Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Fantasy

Zajímavosti k filmům (28)

365 dní: Ten den

365 dní: Ten den (2022)

Pláž, na kterou vezme Nacho (Simone Susinna) Lauru (Anna-Maria Sieklucka), je Cala Luna na východě Sardinie. Když říká, že se tam dá dostat jen po moři, nemá úplně pravdu. Na pláž vede stará turistická stezka. Dá se projít jen v obdobích sucha a cesta trvá asi 6 hodin.

365 dní: Ten den

365 dní: Ten den (2022)

Záběry s Lamborghini Urus byly točeny u města Cala Gonone.

Ava: Bez soucitu

Ava: Bez soucitu (2020)

Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku.

Banda - Společnost sebezáchovy

Banda - Společnost sebezáchovy (2019) (epizoda)

Scéna, kdy se Billy Butcher (Karl Urban) po konfrontaci s Mesmerem (Haley Joel Osment) podívá do zrcadla a má krev na tváři, je velmi podobná scéně z filmu Doom (2005), kde si John Grimm (také Karl Urban) prohlíží sám sebe po injekci C24 a utírá si krev z tváře.

SAS: Zrození Černé labutě

SAS: Zrození Černé labutě (2021)

Vila, ve které se na konci filmu koná „svatba“, je opravdu na Mallorce. Konkrétně je to Muzeum Son Marroig u vesnice Deià a běžně se tu svatby pořádají.

Ant-Man

Ant-Man (2015)

Když chce Darren Cross (Corey Stoll) střelit Scotta Langa (Paul Rudd) do helmy, tak mu v tom mravenci zabrání tím, že zablokují kohoutek. To je ale nesmysl, protože zbraň Glock G17, kterou Darren drží, ve skutečnosti kohoutek nemá. Pistole Glock využívají tzv. částečně předepnutý mechanismus.

Rallye smrti: Peklo na zemi

Rallye smrti: Peklo na zemi (2012)

Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe.

Rallye smrti: Peklo na zemi

Rallye smrti: Peklo na zemi (2012)

Ve scéně, kdy bachaři vystřelí naváděnou raketu IRIS-T podruhé i potřetí, pokaždé je na odpalovacím stojanu všech 8 raket.

Voyager: K hranicím sluneční soustavy

Voyager: K hranicím sluneční soustavy (2012) (TV film)

Zlatá deska obou Voyagerů obsahuje 115 analogově kódovaných obrázků, následuje 55 pozdravů v různých jazycích četně češtiny a v poslední části je 90 minut hudebních záznamů.

Storage 24

Storage 24 (2012)

Charlie (Noel Clarke) a Mark (Colin O'Donoghue) přijíždí ke skladišti v anglické verzi Škody Octavie Combi 2. generace z let 2005-2008 s volantem na pravé straně.

Monstrpavouk

Monstrpavouk (2013)

Po skončení filmu následuje ještě bonusová scénka.

Carrie

Carrie (2013)

Když se snaží Billy Nolan (Alex Russel) a Chris Hargensen (Portia Doubleday) odjet z maturitního plesu, je jasně vidět, že je jejich Pontiac 1971 GTO zablokován parkujícími auty, přesto však v navazující scéně bez problému odjíždí.

Mrazík

Mrazík (1964)

Režisér Mrazíka Alexandr Rou vyžadoval, aby Marfuša (Inna Čurikova) vypadala mnohem hůř než Nastěnka (Natalja Sedych). Když herečka viděla práci maskérů, prý se rozplakala a uvažovala dokonce i o odchodu z natáčení.

Osamělý jezdec

Osamělý jezdec (2013)

Když Tonto (Johnny Depp) utíká po střeše vagónu, Jay Fuller (Barry Pepper) po něm vystřelí přesně 29krát ze dvou pětiranných revolverů a dokonce hned vzápětí střílí z těch samých ještě minimálně 14krát po Johnu Reidovi (Armie Hammer) jedoucímu na koni druhým vlakem.

Osamělý jezdec

Osamělý jezdec (2013)

Ve scéně s jedoucími vlaky shodí Butch (William Fichtner) Rebeccu (Ruth Wilson) z vlaku na koně běžícího podél vlaku, přičemž stromy okolo tratě jsou v předchozích a následujícím záběru tak blízko, že se dotýkají větvemi vlaku.

Kolonie

Kolonie (2013)

Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém.

Pevnost Boyard

Pevnost Boyard (1998) (pořad)

Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes.

Pevnost Boyard

Pevnost Boyard (1998) (pořad)

Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů.

Pevnost Boyard

Pevnost Boyard (1998) (pořad)

Pevnost se nachází u západního pobřeží Francie na souřadnicích 45°59'59.006"N, 1°12'49.717"W.

Reklama