Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (17)

plakát

Spolu (2022) 

Týden po shlédnutí stále v mysli a vidinou skvělého Kozuba. Abych se přiznal, tak jak se Svěrák nechal slyšet, že mu Tříska přebil jeho učitele, podle kterého psal Obecnou školu, tak mě přebil Kozub Hoffmana. Nic víc se k tomu nedá říct ani napsat. Běžte se na to podívat sami. Excelentní herecký výkon. Všech. Smekám.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Za mne asi zbytečný film. Pro Matrix universe je to možná rozšíření dalších možností, které by se asi nabízelo. První polovina filmu se snaží jít ve šlépějích původního filmu Matrix (pomalé dávkování faktů zastřených tajemstvím - člověk se musí soustředit, aby mu nic neuteklo), druhá polovina je jenom dotažení toho, co se v první půlce dozvíte a co se upeče. Za mne to není vůbec žádné rozšíření původní trilogie. Film nemá žádný wau efekt jako předchozí tři  filmy, žádnou záklopku nějaké skládačky do toho všeho, co se stalo. Tři hvězdičky dávám pouze z nostalgie při pohledu na vzpomínané tři filmy.

plakát

Alfa (2018) 

Jedna hvězdička je za přírodu. Zvládl jsem pouze 30 minut filmu. Co mě naprosto odradilo od dalšího sledování filmu byl fakt, že se film odehrává před 20 000 lety a postavy měly oblečení ušité jehlou a nití. Naprostá nelogičnost. Možná si to pustím ještě jednou ale po 5ti pivech, kdy tyto věci nebudu hodnotit.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

"Musíš být v extázi, dělat bláznivé věci, musíš ztratit rozum a to samé způsobit tomu druhému." Co si budeme povídat. Tento film je založen na 2 věcech: 1) dialogy - vybroušené, vyšperkované, přesné, logické. 2) hereckých výkonech obou hlavních postav. Doporučuji vidět minimálně dvakrát, protože po druhé projekci vám začnou dávat ony dialogy mezi hlavními postavamy smysl. A poté budete už jenom skládat střípky k tomuto velkému filmu. Dlouhá stopáž mi naprosto nevadila. Krásný film. Takže pokud vám to nebude vadit, klidně se seznámím každý rok.

plakát

Wind River (2017) 

"Ona byla bojovnice. Běžela 10km. Tobě dávám 200metrů." Silný film o krásné zimní přírodě, o zlomených a zlých lidech. Hutná atmosféra s výbornou hudbou a skvělými výkony. Rennerovi jsem věřil vše, co řekl, do poslední tečky. Nebudu dále rozebírat. Podívejte se sami. Ten zážitek za to rozhodně stojí.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Tak takovýhle komedie mám moc rád. Opravdu komedie pro nedělní odpoledne. Sice hodně předvídavé jak zvraty, tak i děj. Nicméně díky zpracování a hereckým výkonům to téhle komedii opravdu odpustíte. Nápad je to opravdu výborný a díky námětu je právě ta zamotanost příběhu na místě. Viděno několikrát a musím říct, že vždycky pobavil. Hlášky parádní, herecké výkony příjemné a celkový počin nad průměrem.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Bavilo mě to. Musím říct velmi upřímně, že jsem videohry s tímto tématem nikdy nehrál. Ale pokud porovnám původní dva fimy s Angelinou a tohle, tak musím jednoznačně říct, že tento film je lepší, než oba předchozí dohromady. Akce je přehledná, napětí a provázanost u fimu začíná hned po několika úvodních sekvencích. Halvní role skvělá a výborně zahraná. Není potřeba velký hrudník a cop až na zem. Za mě palec nahoru a pokud bude dvojka v podobném duchu, budu jenom rád. PS: je škoda pár scén, které byly použity z Indiana Jonese.

plakát

To (2017) 

Tak tohle je ono! Knihu jsem četl kdysi dávno ještě před přídomkem "cet", původní film jsem viděl pár let poté a vůbec mi nic neříkal. Je těžké filmovat Kinga, ten se musí prožít očima a vaší představivostí. Začal film, pár obrázků a hned mi kniha naskakovala, spínaly se mi věci, které jsem kdysi dávno viděl ve své představě při čtení. Musím říct, že mi film opravdu naháněl místy husí kůži a vstávali mi chloupky na rukou. A to je přesně to, co v člověkovi má film vyvolat. Musím říct, že tady se to povedlo na 100% a já odcházím z kina opravdu spokojen. Povedlo se. Těším se na pokračování a jsem opravdu zvědav, jak se s tím režisér popere. Doufám, že minimálně stejně.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

U komedie se má člověk bavit a já se bavil. Letní komedie, která se mi líbila. Jistě, je tam spousta naivity a spousta vykreslení "Vidlákova", jak si to asi každý zatvrzelý měšťan představuje, ale všechno to spolu funguje opravdu dobře. Vtípky a dvojsmysly fungují jak mají a člověk se s chutí zasměje. Jen jsem tu jiskru a to zapálení do sebe hlavním hrdinům moc nevěřil stejně tak jako některým jiným hercům (ano - doktorka vs. sestra). Asi mezi nimi nebyla ta správná chemie. Nicméně herecké výkony na český film v lepší kvalitě. Shrnuto, podtrženo - příjemný český film k večerní pohodě, který je máožné viděti i vícekrát a neurazí.

plakát

Já, Mattoni (2016) (seriál) 

Díval jsem se na to jako neznalec (lidi klidně mě mučte) dějin okolo hlavní postavy. A musím říct - ano bylo to zajímavé. Dozvěděl jsem se spoustu věcí, i když po přečtení velice stručného životopisu asi bylo vše jinak. Pojďme se ale bavit o zpracování. Kostýmově je film velice přesný, a kostýmy jsou na velmi dobré úrovni (pro fanouška této doby asi opravdu pastva pro oči). Herecké obsazení mi nevadilo a musím říct, že obsazení D. Švehlíka vítám daleko více, než plánovaného Bartošku. Obě Tatiany byly také bez chyby a to, jakým způsobem hrály ženu hlavního hrdiny, bylo místy opravdu velmi věrohodné (někdy bych jim asi sám nakopal...). Trikové záběry (hlavně plavba na lodi) nejsou také jako z některých západních filmů pochybné produkce, takže vůbec neurazí. Hodnotím zde celý seriál, nikoli díly jako takové. Musím říct, že pro strávení delších zimních večerů tento seriál splní účel.