Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie

Poslední recenze (12)

plakát

Tondemo skill de isekai hóró meši (2023) (seriál) 

Jedno z mála anime, které mě donutily si ještě před vydáním poloviny první série přečíst si mangu. Moje pocity ze zakončení jsou celkově spíš smíšené, jelikož mi nepřišlo ono zakončení dostatečné, v tom smyslu, že jsem doteď čekala na další epizodu a o pár chvil později zjistila, že toto je zatím vše. A to o konci něco značí, přestože ono symbolické přesunutí se do jiného města je docela do oka bijící.  Upřímně jsem trochu více čekala zapletení se do případné politiky kvůli Mukódových schopnostem a Fenrira za jeho zády, sice jen na obchodním trhu musel způsobit velký poprask a je prakticky nemožné, aby ho nechali jen tak se potulovat po světě. To, co jsem nečekala, bylo jak mě vaření na přenosném ohřívači uprostřed fantasy světa pro dvě nadpřirozené bytosti, osloví. Že pozadí nemá moc detailů? Pffff. Viděli jste to jídlo? Sakra chlapi podělte se, ne. Chemie mezi postavami fungovala moc hezky a Mukóda, jakožto moderní muž, se s celou situací vypořádává svižně a s rozumem, což mě na jednu stranu trochu mrzí, na druhou vidět jak si kupuje svou vytouženou vanu, patří mezi mé oblíbené části.

plakát

Buddy Daddies (2023) (seriál) 

Za mě krásné. Příjemné slice of life s místy akce, kde vidíme dva protipóly starající se o jedno malé škvrně. No, zpočátku jen jeden protipól. Nic víc, nic míň. Ohledně Buddy daddies jsem už hodně slyšela narážky ohledně napodobení Spy x family, což je věc, kde jsem viděla jen první čtyři díly. Důvod byl jediný, hledala jsem něco o prohlubování vztahů v rodině, něco ze života rodičů atd. Věc, kterou spy x family minimálně ze začátku nemolo poskytnout. Buddy daddies mi to nabídly hned, bez věčného okecávání a zároveň bez pocitu tlačení na pily. Chci tím říct, že se jedná o dvě naprosto rozdílné anime, s tím, že spy x family bude víc šílená jízda než toto a oboje stojí za zkoušku. Miri mi zpočátku lezla velmi se svou povahu na nervy, ale nakonec musím říct, že to bylo velmi zlaté dítě, které vám během vteřiny ukradlo srdce a dokázali jste pochopit činy Kazukiho a Reie. Co mě lehce štvalo, bylo nedocenění role Kazukiho, kdy byl neustále lehce utlačován Reiem, protože on byl ten víc cool a zábavný. Sice jen Kazuki dělal v domácnosti snad vše a Rei byl prostě ten zábavnější rodič. Dost mi to připomnělo některé rodiny a tuto jejich nerovnováhu, a možná proto mě to ze začátku tak rozčilovalo. Naštěstí jenom ze začátku. Z celého srdce doporučuji.

plakát

Fukigen na Mononokean (2016) (seriál) 

Je to teda již doba, co jsem viděla první sérii, ale i tak na ní mám vzpomínky převážně kladné. Nebyl to žádný klenot a podceňovaný kousek, který vás znenadání přepadne a zcela ohromí. To bohužel ne. Co se mu musí ale nechat je, že mě donutil se podívat na Nacume júdžinčó - Season 1 (série) (2008). V té stejné době jsem zkusila i druhou sérii od Mononokean, na kterou jsem se později vybodla. Teď se mi pod nos dostala opět a bože. Tady je všechno špatně. Ne, že by byla první sezóna nějak výhradně lepší, možná naopak. Už ze začátku v druhé sérii se více pitváme v podsvětí, kdy se nám opět nadhazují stejná témata, jako v první sérii, ale tentokrát to vypadá, že to nebudou převážně jednodílné příběhy týkající se ztraceného démona, ale více se bude řešit i věci v pozadí. Takhle to působí, ale nic bych od toho nečekala. Upřímně si nepamatuji jméno hlavní postavy, ale co s jistotou mohu říct je, že jsem už dlouho nezažila tak otravnou postavu s natolik povrchním vnímáním světa, že to snad ani nejde. Není tu žádný charakter, který by nebyl plochý a měl by aspoň trochu hloubku. Ano, každá postava má za sebou nějaký příběh, například Abeno, mistr mononokeanu, ale autor neumí jejich pocity a motivy prodat. Ideální příklad je Rippo. Výše postavený démon v podsvětí s motivacemi, kdy dává často najevo, že ví něco víc, a že dělá věci tak, aby se výhradně jemu hodily do krámu, ale co jsou jeho motivace? Za první sérii nám na tyto otázky nebylo zodpovězeno a jen nás bejtili na je cool sly charakter, který je natolik prosazován, že vůbec nepůsobí nijak výjimečně. Je to jen další stereotypní charakter s tímto typem osobnosti, kdy nijak nevybočuje z řady. Absolutně ničím. Abeno též má mnoho nabídnout, avšak přestože Rippo moc rád poukazuje na jeho potenciální růst, kdy začíná být lidský a může za to dle jeho slov Hanae, avšak anime nám neukáže snad kromě dvou momentů, při kterých to Rippo doslova řekne, žádný jiný okamžik, který by toto tvrzení potvrzoval.  Příběh stranou, co vizuál. Jak ten vypadá? Víte, já si stojím za tím, že kresba v animovaných seriálech vlastně není zas tolik podstatná. Pokud se vše plynule hýbe a animace je živá, kdy se dává důraz na mimiku a změnu výrazů, tak mi nijak nevadí obyčejnost kresby. Bohužel tady není špatně jen kresba ale i anime, kdy postavy působí strnule. Co na druhou stranu musím říct, že se mi líbilo, byla barevná paleta v podsvětí.  Za mě velmi slabé. 55 %.

Poslední hodnocení (232)

Tondemo skill de isekai hóró meši (2023) (seriál)

07.04.2023

Buddy Daddies (2023) (seriál)

04.04.2023

Slunovrat (2019)

17.03.2023

The Strange Thing About the Johnsons (2011)

17.03.2023

Mob Psycho 100 (2016) (seriál)

05.03.2023

Barbie: Ve hvězdách (2016)

10.02.2023

M3GAN (2022)

09.02.2023

Princ Egyptský (1998)

02.01.2023

Červený střevíček a 7 statečných (2019)

29.10.2022

Reklama