Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Obsahy (2)

Good Time Max

Good Time Max (2007)

Dva rozdílní geniální bratři, kteří se vydali na rozdílné cesty, ale přesto mají mnoho společného - i tak by se dal v nejstručnějším popisu vyjádřit děj filmu nadaného herce, režiséra, producenta, scénáristy a v dalších funkcích figurujícího Jamese Franca, který napsal scénář, stojí za režií a objeví se i v hlavní roli filmu. Jeden z bratrů - Max (James Franco) se vydává na cestu požitkářství a dekadence, zatímco druhý - Adam (Matt Bell) se na svou životní cestu pouští s cílem využít svých mimořádných schopností a dosáhnout skvělé kariéry v medicíně. Ale jak už to tak obyčejně bývá, nic nedopadne tak, jak by si hrdinové představovali, a tak se oba stanou oběťmi myšlenkové omezenosti a předpojatosti společnosti, a taktéž rodinných vztahů a závazků.

Film GOOD TIME MAX se ve světové premiéře objevil na "Tribeca Film Festival" v roce 2007, a v zásadě pojednává o problematice drogové závislosti, neobvyklém fenoménu geniality a vykreslení společnosti, která si na problémy dělá často unáhlené názory.

James Dean

James Dean (2001) (TV film)

Film vypráví příběh Jamese Deana počínaje jeho dětstvím, přes jeho bouřlivou a krátkou hollywoodskou kariéru, až k jeho předčasné smrti. Sledujeme Deanovu pozorohudně rychlou cestu vzhůru, od chudého prosazeníchtivého herce ke světově proslulé movie-star. Významnou část snímkuí je i rovina pojednávající o jeho vztazích, především pak o jeho složitém vztahu k otci. Celý svůj život se snažil otci zavděčit, ten ho ale ignoroval a v ničem jej nepodporoval. Ve filmu je jeho otec ukazován jako člověk, jemuž prostě jen nebyla otcovská role souzena. Otec ho nakonec zavrhl, a to i přes to, že se James stal jedním z nejvyhledávanějších herců v Hollywoodu. Osudnou se Deanovi stala jeho vášeň pro rychlá kola, když ve svých čtyřiadvaceti letech těžce havaroval a při převozu do nemocnice zemřel.

Tento biografický snímek z roku 2001 byl původně natočen pro kabelovou televizi. Dean je zde ukazován nejen jako tvrdě pracující a divoký muž, ale i jako citlivá ztracená duše, která svůj bouřlivý život odráží ve svých filmových rolích. Deana hraje James Franco, role Deanova otce se zhostil Michael Moriarty a režie se ujal hollywoodský veterán Mark Rydell, který se dokonce s Deanem za jeho života přátelil.

Reklama