Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (527)

plakát

Válka dopravců (2012) (pořad) 

První pár dílů mi přišlo zajímavých. Ale jak díly jedou stále podle stejného schématu, tak to začala být rychle nuda. Občas mě zarazil přístup účinkujících k přepravovanému zboží. Měl bych problém jim něco k převozu svěřit.

plakát

Batman (2022) 

Po dlouhé době jsem zavítal do kina a musí se nechat, že jsem z něj odcházel spokojený. Nový Batman se mi líbil. Atmosféru i vizualizaci má správně temnou. Myslím, že ve filmu nebyl ani záběr, který by nebyl v tmavých či studených barvách. Líbil se mi i R. Pattinson jako Batman. Jako B.Wayne ale až tak ne. Takto si B. Wayna prostě nepředstavuji. Tohle Batmanovo alter ego se ale naštěstí ve filmu noc často nevyskytuje. Film má skoro tři hodiny, ale má solidní tempo a skoro žádná hluchá místa, takže mi to ani tak dlouhé nepřišlo. Pokud bude mít ale film pokračování (zavěr by tomu napovídal), která budou ve stejném duchu, tak další návštěva kina je jasná. A mimochodem, až z titulků jsem zjistil, že ve filmu hrál i můj oblíbenec C. Farrell. Ve filmu je zamaskovaný tak, že nejde poznat.

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Nebyla to taková akční jízda, jak jsem čekal. Vlastně to mimo přepadení dodávky na začátku a samotné loupeže na konci bylo takové celé o ničem. Zbytečné scény, které neměly žádný přínos k posunu děje a které film jen zbytečně natahovaly (rozpad manželství policisty, výchovná promluva jednoho z lupičů k doprovodu jeho dcery na ples, ...). Nepochopil jsem záměr režiséra se scénami, ve kterých se hlavní dva rivalové několikrát potkají. A už vůbec jsem nepobral, na základě čeho policie vyvěštila, co bylo cílem loupeže. Indicie k tomu neměla žádné. Závěrečná přestřelka byla slušná. Ale zase - pochybuji, že by jí policie v daném okamžiku rozpoutala vzhledem k množství lidí okolo. Závěrečné vysvětlení toho, jak to všechno vlastně bylo, bylo slušným závěrem. Musí se nechat,  že tak, jak mi byla postava G. Butlera vysloveně nesympatická, tak skvěle byla zahraná.

plakát

Overlord (2018) 

Celkem slušný počin. Když člověk nebude lpět na historické přesnosti, tak jde o slušný válečný film z 2. sv. války s nádechem zombie hororu. Film má slušný spád a nemá mnoho hluchých míst (= zbytečných dialogů jen zabíjejích čas). Plusem je slušný záporák, přičemž jeho reanimová verze je opravdu povedená. Ze skupinky kladných postav je asi jediný zajímavý desátník v podání W. Russella. Kladně hodnotím i povedené efekty. Takže suma sumárum - dostal jsem, co jsem čekal a užil si to, takže za mě dobré.

plakát

Na ostří nože (1997) 

Zhruba první polovina filmu byla výborná - rozumně krátký rozjezd a následně souboj skupinky lidí z města se zmrzlou Aljaškou. Pak se ale na scéně objevil až moc přítulný medvídek a přestalo být ono. Uznávám, že scény s ním jsou natočené dobře. Ale nevěřím, že by se dal medvěd zabít tak snadno. Zavěr je za mně takový nijaký až nepovedený a myslím, že filmu by slušel zcela jiný. Celkem by mě ale zajímalo, tak si hlavní hrdinové dokázali tak rychle ušít z medvědí kůže své perfektně padnoucí obleky, či jak dokázali vyrobit několik mětrů provazu na past na medvěda, když k dipozici měli jen jeden kapesní nožík. Kam se na ně hrabe MacGyver.

plakát

Můj soused zabiják (2000) 

Jde o optimální film na nedělní odpoledne (k trávení oběda). Děj se pomalým tempem, téměř bez jakékoliv akce, posouvá ke svému lehce odhadnutelnému konci. Na své cestě nikoho neurazí, ale bohužel ani nepobaví. Což je ale u krimi komedie malinko problém způsobený tím, že se ve filmu nepodařilo optimálně zkombinovat humor se základní krimi osou příběhu. Takže ve finálně jde pro mě spíše o lehčí zklamání.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Za mě zoufale nevtipné, nudné a místy až trapné. Měl jsem velké problémy film vůbec dokoukat. A podruhé se na něj již opravdu nepodívám.

plakát

Máme rádi Česko (2013) (pořad) 

Podle mě jde o jeden z nejlepších zábavních televizních pořadů současnosti. Stačí si jen uvědomit, že nejde o soutěž, ale právě o tu zábavu. Zábavu pro diváky i pro účastníky.  Pokud toto přijmete, tak je to super oddychová zábava. Celou šou sice v pohodě utáhne ústřední trojice Bouček / Prachař / Kotek, ale pokud se jim tam sejde dobrá skupina hostů, tak jde to ještě o level lepší.

plakát

Jistě, pane premiére (2013) (seriál) 

Ve srovnání s původním seriálem byla tohle hodně velká slabota. Nelíbílo se mi, jakým způsobem byly původní charaktery po novu podány. Ukřičený, teatrální  premiér, nevýrazný a místy až trapný Humprey, nezajímavý Bernard a novinka v podobě nějaké poradkyně premiéra mě mnoho nepobavili. Asi jediná vysloveně povedená scénka je diskuze premiéra s jeho koaličním partnerem o nezávislosti Skotska v předposledním díle.

plakát

Jistě, pane premiére (1986) (seriál) 

Volné pokračování seriálu "Jistě, pane ministře". Ve stejném duchu, ve stejném složení a stále sakra dobré.