Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené seriály (7)

Babylon 5

Babylon 5 (1993)

Pravděpodobně nejlepší sci-fi seriál, který jsem kdy viděl. Oproti jiným seriálům se mi na něm líbí, že všechny jeho série jsou navzájem provázány, a tvoří jeden jednolitý celek s ústředním motivem, který je jasně ukončen. Líbí se mi na něm i různorodost mimozemských ras i různorodost vizuální podoby jejich techniky (např. Narnské vesmírné lodě jsou prostě nádherné). Navíc zde má každá postava, každá rasa své vlastní motivy ke svému jednání, které zdaleka nejsou hned od počátku jasné a které se vývojem seriálu mění.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Něco, co se podle mého, musí prostě vidět. Vtipnější seriál jsem asi ještě neviděl.

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Výborný britský komediální seriál. Dílů má hodně, ty poslední jsou již přeci jen lehce slabší. Nejlepší díly jsou, dle mého, ve 4. až 6. sérii. Typické je časté opakování některých vtípků a hlášek, z nichž některé jsou již kultovní.  Osazenstvo tvoří více, či ještě více, ulítlé postavičky, jejichž ansámbl se postupně rozrůstal. Těžko vybrat ty nejpovedenější. Možná herr Flick z gestapa, italský kapitán Bertorelli (ten původní, jeho náhražka byla spíše ubohá) nebo pohřebák pan Alfons či původní LeClerc.

Námořní vyšetřovací služba

Námořní vyšetřovací služba (2003)

Můj oblíbený kriminální seriál. Zejména první série. V těch nejnovějších sériích je to přeci jen již trochu stereotyp, takže ty již pravidelně nesleduji. Původní tým tým vyšetřovatelů jsem si ale ve své době opravdu oblíbil.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Seriál, který mě doprovází téměř celým mým dosavadním životem. Co budu dělat, jestli jednou skončí? Děsivá myšlenka. Ale zpět k seriálu. Co k němu napsat, co by tu ještě nebylo. Tak snad jen to, že je super a tečka.

Comeback

Comeback (2008)

Tak tenhle počin se podle mého Nově velmi povedl. V českých poměrech asi jediný dobrý sitcom.

Kriminálka Las Vegas

Kriminálka Las Vegas (2000)

Celkem pravidělně jsem seriál sledoval až do odchodu Grissoma. Pak už to pro mě nějak ztratilo kouzlo. Navíc to začal být dost stereotypní seriál s méně a méně uvěřitelnými metodami vyšetřování. Ale první série se mi libíly, a to tak že velmi.