Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (1 072)

plakát

Problém tří těles - Jedině pokrok (2024) (epizoda) 

7. a předposlední díl 1.série. Will Downing se musí rozhodnout, zdali dožije zbytek svých dní na nemocničním lůžku, obklopen přáteli, či se odváží věnovat svůj mozek vědeckým účelů, tj. poslat ho za mimozemšťany. I přes veškeré přesvědčování, aby tak načinil, nakonec souhlasí. Auggie opouští projekt Schodiště, jelikož v něm ani nechtěla býti, a zůstala pouze kvůli Jen. Ta pláče pro svého zesnulého kamaráda. Jeiová se vrací dpmů a začíná na ni doléhat chuť co nejdříve opustit současný svět. Naposledy se setká se svým známým, kamarádem její zesnulé dcery, a následně se vydává s agentem, jenž ji sleduje, na místo, kde před mnoha desítkami let poprvé zkontaktovala cizí rasu. Zde si přeje skočit ze skály. Náhlý příchod Tatiany ji zarazí, ale přesto přese vše ví, kam spěje její osud. Sama Tatiana skončí po zranění a zrady ze strany Sang - Ti v kamravanu uprostřed lesa, zklamaná a smutná. Velvyslankyně od mimozemšťanů ji však opět osloví, aby se k nim přidala, jelikož pro ni mají možnost stát se něčím víc, čím byla doposud. A ona s vděkem nabídku příjimá (...). 95 procent. Zatím nejlepší díl z celé série.

plakát

Neobyčejná - Série 2 (2024) (série) 

2.série nám představuje pokračování ve vztazích mezi hlavními postavami. Hlavní dojmy: (POZOR, SPOLIERY!). Spermík má manželku, o níž nevěděl, Noru, a dokonce i dítě. Samozřejmě, Jen je velice žárlivá, což k ní patří jako lžíce k botě, a nenechá věci na pokoji do chvíle, dokud se konečně nevyřeší a Jen nevyhraje na úkor ostatních. Jak jinak. A navíc, trvá to dosti dlouho, skoro ceou sérii. Kash s Carrie zůstávají odloučení. Ale ne nadlouho, oba dva se vzájemně velice potřebují. Samozřejmě, schopnost Kashe vracet čas na chvíli povadne, abychom se dočkali prodloužení seriálu. Naopak se musí vydávat i do budoucnosti. Což ne vždy pomáhá jemu i nám, divákům, protože se situace neustále opakuje. Navíc si chce něco dokázat, čemuž osud nepřeje. A my musíme dále trpět. Zrzka se chce konečně stát "normální", a tedy i mít schopnosti. Proto navštěvuje kouče ve firmě pro výjimečné. Tedy, až poté, co s jednou holkou zažije bláznivé dobrodružství. Je jako ona, ale ne příliš dlouho. I jí se poštěstí. Další výplň, naštěstí vcelku povedená. Zde spíše lituji jejího slabého potenciálu v seriáu. Do kouče se zamiluje, spolu cestují myšlenkami, a ona se neudrží, když se zdá, že o Spermíka přišla (ale to by se jí přece nemohlo stát!). Carrie v jednu chvíli posedne duch zlé ženy, vymítání bude velice složité, a zdánlivě i neřešitelné. Máma Jen se ale o vše hravě postará. Kdo jiný? Spermík řeší dvě dvé holky, a koťata, jež zplodil. tipná scénka, ale zase umělá a natažená. A tak dále, a tak dále, dokud... dokud Jen nespadne do Nicoty. Předvídatelné, a navíc dosti násilím vtlačené do děje (...). Co přinese další série s tímto typem zpracování seriálu, nevím. Spíše dosti velké Nic :D 45 procent. Jednotlivé díly ušly, ale vcelku má seriál dosti co dohánět.

plakát

Neobyčejná - Tak sbohem navždy (2024) (epizoda) 

8. a poslední díl 2.série, a prozatím i celého seriálu. Jen dostane od svého kouče vyhazov za její nevhodné chování na pracovišti organizace, kde se s ním líbala. Kash se pokouší konečně pořádně zpracovat svůj muzikál, k čemuž mu přispěje i opět navrátivší se schopnost návratu času. Jenina máma si chce vyřídit účty s koučem. Její sestra se však od něj dozví ledacos důležitého. Muzikál proběhne vcelku v pořádku, na poměry party. Doporučení starého muže v podobě její role umírajícího starce jí pomůže konečně prozřít. Rozloučení se svým zesnulm tátou skrz Carrie je dojemné a smutné, schopnosti však nepřinese. Právě naopak. Když Kash spolu s Carrie, Spermíkem a Jen jdou vyhodit staré věci do Nicoty, přítel blondýny do ní omylem strčí. Spermík prodává svá koťata (...). 80 procent. Slušný závěr série.

Poslední hodnocení (1 185)

Problém tří těles - Jedině pokrok (2024) (epizoda) (E07)

19.04.2024

Neobyčejná - Série 2 (2024) (série) (S02)

15.04.2024

Neobyčejná - Tak sbohem navždy (2024) (epizoda) (S02E08)

15.04.2024

Problém tří těles - Vzhůru ke hvězdám (2024) (epizoda) (E06)

13.04.2024

Problém tří těles - Soudný den (2024) (epizoda) (E05)

12.04.2024

Problém tří těles - Náš Pán (2024) (epizoda) (E04)

09.04.2024

Problém tří těles - Ničitel světů (2024) (epizoda) (E03)

06.04.2024

Problém tří těles - Rudé pobřeží (2024) (epizoda) (E02)

03.04.2024

Neobyčejná - Jen vs. Nora: Zúčtování (2024) (epizoda) (S02E06)

02.04.2024

Reklama

Poslední deníček (260)

Gen V - 1. až 8.díl. I teď lze narazit na skutečně dobrý nový seriál. Kate jako skvělá Temná mrcha

   Budu zcela upřímný: ač uběhla již dlouhá doba od chvíle, kdy jsem pravidelně psával sem, do Deníčku, a zcela se rozplýval nad seriálovou tvorbou, nepřipadají mi uběhnuvší měsíce nikterak zbytečné. A rovněž zde platí ještě jedna maličkost: i když si už mohu na pomyslnou zeď zanedbávání připsat přibližně dvacátou "týdenní" čárku, jelikož poslední příspěvek byl zde pověšen v půli listopadu, důvod vyhýbání se osobnějšímu hodnocení je zcela prostý: ani jeden ze seriálů, zhlédnutých za posledních pět měsíců, mne nedokázal zaujmout do té míry, abych mu dal (nejen) byť jen 90 procent, a tím ho pomyslně "vynesl do výšin". Ale též, jelikož se jednalo o díla o maximálně osmi dílech s prahbídným dějem.

   S dnešním dnem se situace dramaticky mění. Po zhlédnutí Genu V, o němž se ještě rozpovídám, plánuji se koukat na mnohem hodnotnější díla, s nespočtem skvělých postav, jejichž příběhy, zejména v oblasti fantasy (ale i sci-fi) dokáží, a tím jsem si jist, o dost lépe zapadnout do mých priorit. Příklady seriálů, na něž se hodlám (asi s poloviční pravděpodobností) podívat po osmi dílech ze školního prostředí a superhrdinů, jsou Brave New World či Lockwood a spol. Případně Silo. Zřejmě se budu muset ještě rozhodnout...

   Ale zpátky k nejlepšímu dílu, jež mne velmi uhranulo, a kvůli němuž bych doslova a do písmene "vraždil". Tím narážím na Sama a Kate. Jejich společná cesta seriálem byla dosti těžká. De facto na sebe narazili až na konci série, a dosti pozdě (...). Celý seriál pojednává zpočátku o černošské dívce Marii. Je nutné poznamenat, že žijeme ve světě, kde jsou superchopnosti na denním pořádku, a k jejichž zdokonalení potřebujete navštěvovat jakoukoliv dostupnou akademii. Třeba tu Godolkinovu, již vede jistá milá děkanka.

   Chudá osmnáctiletá Marie, jež v dětství zabila rodiče, ovládá krev. Kvůli tomu je všemi (i mezi svými) považována za zrůdu. Ne však pro roztomilou blondýnu Emmu, k níž se na univerzitě nastěhuje. Emma se umí zmenšovat, a to skrze... zvracení. Nic moc, viďte? Ale snad právě proto se k sobě obě holky hodí. Tedy, hodily by se. Nebýt jejich vzájemného studu před druhou. A nenadálým okolnostem ve škole.

   Marie se chce přihlásit na oddělení boje proti zločinu. To vede profeosr Blink. Jenže ten ji odmítne. Během této doby se černošská dívka stane obětí jistého Golden Boye, čili Luka, jemuž se Marie pro její dovednosti zalíbí, a chce s ní (a se svými přáteli, čili nejlepším kamarádem Andréem a jeho holkou Kate!) vyrazit na oslavu (...). Po ní se však všechno zvrtne ještě více. Golden Boy Blinka zabije a poté spáchá sebevraždu (...).

   Všechno se hroutí ještě více. Marie se seznámí mimo Emmy ještě s Jordanem, poradci Blinka, (má v sobě dva lidi, dívku a kluka) do nichž se zamiluje, a též lépe se zbytkem Lukovy party. Kate umí ovládat mysl a vůli ostatních, André má schopnost manipulovat s předměty. Všichni mají jednu starost. Kdosi provádí pod školní budovou pokusy na studentech. Dosti nechutné. Jak s obětmi naložit? Zachránit je? Po dlouhých, ale zábavných šesti dílech přichází na řadu jasná rozhodnutí. 1) Za vše může děkanka školy. S ní si musíme poradit. 2) Chce zničit všechny nadpřirozené bytosti. Tomu musíme zabránit. 3) Máme u sebe Sama, bratra Luka, do nějž se zamilovala Emma. Je však nebezpečný. Ale pomůže nám.

   Co však hrdiny rozděluje, je způsob, jak se vším naložit. Navíc, Kate, dosud milá, odhalila tajemství. Spolupracovala s děkankou. Čili se Zlem. Ač nedobrovolně. Či ne? Prozření přichází vzápětí: dokud ji držela s léky, jednalo se o hodnou nevinnou dívku. Bez nich ale dala najevo svoji Temnou stránku. Zabila ji. A chce totéž provést i ostatním (...). Sam se s ní spojil, jelikož taktéž prožil mnoho utrpení, a to chce ze sebe dostat pomstou. Chybělo málo, a ještě by se ho vzdal. Nebýt Jí, Kate, jež mu "podala" pomocnou ruku, a díky níž přišel o emoce (...).

   Už víte, kam tém mířím? Samozřejmě. Ač se nejedná přímo o příběh na bázi Erity z Letopisů, či Clary z Lovců stínů, dává nám Kate, blonďatá mrcha, najevo vše, nač jsem opět dlouho čekal. Jako malá dívka trpěla. poté se spojila s mrchou, děkankou školy, a tu po dlouhé době zabila. Zbavila se léků, a tím dala svým schopnostem svobodu. A nálsedně si našla někoho, komu odebrala city (zřejmě narážka na Upíří deníky) a kdo jí může dobře posloužit. Ať už se schopnostmi, či sám se sebou.

   Sam už třeba nebude šílený, když nemá výčitky. Emmy se vzdal. A Kate je, upřímně, velice hezká. I když prohnaná. Navíc, a to je důležité, tím příběh neskončil. Za a) neprohráli, protože jim pomohl neznýmý hrdina. Možná se mu budou muset zavázat, možná ho ale společně zabijí a dostanou se ještě výše. Za b) dostali své nové nepřátele na kolena, čili zřejmě do Lesa. Za c) příběh skončil otevřený ve chvíli, kdy se dostali na vrchol slávy. Ještě z něj nespadli. A to hlavní, čili za d) čeká nás druhá série.

   To je to hlavní. Clary skončila na Světlé straně po třech či čtyřech dílech, a navíc na konci série. Erita v posledním díle seriálu (kvůli finanční a divácké krizi). Kate je na vrcholku v (prozatím) polovině seriálu. Druhé série je jasná. Tedy, zatím. Ještě nemá čas, kdy vyjde, ale zřejmě v průběhu tohoto roku. Budeme tedy jí (a Samovi) držet palce, ať se před námi ještě objeví. A zatím se podíváme na jiné seriály (...). Sam a Kate, dvě nejlepší postavy seriálu, na Temné straně viz. foto (vlastní tvorba)...

Gen V - 1. až 8.díl. I teď lze narazit na skutečně dobrý nový seriál. Kate jako skvělá Temná mrcha