Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (550)

plakát

Endeavour (2012) (seriál) 

Hledala jsem britský detektivní seriál a narazila na toto. Patrně jeden z nejlepších seriálů z britské detektivní tvorby.  Navíc zasazené do šedesátých let a to bravurně. Sleduji opakovaně a těším se na devátou sezónu.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Pokud by byl nejdůležitějším faktorem herec v hlavní roli, pak je vyhráno. Ben Foster je bravurní. Nejlépe to asi popsal zde POMO. Sophie Lowe je upřímná své roli. Kolikrát jsem na ni křičela, aby něco udělala, přesto, že já bych se sotva pohnula. Co mně osobně vadilo, byly scény z dronu. Jednu bych to snad přehlédla, ale u každé další bych raději viděla les a detaily. Jinak se musím přiznat, že pokud by měl film jen představit Jana Žižku, coby našeho dějinného hrdinu, pak je úkol splněn. V dalším kroku, tedy historických zkušenostech, nebudu raději dál pátrat. Přesto musím přiznat, že ač jsem nečekala příliš, dostalo se mi středověku v barvách, v jakých by měl být ukazován. Bez sladkobolné uhlazenosti. Tedy, opomíjím-li pohádky, samozřejmě.

plakát

Vem si mě (2022) 

Po shlédnutí traileru jsem se bála, že to bude hodně trapné. Ona bude hvězda, on trapný a hloupý. Nestalo se. On je učitel a je chytrý. Dva lidi, co by si k sobě za jiných okolností cestu nenašli. Takže: příjemné překvapení.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Shlédla jsem to během několika málo dnů a jak tak čtu komentáře, jsem patrně jednou z mála, která nikdy neviděla víc než tři díly Přátel. Nebavilo mě to. Naopak u TBBT jsem konec obrečela ve chvíli, kdy jsem si hned po poslední epizodě shlédla poslední scénu čtenou u stolu. Vidím dost jasně, že si to za pár dnů dám znovu a budu chytat detaily, které mi unikly. Moje srdcovka, kdo by to byl řekl.

plakát

Pozlacený věk (2022) (seriál) 

Dlouho jsem se přemlouvala, abych se na to podívala. Bála jsem se srovnání s DA, ale je to nebe a dudy. DA je pomaleji vyprávěné a jde víc do hloubky charakterů, GA je naproti tomu svižnější, vtipnější a okázalejší. Snad přibydou další díly a ve stejném tempu.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Nemůžu si pomoct, ale já se fakt bavila. Rozhodně se na to podívám v brzké době znovu, abych pochytala všechno.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Anna Fialová je jako princezna nádherná. Pohádka má své mouchy, malé i velké, ale zdaleka to není tak špatné, jak někdo píše. Chybělo mi víc chemie mezi ústřední dvojcí, sudičky na výbornou.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Tak k tomuto filmu jsem přišla jako slepá k houslím. Po několika dílech seriálu The Witcher jsem chtěla vidět Henryho Cavilla v jiném světle. A tento film si mě získal natolik, že začínám jinak vnímat i samotná šedesátá léta. Příběh, obraz, hlavní představitelé a hudba. Nemohu si vzpomenout, kdy jsem zažila větší překvapení u filmu, který jsem se rozhodla jen "zkouknout". Moc děkuji cheyene za její komentář, který mě navnadil.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Po dlouhé době pohádka, u které jsem se nenudila ani necítila trapně. Trochu více moderní dialogy nejsou až tak na škodu a navíc, princezna je opravdová-prostě princeznovsky nafrněná. Rozhodně se těším, až ji uvidím znovu. PS: Nemám ráda předabované slovenské herce, ale tady mi to ani nepřišlo na mysl. Zvedám o jednu hvězdu a dávám plný počet.

plakát

Volným pádem (2021) 

1. shlédnutí: Robina Ferra vnímám jako takové želízko v ohni. Tolik se o něm nepíše a nemluví, ale pravdou je, že on není jen komikem, co hraje ženské karikatury jak z partesu, civilní role ve Volném pádu nebo divadelním Bullovi jsou mistrovstvím všednosti. Vladislav Georgiev je takovým sluníčkem, které vám vyloudí na rtech nejeden úsměv. 2. shlédnutí: našla jsem víc skrytých vzkazů, Albert dal toho blba ještě šťavnatěji a Vava byl úžasně ulítlý fotřík......... Není to taškařice na první dobrou, ale někdy se zamyslet, je to správné a dobré pro nás.

Ovládací panel
15 bodů