Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (544)

plakát

Krokodýl Dundee (1986) 

Jsem rád, že i po všech těch letech co film znám můžu říct, že se pokaždé bavím, když ho vidím. Pro mě naprostá klasika komediálně pojatého kontrastu kultur, kde se opravdu vyplatí znalost anglických slangů, protože ty nejkomičtější situace se prostě sebelíp do dabingu přeložit nedají.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Po Djangovi jsem sice čekal trochu víc akce, ale nakonec jsem nebyl vůbec zklamaný. Opět bravurní Tarantinovské dialogy rozvíjející každou z postav do parádních detailů, kdy v půlce příběhu zjistíte, že se vlastně skoro nic nestalo, ale všechny znáte jako svoje boty a následné rozřešení v klasickém Tarantinovo stylu (nechci spoilovat, ale zase to stojí za to:). Nemůžu prostě jinak, tyhle filmy bych mohl sledovat donekonečna a až u takovýchto snímků se opravdu ukáží páni herci. Ono to není jen tak, zahrát přes dvě hodiny dialogů, aby se divák nezačal nudit a proto patří můj obdiv všem hlavním představitelům, třeba i jen za ten parádně zvládnutý dialekt.

plakát

Traffic - Nadvláda gangů (2000) 

Dalo by se to pouštět jako dokument, protože takhle nějak si představuju, že to kolem Mexických hranic opravdu chodí. Fakt silný zážitek z několika perspektiv.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Plno akce a minimum zbytečných keců. Parádně ztvárněné prostředí a hlavní záporáci, to je přesně to, co jsem od nového Maxe očekával. Doufám, že pokračování nás nemine, Hardy opět na výbornou.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Nestárnoucí veledílo Gibsonova života, které nikdy neomrzí. Konečně se mi podařilo i shlédnout v originálním znění a ten skotský a irský přízvuk je prostě k nezaplacení.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Povinně pouštět na středních školách! Neskutečná síla a ukázka toho, kam až dokáže šikana zajít a zahnat její oběť až na samé dno.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Dost dobrá a zábavná parta, asi se kouknu po komiksu. Jestli bude jen z poloviny tak zábavný, určitě se mám na co těšit.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Řízné sci-fi, jak má být. Parádní zápletka a hodně kvalitní zpracování. Vizuálně nářezová podívaná.

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Favreau je můj oblíbenec, ať už jako herec, nebo režisér, a tohle se mu opravdu povedlo. I to, že si s ním rádi zahráli hlavní postavy z jeho Iron Mana o něčem svědčí a osobně pořád nechápu, proč ho z Železňáka vůbec odvolali. Každopádně Chef je výborná komedie a rozhodně ji plánuju ještě několikrát vidět.

plakát

Smrtonosná past (1988) 

Nesmrtelná klasika. I po letech je to furt stejně zábavný. Hláškující McLane prostě nemá obdoby.