Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Konkurenti

Konkurenti (1992)

Drobná, geniálně provedená dobová freska malé realitní firmy přelomu 80. a 90. let v USA. Jestli se chcete naučit, jak s někým pořádně „vyjebat“, pak je tohle perfektní lekce. O profesionalitu hereckých výkonů se postarali Al Pacino, Alec Baldwin, Ed Harris, Kevin Spacey, Alec Baldwin, Jack Lemon...

Lepší zítřek

Lepší zítřek (1986)

Základ akčních thrillerů. Velmi silný příběh o přátelství, hře osudu a svůdnosti podsvětí. Současně krásná hong-kongská filmařská freska. Kdo zná další filmy Johnyho Woo, musí uznat, že si z tohohle díla hodně vypůjčoval i v budoucnu (nejvíc snad pro film Killer). Ale nejen on. Trochu uměle si vypůjčil některé nápady Q. Tarantino pro svůj Kill Bill.

Let číslo 93

Let číslo 93 (2006)

Doporučuji si na tenhle film udělat čas a snad se na něj připravit dopředu, abyste si pak mohli v klidu prožít řadu zajímavých detailů. Film je v podstatě dokumentem, včetně toho, že pracovníci letového provozu nejsou většinou herci, ale skuteční zaměstnanci letiště LA, kteří událost opravdu zažili. Stejně tak herci posádky letadla jsou vesměs příbuzní obětí z 11. září a jejich telefonáty jsou doslovné těm, které se skutečně volaly. Přestože osud letadla známe, budete s posádkou prožívat sílící úzkost ale i naději. A nakonec budete odcházet s pocitem naprosté bezmoci a nespravedlnosti. To vše je podbarveno výborně zpracovaným zvukem, který vás v kině uvrhne ve zmatek a snad i lehkou klaustrofobii. Oceňuji, že film je emocionálně velmi silný, aniž by obsahoval zbytečná klišé a ideové vzkazy. Je to prostě perfektní popis reality, bez přívlastků.