštění.

Americký sniper

Americký sniper (2014)

Film se inspiruje stejnojmennou knihou Christophera Kylea, který byl rekordmanem v počtu smrtelných odstřelovačských zásahů ve službách Navy Seals. Na kontě měl 160 potvrzených zabitých nepřátel, plus více než 250 těch nepotvrzených.

Samsara

Samsara (2011)

Celý film se natáčel v průběhu pěti let v 25 různých zemích světa.

Samsara

Samsara (2011)

Film byl kompletně natočen na 70mm analogovém zdroji, který musel být do digitální podoby konvertován tak, že se každý snímek naskenoval v rozlišení 8k, z čehož vzešel obrovský datový soubor o velikosti 20 terabajtů. Následně byla velikost snížena do finální podoby filmu.

Prometheus

Prometheus (2012)

Geolog a biolog opouští skupinu po nalezení mrtvého těla stvořitele. Ani jeden z nich neopustí mimozemskou budovu. Později budovu opouští zbylá skupina a Holloway (Logan Marshall-Green) při pohledu na vozidla řekne: "Sakra, oni už odjeli", čímž chce naznačit, že vozidlo chybí. Žádné vozidlo však nechybí.

Prometheus

Prometheus (2012)

Člen posádky popisuje dýchání na planetě LV-223 jako dýchání "skrz výfukové potrubí". Dodává, že oxid uhličitý je nad 3 % a naznačuje, že 2 minuty bez skafandru znamená smrt. Ve skutečnosti člověk dokáže přežít v prostředí s koncentrací oxidu uhličitého kolem 5 %. Ve 3 % je ve stavu mírného nepohodlí.

Muži v černém 3

Muži v černém 3 (2012)

Španělská vlajka, kterou je možné zahlédnout na raketové základně Cape Canaveral, není ta, která se použivala v roce 1969. Jde o verzi z roku 1981.

Muži v černém 3

Muži v černém 3 (2012)

Když v prvním filmu maže K (Tommy Lee Jones) minulost svého nového kolegy J (Will Smith), maže i jeho datum narození v roce 1975. V tomto filmu, který se odehrává v roce 1969, se K setká s mladým J, kterému je přibližně 7 až 8 let. Nemohl se tak narodit později než v roce 1962.

Muži v černém 3

Muži v černém 3 (2012)

Ve scéně, kdy J (Will Smith) navštíví základnu v šedesátých letech, se sveze ve stejném výtahu, jako v roce 2012, nikoli výtahem z prvního dílu nebo jakýmkoliv jiným starším.

Reklama