Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (111)

plakát

Frida (2002) 

Čtyři hvězdičky, ale jen s odřenýma ušima a nevím, zda z toho nebudou nakonec jen tři. Vypadalo to úžasně na pohled, ale nějak mi tam chyběla ta vášeň, v mnoha směrech.

plakát

Tři do páru (2004) 

Problém nebyl ani tak v uvěřitelnosti příběhu, ale spíš v tom, že se režisérovi nějak nepodařilo diváka přimět k tomu, aby se o jeho postavy více zajímal. A v hereckých výkonech to enbylo, ty byly rozhodně kvalitní.

plakát

Znamení (2002) 

Navzdory trochu krokolomnému a ne úplně dech beroucímu rozuzlení.

plakát

Šest dní, sedm nocí (1998) 

Jak komedie to docela ujde. Ne snad, že by to mezi hrdiny až tak jiskřilo, ale není to naštěstí ani trapné, byť herecké výkony jsou tu poněkud nevyrovnané - vedle vcelku civilních Heche a Forda působí Schvimmerova postava jako karikatura, ač tonemá velké opodstatnění. Nicméně, akční vložka s piráty byla vyloženě navíc...

plakát

Podezření (1990) 

Ford je výborný, což o to, ale rozuzlení je zřejmé snad od půlky a nelogičností a nepravděpodoboných situací tu také není zrovna málo.

plakát

Iguo Igua (2003) (TV film) 

Takoví nastavovaní Bakaláři... nevadí snad ani nereálnost příběhu, ale je to moc dlouhé, představitel Milana přehrává a celkově je to dost nuda.

plakát

Madagaskar (2005) 

Zase trochu jiná animace než u Shreka, zřejmá, ale naštěstí ne přehnaná inspirace groteskou, pár docela dobrých vtipů a filmových citací, byť některé už jsou trochu provařené. Každopádně je to film z těch, které pobaví něčím jiným děti a něčím jiným zase dospělé a ocenit lze fakt, že z něj různá ponaučení netrčí tolik jako třeba z Příběhu žraloka. Jisté výtky lze mít k závěru . Film totiž neskončí, ale tak nějak přestane. Není samozřejmě nutné, aby bylo zřejmé co přesně se s kterou postavou stane, ale konec přichází dost náhle.

plakát

Duše jako kaviár (2004) 

Váhala jsem mezi jednou a dvěma hvězdičkami, nakonec díky některým hereckým výkonům za **, ale konec z toho udělal hodně slabé dvě hvězdičky. Postav je tu tolik, že je divákovi nakonec úplně jedno, jak to s kterou dopadne, mužské postavy jsou navíc snad až na Vetchého a Rašilova takřka zaměnitelné. Navíc ve filmu ruší nepochopitelná snaha o občasné komično, které mezi ty tuny emocí nějak nepatří. Nehledě na to, že režisér zná asi jen jeden druh emocí, totiž ty vyjádřené křikem a násilím. Škoda. Protože téma to je silné, jak už tak mezilidské vztahy bývají, ale v tomhle filmu by méně určitě bylo více.

plakát

Spalující touha (1999) 

Hodně uhraničivý film, musíte se dívat, i když se tam vlastně skoro nic neděje. Ale ta záminka k tomu všemu, totiž sen - přdstava lékařovy ženy, se mi zdála dost slabá.