Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (26)

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 

..tak včera v rámci přepínání televize před usnutím jsem na to koukal jak na zjevení, co se fakt dá ještě teď natočit.. Tady se asi někomu hodně líbilo Indiánské léto, kde kapela Brutus skvěle zapadla do celkového poetického pojetí Gedeonovy klasiky, tady to bylo ale tak na sílu, že nevím, jak si mohl Svoboda myslet, že tohleto oživí.. A nebo jestli byl ještě více na sílu Klepl jako kelímkový rocker, těžko z hlavy říct. Už mně to fakt začíná štvát, ty granty nejsou jen tak nějaké peníze odnikud, ty se musí vybrat a účelně vynaložit.. V tomhle případě jsou někde v kanále. Vlastně ne, český film žije !

plakát

Bod obnovy (2023) 

Pět hvězd tomu dát nemůžu, ale děkuji všem Svatým, kteří zapůsobili na ty, kteří stvořili něco takového a dokázali, že to u nás sakra jde.. Kamera, lokace, casting, výběr herců.. i když se objeví známé tváře, dobře zapadají do celku, který působí neotřele, inovativně.. a tváře méně známé - skvělá volba.. Jen tak dál.

plakát

Noční obloha (2022) (seriál) 

Viděl jsem Simmonse na upoutávkové fotografii a pak jsem si přečetl popisek děje o dvou seniorech, kteří mají na zahradě bránu na jinou planetu.. cože ?? Ale nešlo zapomenout na geniální Dva světy  (seriál), takže ani nešlo nezkusit tohle.. a za dva víkendy spolknuto i s navijákem ! Skvělá dvojice Simmons a Spacek, kteří to samozřejmě jako trochu zachraňují (už se mi příčí používat tady tuto větu)..  Jejich vztahová linka dává chvílemi zapomenout, že se jedná o podmanivé sci-fi mystery se skvěle zpracovanými flashbacky, časoprostorovým putováním, správňáky i záporáky a zápletkou, jejíž vysvětlení bude doufám (i když tomu zatím nic moc nenasvědčuje) v následující sérii !!!

plakát

Sestra II (2023) 

Za celou dobu jsem nepochopil, o co vlastně v tomto díle Sestře Nun šlo. Možná tím, že jsem v průběhu asi pětkrát usnul. Dvě hvězdy za snaživé ztvárnění hlavní role té jedné z dvojice mladých jeptišek.

plakát

Sly (2023) 

Jak by řekl klasik - Když to srovnám s tím výletem na Kokořín.. ale teď vážně, Arnold natočil svůj dokument tak, jaký byl celý jeho život, s neústupným buldočím tahem, s postavením se čelem k prohrám, žádným vymlouváním.. Sly na to šel stejně, jako jeho Rocky filmy (v mládí jsem je hltal všechny stokrát na VHSkách) - s takovým lehce ukňouraným stylem, který je třeba rychle nakonec vyvážit alespoň rozbitou hubou po vyhraném zápase.. prakticky celou stopáž pronásleduje jeho celoživotní trauma z despotického otce, na jehož adresu se snáší i životní prohry Slye.. říkal jsem se zhruba ke konci, jestli ještě jednou zmíní, že za něco může jeho otec, tak to asi nedokoukám.. Prostě z dokumentu Arnolda radost, ze Slye deprese.

plakát

Neomanželka (2022) 

Všechny slabiny filmu překryl famózní výkon Eleny Kampouris. Chvílemi jsem si myslel, že některé scény jsou CGI. Doufám, že nebyly :)

plakát

Čas na sebe (2022) 

Už jak Hart uklouzl v jedné z prvních scén v kuchyni (myslím, že uklouzl na něčím h**ně) a praštil sebou cirkusácky na zem, tak jsem se začal lehce bát o příští strávenou hodinu a půl u zbytků chlebíčků ze silvestrovské oslavy.. a bál jsem se oprávněně. Hovadina na entou po všech stránkách. Ještě že jsem měl ty chlebíčky.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Načančaná klasika, kterou jsem shlédl po letech.. a nepřepnul a zkoukl do konce.. emoce fungují, vlastně to funguje celé.. Lalina Anne přehrává, ale tady to v prostředí přehráváného světa ani tak nevadí.. a Meryl by do žádný hovadiny nešla, takže klidně za 4.. a po těch letech v záplavě dnešních rádoby romanticko ušlechtilých vyvážených současných dramatických komedii to furt nadevše funguje.. :) Why not.

plakát

Red Notice (2021) 

Cerveza rock and roll, corrida Espanol, nandej jim to, seňorita, por favor.. Umělohmotná podívaná s mými oblíbeným herci (Reynolds asi nejméně) a pixelovým býkem v aréně. Plastové jak petka, ze které jsem si při sledování naléval pivo.. Apropó, soudruhu Johnsone, my jsme tak zhruba stejně staří, ubral bych trochu z objemového tréninku a snížil dávky kreatinu, pro zlepšení rychlosti pohybu.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Tak abych nebyl v hospodě out, musel jsem si splnit povinnost zkouknout opěvovanou událost roku.. a určitě nelituju.. zpočátku po prvních dvou dílech  jsem tak nějak váhal, hlavní hrdina mně svou hulákající korejštinou trochu tahal za uši (pouštím si většinu seriálů v originále s polským dabingem :), ale vydržel jsem a stálo to opravdu za to.. finální díly skvělé, nemá cenu tady rozepisovat, co zde bylo několikrát napsáno..