Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie
  • Akční

Recenze (345)

plakát

The Walking Dead: Daryl Dixon - Deux Amours (2023) (epizoda) 

O poznání lepší epizoda než ta předchozí. Konečně jsme se díky zajímavým flashbackům dozvěděli, jak se Daryl dostal do Francie. Bavila mě i linka v současnosti, takže dávám slabších 5*. Jen mi nepřijde úplně nejšťastnější rozhodnutí dávat na konci dílů cliffhanger, když se hned potom vyspoiluje v ukázce na další epizodu😃. PS: "Rick? came back."

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Amina (2022) (epizoda) 

Spoilery!!! To, že tvůrci tím, že Alicia přežívá kousnutí, popírají zákony TWD světa, by se dalo ještě jakž takž překousnout (třeba se to ještě nějak vysvětlí, nebo fakt za chvilku umře). Jenže epizoda je 50 minut naprosto nezáživné blbosti. Asi po třicáté vidíme Aliciu (které je opět věnována celá epizoda), jak má naprosto dementní halucinace a chová se, jako kdyby měla IQ 20. Nejhorší na tom je, že se tak chovají i postavy okolo ní. Alicia se zrovna probudila z bezvědomí, takže nechat ji odejít někam za postavou, která ani neexistuje, je fakt skvělý nápad. Jediná zajímavá věc na téhle epizodě byla ukázka na další, protože se v ní objevila Madison.

plakát

Undone - We All Love Each Other (2022) (epizoda) 

Relativně zbytečná epizoda. Klidně by minulá epizoda mohla být o pár minut delší a děj téhle epizody do sebe nacpat.

plakát

Undone - The Cave (2022) (epizoda) 

Spoilery!!! K mému překvapení plán na záchranu otce Almy fakt vyšel, takže se příběh začíná ubírat jiným směrem. To, že schopnost cestování má v tomto světě Becca je příjemným zpestřením. Myslím si, že tento seriál má opravdu velký potenciál, tak snad mě tvůrci nezklamou.

plakát

Živí mrtví - Vojenští vůdci (2022) (epizoda) 

Kdyby tohle nebyla poslední série, tak klidně dám 5*.  Jenže tohle poslední série je a my tak po dvousté sledujeme úplně stejný koncept jako v předchozích sériích. Neříkám, že je to špatná epizoda, dokonce mě to i dost bavilo sledovat, jenže už je to dost repetitivní,. takže srážím hodnocení na 3*.

plakát

Undone (2019) (seriál) 

Undone používá vskutku netradiční animaci, která se skládá z reálných záběru převedených do animace a konečný výsledek je fakt povedený. Pokud ale nejste nějací grafici, tak vám jen pěkná animace stačit nebude. No dobře, tak co tenhle seriál ještě nabízí? Tvůrcům se opravdu výborně povedlo vykreslit charaktery a psychologii postav, takže v každé scéně jdou cítit emoce. To souvisí i s hereckými výkony, které jsou taktéž skvěle. Příběh sice není nijak originální, ale jeho provedení a postavy, vás donutí se koukat. Největší problém jsem měl asi s některými nudnými pasážemi, kterých naštěstí není mnoho (ale vyskytují se třeba hned v první epizodě, což někoho může odradit). Každopádně ty 3 hodiny, které Undone celkově má, se tomu rozhodně vyplatí dát.

plakát

Undone - Handheld Blackjack (2019) (epizoda) 

Tempo z minulé epizody lehce zvolnilo, ale pořád se nám dostává parádní podíváné. Taky mi připadá, že se konečně postavy začínají rýsovat, takže už jsou jejich charaktery zapamatovatelné (což je za mě rozhodně dobře). Všechny snové scény mají super mysteriózní atmosféru a někdy v epizodě zazní i nějaký vtip, který to zajímavě oživí.

plakát

Undone - Nemocnice (2019) (epizoda) 

Tak tohle jsem vůbec nečekal. Druhá epizoda je po pomalejší první pořádně vyhrocená a ten nápad o vnímání času se mi fakt líbí. Kromě nápadu musím pochválit také hudební stránku, která krásně podkresluje dění na obrazovce. Doufám, že seriál bude takhle pokračovat, protože to má obrovský potenciál.

plakát

Dva světy (2017) (seriál) 

Seriál rozhodně není pro každého. Pokud čekáte akční sci-fi, u kterého vypnete mozek, tak se do dívání ani nepouštějte. Counterpart je totiž pomalu rozjíždějící a relativně složitá podívaná, která vás nutí přemýšlet. Postavy jsou vykresleny věrohodně, což vám pomůže vžít do příběhu. Seriál má pár nudnějších epizod, ale pro mě osobně to byl ideální kousek, protože se to v mnoha věcech podobalo mému oblíbenému Darku.

plakát

Dva světy - Série 1 (2017) (série) 

Seriál může mít jakkoliv dobrý příběh, ale dokud nebudou postavy vykresleny věrohodně, tak to nikdy nebude ono. Naštěstí se tohle Counterpartu nestalo a můžeme tak sledovat výborný příběh, ve kterém je vývoj hned několika postav. Musím pochválit hudební složku, protože ta se tvůrcům opravdu povedla a díky ní jsou v mnoha scénách emoce. Škoda, že měl seriál pár nudnějších epizod, neboť tenhle atmosférický počin se fakt povedl!