Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 376)

plakát

Captain Marvel (2019) 

Sic jsem to viděl až po Avengers: Endgame, ale to neva. Solidně zpracovaná komiksovka v luxusním vizuálním balení, na což už jsem si tak nějak zvykl. Příběh poutavý a bavil mne, příjemné vtipné odkazy na nostalgickou historii i marvelovský svět. Na druhou stranu, udělat nějakého superhrdinu, jehož schopnosti ještě nikde nefigurovaly, snad ani moc už nejde. V podstatě mi to jednou stačilo. Dobrý standard a čtyři hvězdy s hodně odřenýma skrulláckýma ušima. Možná to trochu srážel cz dabing hl.postavy, který mi příliš nesedl. 70% (viděl jsem: 1x DVD cz dabing)

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Nové pokračování stojí na známých postavách a jejich vzájemném kočkování a od původní automobilové idey Rychle a zběsile to je tentokrát nejvíce vzdáleno. Rejža se asi shlédnul v Black Panterovi, Batmanovi a Mission Impossible a působilo to na mne - tedy hlavní padouch-terminátor, přehnaně fantasticky až komiksovsky. A ten humor mezi hlavními klaďasi byl občas takový až nucený, občas krásně řízný. Akční je film však dost. Adrenalinu nadprůměr. 75% (viděl jsem: 3x - kino, dvd)

plakát

Miss Hanoi (2018) 

Potenciál detektivky z prostředí a hierarchie vietnamské komunity měl větší potenciál. Nejeden moment by si zasloužil více prostoru a rozvinutí, jindy zase nastupovaly chvilky nudy než je rozboural cynický detektiv. Celkově dobrý, ale trochu televizní než filmoplátnové. <60%

plakát

Cesta bez návratu (2017) 

Čistokrevné tragické drama a Arnie tu hraje vcelku věrohodně (na Terminátora) i když si dovedu představit herce, co by předvedli větší herecký emocionální prožitek. Nenudil jsem se však vůbec, přestože se dalo z tématu či závěru vytěžit ještě více. 70% (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Lord of the Dance in 3D (2011) (divadelní záznam) 

Velmi pěkné, úchvatná hudební a taneční show (pokud to zažijete naživo nebo alespoň v tv s pořádně hlasitou zvukovou aparaturou). Jen ony show Lordů jsou si ve své podstatě podobné. 85%

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

Povedený thriller se zábavnými i překvapivými momenty v časové smyčce. Mohlo to být klidně ještě delší s větším využitím paradoxu časové smyčky. Hodnocení: 3,5 hvězdy 70% (viděl jsem: 1x titulky) PS: Pokud jste mladší generace a neznáte film "Na hromnice o den více" - rychle to napravte!

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Povedený strašidelný únikový thriller. (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Vesmír mezi námi (2017) 

Odmyslet si nelogiku celýho filmu a je to nakonec takový vcelku milý, teenagerovsky romatický film na odpolední výplň. (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Aquaman (2018) 

Co k tomu říci. Tak předně, je to dlooouhé a odehraje se toho tu dost. Kvalita tehnického zpracování vysoká, ale to již tak nějak považuji za samozřejmost. Až bych uvažoval o vyšším hodnocení, ale působilo to na mne jako slepenec všeho možného již viděného a žádné užaslé wow nad originálními sekvencemi či nad osobitým humorem se u mne nedostavilo. Při sledování mne pořád napadaly jiné snímky, v nichž se Aquaman shlédl - směsice Supermana, IronMana, Indiana Jonese, Black Panthera, Star Wars, Godzilly, Souboj Titánů nebo i Piráti z Karibiku a všemožné verneovky. Chyběla mi originalita, zážitek, který by byl hoden k zapamatování a byl by důvodem k dalšímu skouknutí. Mořský svět se dal využít mnohem více. 70% (viděl jsem: 1x cz dabing)