Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (6)

plakát

Sedm let v Tibetu (1997) 

První věc co se filmu musí uznat jsou nádherné záběry doplněné skvělou hudbou. Už chvíli po začátku díla se tak ponoříte přímo do děje a začnete kolem sebe cítit horský tibetský vzduch.. Tento pro mě jeden z nejvíce strhujících příběhů je za mne opravdu skvěle zpracován. Velmi dobře totiž mapuje hned několik věcí, pro které by mohl film diváka zaujmout. Ať už obsazení Tibetu kde bylo za mne moc dojemně poukázáno na čistost tehdejších Tibeťanů kteří byli více méně bezbranní vůči vpádu Číny nebo na neuvěřitelný příběh rakouského horolezce uvězněného v cizí zemi, či samotný vývoj této postavy z egocentrického člena SS v člověka citlivého a ochotného. Brad Pitt zde předvádí za mne jeden ze svých nejlepších výkonů a David Thewlis herecké stránce tohoto filmu rozhodně přidává. Je to film na povrch obsahově jednodušší ale stačí trochu chtít a najdete pod tím něco, co vás k filmu silně poutá...

plakát

Enderova hra (2013) 

I přesto že se mi film líbil, není to nic co bych rád kouknul víckrát. Film byl docela klišé. A teď pozor, knížky jsem nečetl ale myslím si, že to takto udělali spíš tvůrci filmu a chyba knih to není. Film se tváří jako nevinná sci-fi věc pro děti s menší trochou násilí ale i já jsem byl ke konci filmu docela překvapen, že to není alespoň 15+. Myslím si, že polovina dětí ve věku 12-13 let co si na to vyšla do kina musela odejít s nočním počůráváním a nebo alespoň v šoku. I přesto, že byl konec filmu docela drsný (i když předvídatelný), nebyl však tou nejproblematičtější částí. Sám bych měl ve třinácti letech hrůzu z mravenčí královny, obra brutálně zavražděného myší, bitky ve sprchách a nebo třeba psychického tlaku ze strany Harrisona Forda, který i přesto že ho mám moc rád odvedl v tomto filmu velmi průměrný výkon. Nicméně většina výkonů byla docela dobrá, což se dá očekávat, a film byl v některých chvílích i docela napínavý.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Film je tak otřesný až je to vlastně vtipné. Jen doufám, že to tak tvůrci zamýšleli. Děj nedává absolutně žádný smysl, ať už přemýšlíte nad tím, jak může žralok v tornádu přežít nebo jak mohlo být takové město bez evakuace občanů. Větší katastrofou než takové tornádo byli však 3D efekty tohoto filmu. Nevím, jestli měl film tak malý rozpočet nebo jestli na filmu nechtěl nikdo dělat ale na rok 2013 to vypadá prostě strašně. O hereckých výkonech se ani bavit nechci. Všichni herci jakoby hráli na školní besídce, naprosto mrtvé tváře bez emocí (krom neustálého ječení Tary Reid.) a kolikrát šlo poznat že se herci samy smějí tomu, jakou hloupost právě vyplodily z úst. Na filmu opravdu není ani jediná věc, kterou bych mohl pochválit.

plakát

Petrolejové lampy (1971) 

Film se mi moc líbil. Už jsem ho párkrát viděl a musím říct že patří mezi skutečnou českou klasiku. Především se mi líbil pan Petr Čepek a jeho skvělý výkon v roli Pavla Maliny. Chvíli kavalír, chvíli hrubián, chvíli zase blázen. Všechno zahrál úplně rozdílně a přitom to byl stále jeden a ten samý charakter. Nevím jestli se tak smál i mimo plátno ale ten smích perfektně seděl k jeho postavě. I přesto že mám pro paní Janžurovou slabost a tento film jsem hned ze začátku pochválil, v této roli se mi až tolik nelíbila . Hlavně tedy v první části filmu kdy je vnitřně ještě takové dítě. Tím se ale dostáváme ke změně charakteru která byla také podobně jako u pana Čepka povedená. V druhé části filmu jí už nemám co vytknout. Vedlejší postavy byli také moc dobré. Film se stupňoval z radosti a veselí až do smutku a šílenství. Konec mne dojal.

plakát

Romeo a Julie na konci listopadu (1971) (TV film) 

Celý film mi přišel i přes některé nepříjemné situace velice hezky odlehčený. Za mě se teď hraje úplně jinak než tehdy ale i přesto byli herecké výkony velmi dobré, zvlášť paní Dany Medřické. Ze začátku mi přišla výrazně lepší než pan Höger ale postupně jsem musel ocenit i jeho a říct že oba hráli skvěle. Pan Höger měl skvělou energii jelikož na mě působil mladě a elegantně přesně jak měl. Paní Medřická zase perfektně hrála očima a přitom drží téměř stále stejný výraz. Všichni ve filmu perfektně mluvili což se samozřejmě dá čekat od tak starého filmu, protože tehdy se na to zvlášť hledělo. Celkově na mě film působí velmi krásně a romanticky a přitom se u tohoto filmu i zamyslíte nad životem.

plakát

22 výstřelů (2010) 

Už pouhá myšlenka na film z prostředí mafie s Jeanem Reno v hlavní roli zní prostě fantasticky. Film byl v jednom kuse zajímavý a přitom ve vás dokázal vzbudit hned řadu pocitů. Z počátku je film velmi milý a z ničeho nic máte téměř slzu v oku. Není to však žádný doják ale drsná gangsterka jak má být. Akce sice není mnoho, ale když na ní dojde stojí to za to a ne v žádném nesmyslném hollywoodském stylu. Zkrátka pořádný kriminální film. Jediné co bych filmu vytknul, je ztvárnění hlavní záporné postavy. Herec sice nebyl doslova špatný ale nevycházel z něj určitý respekt, jaký bych u takové postavy čekal. Závěr filmu herce sice trochu očistil ale i přes to se mi zdá, že by to mohlo být lepší.