Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný
  • Drama

Zajímavosti k filmům (266)

Rozpolcený

Rozpolcený (2016)

Aby se předešlo únikům informací, nebyla závěrečná scéna zahrnuta do scénáře a také byla vynechána ze všech testovacích projekcí.

Thor: Láska jako hrom

Thor: Láska jako hrom (2022)

Russella Crowea napadlo, že by Zeus měl mluvit s řeckým přízvukem. Režisér Taika Waititi chtěl pro řeckého boha britský přízvuk, a tak nechal Crowea udělat každý záběr jednou s řeckým přízvukem a jednou s britským přízvukem. Waititi pak usoudil, že Crowe měl pravdu, a řecký přízvuk fungoval nejlépe.

The Mandalorian - Kapitola 2: Dítě

The Mandalorian - Kapitola 2: Dítě (2019) (epizoda)

Kniha „Star Wars Galactic Phrase Book & Travel Guide“ od Bena Burtta (vydána v roce 2001) uvádí překlad jawaského slova „Sooga“ jako „jídlo“, ale v seriálu je to přeloženo jako „vejce“.

The Mandalorian - Kapitola 1: Mandalorian

The Mandalorian - Kapitola 1: Mandalorian (2019) (epizoda)

Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga.

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

Martin Scorsese potřeboval pro scénu s letadlem pořídit záběr blikajícího nápisu "Připoutejte se". Supervizor efektů Robert Legato ukázal Scorsesemu referenční video, které natočil na svůj iPhone během komerčního letu. Režisér byl se záběrem spokojen a z časových důvodů se ho rozhodl použít do filmu. Vlk z Wall Street se tak stal Scorseseho prvním filmem, do kterého byly zakomponovány záběry pořízené mobilním telefonem.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

V závěrečné bojové scéně s Obi-Wanem (Ewan McGregor) a Darth Maulem (Ray Park) Obi-Wan vyskočí a levou rukou si pomocí síly přitáhne světelný meč. Když je ve vzduchu, má světelný meč v pravé ruce, ale když dopadne na zem, má ho znovu v levé ruce.

Reklama