Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 319)

plakát

Budoucí válka (1997) 

[FOD 2017] Tohle JE stokrát dobrý film. Nefunguje v něm nic co si dokážete představit a ještě víc toho co si radši ani představit nechcete. Teď už vím, že až budu chtít natočit film v interiérech, tak budu potřebovat spoustu kartónových krabic. Kníratí kyborgové bez palců FTW! A méně talentovanej brácha JCVD dinosaurům pořádně nakope zadky… teda vlastně hlavy. Otrlci zas vyhrabali to nejlepší z toho nejhoršího a se simultánním dabingem do sálu mi zvedli koutky úst do vesmírných výšin. Ve flanelové košili a s oběma palci jsem si projekci náležitě užil.

plakát

Bufo Alvarius (2017) 

Psychedelika mají velký léčebný potenciál a vzhledem k tomu, kolik studií k tomu v současnosti probíhá, tak se vsadím, že do 10 let bude většina z nich legální minimálně pro léčebné účely. Takže téma dokumentu je rozhodně zajímavé. Ale zpracování je děs. Řemeslně to je strašná fušeřina a to, co nám tvůrci sdělují, je maximálně na 30 minut a pak už se jen opakují, opakují a opakují a opakují v nekončícím pokusu zprostředkovat nesdělitelné slovy a nedostatečně pracují s propojením obsahu s vizuálním sdělením. Ale na začátku ten audiovizuální trip po inhalaci žáby je dechberoucí. Nejlepší část celého dokumentu! Grof přináší zajímavý pohled, srovnávající žábu s dalšími psychedeliky, jako člověk, který s nimi má bezesporu zkušeností jako málokdo. Neošaman byla nekonečná opakující se vata. Navíc tvrdí, že neexistují žádné kontraindikace, což není pravda. Už bylo zaznamenáno několik úmrtí. Tohle je asi ta nejproblematičtější část filmu. Plus to jak probíhá aplikace a rituál. Z pohledu setu a settingu by mělo jít o individuální sezení někde v klidu. Hodně to vyděsilo třeba lidi z České psychedelické společnosti. Ale zpět k dokumentu. Zážitky aktérů byly nesnesitelný. Uvidíte akorát jak pod vlivem mluví sprostě jak dlaždiči a asi si o nich nebudete myslet nic extra pozitivního a oduchovnělého. Prostě působí jako drogoví turisti, lačnící po zážitcích. Pro mnohé problematiky neznalé by naopak mohly být hodně zajímavé vstupy Pavla Béma. Kromě toho, že je to hajzl politik se spoustou kauz a že podle kuloární šeptandy všechny jeho horolezecké výstupy byly krytím pro kokainový odvykačky na klinice ve Švýcarsku, to je velký odborník na drogovou problematiku a přiblíží vám třeba posuny vnímání přístupu k drogám na mezinárodní úrovni. Vizualizace byly super a dokážu si představit, že kdyby dostaly víc prostoru a dokument se nesl v experimentálnějším psychedelickém duchu, že by to mohl být kvalitní trip. Bohužel, není.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Pokaždé když vidím díru ve zdi mám pocit, že to vidím poprvé. Nádhera. Dva zlodějíčci po odlehčeném začátku zjišťují, že ve Státech začíná být poněkud horko. Sakra! Nesežrali to. Co to je za lidi? Utíkají na koních spoustu dní, ale ani na skále nedokáží pronásledovatele setřást, tak se uchylují ke krajnímu řešení Ty se bojíš? – Ne, neumím plavat. – Cha cha cha cha! Ty jsi blázen! Stejně se tam dole zabijeme. a utíkají do Bolívie. Cestovní pasáž, pojatá jako dlouhá série zažloutlých fotek z cest, je dokonalá a příjezd do Bolívie mi opravdu silně zacloumal bránicí. Toto je přepadení. Esto es un robo. Ať žijou taháky a bolivijská policie ;-) Začátek se mi zdál nadprůměrně dobrý s pár nezapomenutelnými scénami, ale o tom, že si Butch se Sundancem zaslouží plné hodnocení, mě přesvědčila až druhá polovina pronásledování a těžké začátky v Bolívii. No a poslední scéna je slovy nepopsatelná. Takhle silný a originálně pojatý závěr je bezesporu dílem génia.

plakát

Byl jsem mladistvým intelektuálem (1999) 

Všechno se totiž liší od nic jen tím, že má bytí nebo je jsoucí. Něco co by se vůbec netýkalo bytí, tedy by se žádným způsobem nejevilo jako jsoucno, by nebylo něčím, nýbrž právě ničím. – Nebylo něčím, nýbrž právě ničím. – Doprdele, intelektuálové! Sartre není druh trvanlivého salámu? :-D Sakra, odhalili mě díky své promyšlené maieutice! A hlavně pozor na dialektiku!!! Užívání tohoto výrazu dosáhlo v současné filosofii takové míry zmatku, že je sotva možné podat byť i tu nejobecnější charakteristiku tohoto pojmu. To už přebije opravdu jen Michal David! | ► Byl jsem mladistvým intelektuálem

plakát

Byt (1968) 

[LFŠ 2008] Tak v tomhle surrealistickém bytu bych nechtěl být ani minutu. Asi pověsím svoje řemeslo na hřebík a začnu se živit poctivou prací. Představa takovéhle návštěvy je opravdu děsivá. | ► Byt

plakát

Caligula (1979) 

Co k tomuhle skvostu napsat, abych neopisoval od hirnlego? Opravdu zvláštní naturalistickej skvost. Myslím, žeš mi lhal. Ty jsi také panna. Au.

plakát

Carnosaur (1993) 

[FOD 2016] Tahle vykrádačka ještě nenatočenýho Jurskýho parku je tak blbá, že bych si ji s nostalgickou slzou v oku pustil znovu z řádně ohraný VHSky. Tohle by mělo bejt béčkově zábavný i bez simultánního dabingu Samanthy Bifidus a vaješnýho rautu po poslední projekci festivalu, díky které se nákaza rozšířila do celé Prahy a odtud do celého světa. Svět patří dinosaurům!

plakát

Carrie (1976) 

Teď jsi žena. Jak si tak pročítám komentáře… Mně nejvíc odrovnala hned jedna z prvních scén, kdy to Carrie dostala. Psycho matka ani další teror ve škole za ní ale moc nezaostává. Psychologickej teror dospívající dívky je ve filmu zobrazen vskutku mrazivým způsobem. V takových podmínkách vyrůstající dítě nemůže být moc stabilní a když má zázračné schopnosti, tak to nevěstí nic dobrého.

plakát

Cela (2000) 

Hned úvodní scéna na poušti na mě udělala dojem, ale většina scén z vyšetřování je poměrně nudná. Občas je oživý skvěle zahranej vrah, ke kterýmu si během filmu hlavní hrdinka vytvoří velmi zvláštní vztah. Mimochodem takový zatčení jako zde se opravdu jen tak nevidí. Pravá zábava přichází až s první návštěvou u Carla v hlavě. Psychedelický výjevy, artovej fetiš, něco z Carlova dětství, jeho oběti, porcování koně, to vše je uspořádaný do podivný bizarní série scén, od kterých jsem se nedokázal ani na okamžik odtrhnout. A způsob jakým to je natočený… Ta kamera?!? To je prostě lahůdka. Pravá sranda nastává, když si Catherine pustí Carla k sobě do hlavy. Můj svět, moje pravidla. Zajímá vás, na co taková milá sympatická holka použije kuši a obouručák? Jo a pohádkový oblečky jí moc sluší ;-) Tarsem ukázal, že umí.