Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (1 159)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Já myslel že leknu když jsem viděl hodnocení cinemy 40%??? Vždyť je to originální prezidentova ochranka zabije ženu a prezident to kryje.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Tímto filmem začal režisér Tom Shadyac natáčet bláznivé a ujete komedie a nutno říct, že něco podobného tu ještě nebylo. Ace Ventura je v žánru komedie určitě kult, protože je to opravdu hutná dávka zábavy u které se prostě nelze smát. První legráční scény se dočkáme už v uvodních 20 vteřinách a potom se vtipné scény stupňují, až je to extrémně vtipné. Jenže po hodině to začne ztracet tempo, vtip a je to docela nudné. Ale jako najde se tam něco málo k pousmání, to bych lhal sám sobě, kdybych tvrdil, že ne! Samotný příběh filmu je taky dost ujetý. Hledá se delfín, který se jménuje Vločka. No proč ne?! Prostě bláznivina. Ke konci to bylo trošku zmatené, ale ne tolik, aby se v tom člověk nevyznal. No, ale Jim Carrey!!! Něco podobneho jsem opravdu ještě neviděl. Jeho pohyby, jeho chůze, jeho mymický talent a občas povedené hlášky nemají chybu. Ten ať udělal cokoliv, tak to bylo vtipné a taky mu patří 99,9% , že je snímek, tak vtipný. A určitě je to jeho životní role, která ho katapultovala mezi komiky. Další z herců mně potěšila Courteney Coxová na kterou je radost se dívat. Nebýt toho konce, tak dám klidně 4*, ale takhle je to spíš 3,5*!

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Rok po úspěšné jedničce je zde dvojka. A ten rok je sakra krátká doba na to, aby scénáristé vytvořili vtipný film. Ace Ventura dva nemá teméř žadné nové srandičky. Vykrádá pouze vtípky z jedničky. Občas se objeví něco nového a už jen málo vtipného. Celé to zachraňuje Jim Carrey a jeho obličej, který zvládne asi tak 1001 ksichtů a právě tyto ksichty by mohl použít třeba i do Ace Ventura díl padesátý. Ale nejsou jen ty vtipné ksichtíky málo? To si piště, že je!!! Nebýt Carreyeho, jeho obličejů, jeho pohybů a jeho občasných hlášek, tak by to byl 100% odpad a to bez jakéhokoliv slitování. Příběh filmu je téměř to samé, co jednička. Opět se hledá nějaké zvíře, ale s tím rozdílem, že z města se děj přesunul do jungle, nebo-li divočiny. A prostě nuda!!! Konec je dost debilní a postrádá jakýkoliv vtip. Občas se najde i nějaká ta parodie, jako třeba úvodní scéna z Cliffhangera, která je docela povedená a kupodivu i vtipná. No nedá se nic dělat! Ace Ventura 2: Volání divočiny jen potvrzuje, že dvojky jsou zbytečné filmy. A nějaký Steve Oedekerk nemůže nahradit v žádném případě Toma Shadyaca!

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Konečně jsem se k tomuto filmu dostal a jsem za to moc rád. Čekal jsem to poněkud horší, když vezmu, že režisérem je Doug Liman, který mně moc nezaujal u filmu Mr. & Mrs. Smith. Ale tento snímek je pro mně až geniálním kouskem. Od začátku až do konce si to udržuje fantastickou atmosféru a hlavně se do téměř poslední minuty neví co a jak, takže na dvě hodiny vás to vtáhne do děje a jste zvědavi, jak to dopadne. Velmi vkusně bylo vybráno herecké obsazení. Matta Damon mi hodně vadil v Zachraňte vojína Ryana ale poslední dobou mi začíná být sympatický a hlavně hraje opravdu skvěle. Další kdo byl výtečný tak byl Chris Cooper. A nejvíce se mi líbil neuvěřitelně cool Clive Owen .Trošku mi tam neseděla Franka Potenta, která si po nic moc Sladkých 17 střihla nějakou pořádnou roli, ale musí se jí uznat, že také hraje dobře a ještě nám určitě ukáže co v ní je. Samozřejmně jsou tam některé nesmysli, jako např. že agent ztratí pamět ale umí zacházet se zbraněmi, domluví se v několika jazycích a nebo že se umí prát. I přes těch pár nesmyslu je tento film jeden z nejlepších co jsem mohl za poslední dobu vidět. Nemůžu se dočkat na druhý díl!!!

plakát

Agent v sukni (2000) 

Když jsem tuto komedii viděl poprvé, tak jsem z ní byl unešen. Po téměř 6 letech jsem se k ní vrátil a stále se mi líbí a hlavně se mi potvrzuje, že tam kde je Martin Lawrence, tak to je většinou záruka příjemné zábavy. Přiznávám, že Agent v sukni je poněkud blbost a hlavně nepřináší nic nového, protože komedie o tom, jak se někdo za někoho převlíká jsme měli možnost vidět již několikrát. Ovšem u této komedie jsem se vážně bavil a tu hodinu a půl jsem ztrávil skvěle. Samozřejmně je pravda, že ke konci je to hodně slabý a hlavně závěr je velmi trapný. Martin Lawrence je prostě komik, ten dokáže pobavit. Terrence Howard ve své roli parchanta je perfektní a je hlavně cool ( např. scéna kdy si kupuje zbraň ). Dále mně potěšili dobrý hip hopový songy. Myslím, že 3 * jsou právem zasloužené a že by si tato komedie takových 50-60% zasloužila, protože je dost podceňovaná. Teď už jen doufám, že druhý díl nebude pokažený, jak to většinou u pokračování býva.

plakát

Agent v sukni 2 (2006) 

To čeho jsem se bál, že dvojka bude strašná a možná až nekoukatelná se naštěstí nestalo, ba dokonce to možná o něco málo ( půl hvězdičky ) předčilo i jedničku. Když se nad tím tak zamyslím, takto bylo něco jako Ochránce akorát že se hlavní hrdina převlíka za starou tlustou a černou ženu. A o co že to tedy bylo trochu lepší než jednička? Takže určitě to bylo dětmi, které se tu vyskytují ( například malý chlapec, jenž skáče snad odevšud ), více vtipných scén a především Martin Lawrence, který se do své role více vžil a je velmi vtipný. Dále mně velmi potěšili herci, které jsem mohl zatím poznat pouze ze seriálů například krásná Marisol Nichols ( 24 hodin season 6 ) a nebo snad vynikající Mark Moses ( Zoufalé manželky ). Ovšem je zde něco, co se mi jako v případě jedničky nelíbílo a to byl konec, jako by si ho scénáristé na rychlo vycucali z prstu. Ale na nějaké ty nedostatky jde o velmi podařenou komedii!

plakát

Air Force One (1997) 

Není to tak dávno co u nás v Praze na Ruzyni přistál speciálně upravený Boing 747, který patří prezidentovi USA a má označení Air Force One. Nedávno v noci jsem se opravdu nudil a tak mé oči zamířili k místu, kde mám filmu. A tak jsem přejížděl po všech filmech, které mám a najednou jsem narazil na tento film a bylo to jasné na co budu koukat. Tento film jsem viděl před pár lety a musím tedy napsat, že vrátit se k němu bylo velmi příjemné a byl jsem z něj i po těch letech znovu nadšen. Naprosto perfektní nápad nechat unést prezidentské letadlo.Scénář je velmi dobrý a i když samozřejmně nějaké ty mezery v něm jsou. Harrsion Ford, kdyby nebyl herec, tak bych ho i hned viděl jako prezidenta a svou roli zahrál tak, že ani slova jako špičkově, fantasticky a výborně by prostě nestačila. Gary Oldman v záporné roli také nemá chybu. Velmi mně překvapil Xander Berkeley, kterého jsem zatím znal jen ze seriálu 24 hodin. Dále výtečná Glenn Close, kterou bych i hned viděl na pozici místo viceprezidentky, kdyby nebyla herečka. Jediné musím vytknout, tak je přehnaný konec, protože to bylo opravdu až moc. Ale i tak perfektní film, kterému můžu dát s čistým svědomím 5*!

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Steven Spielberg je a vždy bude machrem přes sci-fi filmy!! Na tom už se opravdu nic změnit nemůže a tento film to jen potvrzuje. Samozřejmně A.I. Umělá inteligence má poněkud více pomalejší tempo, než jakákoliv předešla tvorba Spielberga. Jenže jde především o ten krásný příběh, kdy robot-chlapec se chce stát člověkem, aby ho jeho " maminka " měla ráda tak, jako má ráda jejího skutečného syna, jenž je člověk. Neskutečně působivý příběh o lásce robota k člověku, i když to zní divně, aby robot měl city. Ale i tak mně to vtáhlo do děje a kašlal jsem na to, že to má pomalejší tempo a že by neuškodilo, kdyby se to o 30 minut zkrátilo. To šlo zcela stranou!! Trošku mi to přípomínalo Pinocchia, akorát že sci-fi verze .Já jsem byl při sledování uchvácen. Dá se natočit výborný film i bez akce. Snad jediná taková menší akce byla v robotí aréně. Heley Joel Osment zde ukazuje, že v něm je opravdu herecký talent a jeho výkon je působivý. Jude Law v roli gigola-robota nemá taktéž chybu. A k tomu ta depresivní hudba, no nádhera!!! Ke konci se nekoná žádný happyend něco ve stylu " A žíjí spolu šťasně, až dodnes " a to filmu jedině prospívá. Nádherný film!!!

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

The IT Crowd mi doporučovalo mnoho lidí a nakonec jsem tedy neodolal a pustil jsem se do toho.A dlouho jsem se takto nepobavil. Britský humor dokáže podle mně pobavit snad každého a zde se nejde plno opravdu ale plno hlášek a hodně povedených vtipných scén při kterých jsem se smál i nahlas. Herci byli vážně skvělí. Jejich výkony jsou výborné a především jak dokážou podat hlášku naprosto s klidem nebo když je tam vtipná scéna, tak dokáží dělat, že nic, to bych já nedokázal a vybouchl bych smíchy. Téměř 140 minut jsem zkoukl jedním dechem ale poté co jsem dokoukal 6. díl, tak jsem chtěl další a další.A bohužel další nejsou, což je vážně škoda, protože tento seriál je opravdu povedený a byla by škoda ho jen tak zahodit.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Akta X je jeden z nejlepších seriálu co byl, je a bude!!! Nic lepšího se stejným zaměřením být nemůže, takže bylo jen otázkou času, kdy to tvůrci přivedou na plátna kin v celovečerním provedení. Ale saka, tohle jsem nečekal!!! Film je vlastně jedna epizoda seriálu, akorát, že delší a bohužel je to rozvleklé a nezaživné. 2 hodiny!!! Nic moc příběh! Žádná akce. Jen docela vydařený konec, i když to bylo přemrštěný, až to hezký nebylo. Je to ale sci-fi, tak proč ne? Nejlepší na filmu je bezpochyby hlavni dvojce. David Duchovny a sexy Gillian Anderson! Mulder a Scullyová! Ketchup a špagety! Přesně takhle se ti dva k sobě hodí. Jenže i u nich najdu to znamé ALE. Jejich výkony byli slabé a to dost. Nepřesvedčili mně. Jen se vážně tvářili a hodně mluvili. Toť vše. A nejde mi vůbec do hlavy místní hodnocení. Dost vysoké. Já dávám 3*, což by odpovídalo 60% a tolik si podle mého názoru Akta X - Film zaslouží. Ani o desetinu víc!!!