Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Avengers

Avengers (2012)

Lapám po dechu, pouštím větráky a vůbec se pokouším probrat z úžasu. To co jsem právě viděl byl naprostý unikát, který splnil moje mokré představy o superhrdinské fůzi na 250%. Naprosto úžasná spolupráce všech hlavních postav, kde každý herec vyzařuje přesně takové vlastnosti kterými má jeho postava disponovat, ať už je to staromódní Captain America, nebo prostořeký Tony Stark. Ten má mimochodem úplně nejlepší seky, které mě posílaly opakovaně na kolena. Kam se hrabe samostatný Iron Man (mimochodem moje nejoblíbenější komiksová adaptace), v přítomnosti ostatních Marveláků dostávají jeho hlášky úplně nový rozměr. Nebudu tady už hýřit superlativy, pár mušek by se určitě našlo, hlavně v 3D zpracování, kde mi některé přechody přišly podivně rozostřené a občas působily rušivě. Nebyla to však veliká vada na kráse, zbytek efektů byl na jedničku. Hudbu Alana Silvestriho jsem poznal hned od prvních tónu, odvádí jako vždy výbornou práci. Možná to nechám ještě chvilku uležet, ale myslím, že Avengers poputují do mojí TOPky a ještě mockrát je uvidím. Mimochodem Hulk tentokrát zase párkrát uhodí hřebíček na hlavičku, že jsem se u toho málem pos... smíchy:)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Pravděpodobně nejlepší díl z původní trilogie, proto ho volím do svých top 10. Úžasný začátek s bitvou o Hoth si pamatuju už od dětství, když jsem příběhu ještě ani za mák nerozumněl, ale vím, že se mi to hrozně líbilo. Díl je asi nejtemnější z celé série (pravda, válcuje ho nejnovější 3.epizoda, ale tohle bylo první:) a zřejmě proto má pro mě takové kouzlo. Star Wars byly prostě prvním sci-fi filmem, který mě dostal a naladil na další vlnu tohoto žánru. Díky pane Lucasi, ať Vás provází síla....

Počátek

Počátek (2010)

WOOOW, tak oni vážně nekecali a je to fakt taková bomba...Je fakt, že to není film, na který můžete jít jen tak, abyste si pročistili hlavu. Právě naopak, je nutné sledovat každý okamžik pečlivě, protože pokud vám kousek dějě unikne, jste ztraceni. Více než dvouhodinové soustředění se ale vyplatí a garantuju vám, že budete z kina odcházet s dvakrát tak velkou hlavou než při příchodu. Dlouho ve mně snímek nezanechal takový hloubavý pocit jako Inception. Vše je tak důkladně propletené a vychází z reálných znalostí problematiky snů, že jsem si v půlce filmu říkal, že není možné, aby TOHLE někdo vymyslel...Tak a teď bez debat řadím Nolana mezi svoje Top režiséry. Po Mementu, Prestige, obou Batmanech a Inception už vážně nemám pochyb, že mezi ně patří.

Demolition Man

Demolition Man (1993)

Klasická akčňárna z budoucnosti, která téměř sedí na trůnu svého žánru, je dnes už takřka kultovní. Životní role Wesleyho Snipese (možná tak ještě Blade je s ní schopný soupeřit) a jedna z nejlepších rolí Stallona. Tahle pecka je tak protkaná vtipnými hláškami a urážkami, že se smějete od začátku do konce a přitom dělá čest žánru akčích filmů notnou dávkou soubojů, přestřelek a explozí. Nějaké zápory? Hmm, nic mě nenapadá, snad jen...Jak se krucinál používají ty tři mušle??? (Kdyby to někdo zjistil, pošlete mi prosím zprávu, vrtá mi to hlavou už od malička:))

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Parádně vykonstruovaný snímek o skrytém policistovi mezi mafiány a skrytém mafiánovi mezi policisty. Napětí vás začne provázet hned po prvních několika úvodních minutách a nepřestane až do konce. Stupňování příběhu, kdy se každý z utajených dostává blíž a blíž k odhalení toho druhého je doslova dechberoucí a když se to pak celé sejde v jednom velkém grandiózním finále, nezbylo mi než zůstat sedět s otevřenou hubou a nezapomenutelným zážitkem. Skvělé herecké obsazení i jeho výkony (ani se nemůžu rozhodnout, jestli byl lepší mafiánský boss Nicholson, nebo tajný agent DiCaprio) a parádní irská muzika. Zápory? Pravděpodobně žádné...

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Jedním slovem úplně boží! Dlouho už jsem se tak šíleně nezasmál. Týpek co se snaží stát superhrdinou a dostane akorát nakopáno a Big Daddy se svou krutopřísnou dcerkou masakrující kohokoliv, kdo se jí připlete do cesty. Přestože spousta vtipných hlášek i scének provází celý film, právě akční pasáže s malou Hit Girl jsou to úplně nejbombastičtější. Kdo neviděl, nepochopí...And should have his ass-kicked!

Avatar

Avatar (2009)

Revoluční snímek co se týče 3D zpracování. Rozhodně bych dal 5 hvězdiček i za 2D verzi, protože příběh je poutavý a graficky nádherně zpracovaný i bez 3D brýlí, ale díky němu se film zapíše do historie, ba přímo vyryje a to pěkně hluboko. Nenapadají mě vhodná slova, jak popsat ohromující zážitek, ale o to se jistě postarají ostatní komentáře uživatelů. Pro mě jednoznačně film roku a výborný dárek pod stromeček. James Cameron zase nasadil filmovou laťku o dost výše.