Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (1 159)

plakát

Rollerball (1975) 

Velmi zajímavý film. Čekal jsem sportovní drama, kde tým půjde za výhrami. Rollerball je docela i zajímavým sportem. Ta mutace hokeje, motokrosu a amerického fotbalu (možná by se tam našel i basketball) mě opravdu zaujala. Ale tento film není pouze o Rollerballu. Je to především snímek o budoucnosti, která je totalitní. Jeden hráč Rollerballu se přestal líbit a tak půjde pryč. Ovšem on si to nenechá jen tak líbit. Snímek se odehrává v roce 2018, cože je od současnosti za 7 let. Naštěstí neproběhli žádné korporační války, tudíž film je daleko od veškeré reality. Každopádně máme zde i nějaké ty záležitosti k zamyšlení. Zápasy Rollerballu (pouze 3) jsou dobré. První je docela nudný, takový o ničem, ale další dva se stupňují a jsou dost povedené. Tan poslední byl masakr. Nicméně se Normanu Jewisonovi podařilo natočit dvouhodinový snímek, který mě svým způsobem bavil. Hodnocení je dosti rozporuplné, je to někde mezi třemi hvězdičkami, ale přijde mi, že dát tři by bylo málo. Troufám si tento film označit i za kult!

plakát

Bastardi (2010) 

Důvodem proč jsem chtěl tento film vidět byl Patrik Vrbovský alias Rytmus. To jsem však netušil, že v Bastardech bude pouhých 15 vteřin. No nic moc. Bastardi jsou rozdělení na dvě části. Ta první je dramatická a ta druhá je komediální. Některé hlášky od romských dětí mě opravdu pobavili a to i přesto, že jsou poměrně vulgární. Kdyby se tvůrci raději drželi té komediální části udělali by lépe, protože ta fungovala vážně skvěle. Dětští herci jsou velmi přirození a dá se jim všechno věřit. Na zahnání extremní nudy to bylo poměrně příjemné zpestření nedělního odpoledne. Nic víc bych v tom ale nehledal. Jít na to do kina, tak bych byl naštvaný, že jsem za to vyhodil tolik peněz. A to, že bude dvojka? Tak to nechci snad radši ani vidět, jak to dopadne.

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Kde začít? Nejspíš tam, kde mě film chytnul. Bude to znít bláznivě, ale bylo to hned po prvních 23 vteřinách!!! Hans Zimmer je prostě genius a nikdo není schopen mu konkurovat. Famózní hudba! Naprostá nádhera. A teď k samotnému filmu. Thelma a Louise je geniální záležitost. Jednoduchý a především nepředvídatelný scénář dělá z toho snímků jeden z nejlepších road movie ( není-li snad vůbec nejlepší?!). Klidně bych ho viděl i mezi svými TOP 10! Určitě bylo vsazeno na herecké obsazení. Susan Sarandon a Geena Davis podala vynikající výkony. Harvey Keitel v roli policajta neměl chybu. A mladičký Brad Pitt v jeho poměrně důležité roli také zazářil. Třešničkou na dortu je konec! Vážně jsem něco takového nečekal. Ridley Scott natočil luxusní záležitost a já jsem tak měl možnost shlédnou film, který i přesto, že jeho stopáž je něco málo přes dvě hodiny, tak já jsem se ani na chvilku nenudil!! Uteklo to jako voda. Špičkový film!!!

plakát

Rychlejší (2010) 

Pro Boha živého proč? Další film o pomstě? Kolik jich bylo? Bylo jich tolik, že kdybych to měl počítat, tak mi to zabere, tak tři dny. Faster je pro mě debilita na entou, která nepřináší vůbec nic nového. Když jsem viděl nabušeného Dwayna Johnsona na plakátu, tak jsem myslel, že půjde o nějaký ultra akční nášup. A místo toho 90 minutová nudná a ničím nezajímavá (rádoby) akční jízda. Dwayne Johnson nepředvedl žádný výkon. Chodí. Střílí. Tváří se drsně a sem tam pronese pár vět. Najemný vrah, který je na něj najatý, je opravdu k smíchu!! Role B.B. Thorntona mi byla jasná hned od začátku. Možná bych udělal lépe, kdybych se podíval jen na trailer, protože ten byl zábavnější!

plakát

Hřiště snů (1989) 

První setkání s režisérem Philem Aldenem Robinsonem a je to více než milé překvapení. To, že Kevin Costner měl kvalitní filmy v době jeho největší slávy to už vím. Ale Phil zabodoval na plné čáře. Slovo, kterými bych popsal mé pocity po skončení filmu, je UCHVÁCEN. Něco tak nádherně silného jsem delší dobu neviděl. Tajuplná atmosféra, díky níž jsem byl vtáhnut do děje, je znamenitá. Ze začátku jsem nevěděl, o co jde a ke konci to všechno začalo tak krásně do sebe zapadat. Na konci mi ukápla slza. Kevin Costner je dobrý herec, jenž měl před hodně lety čuch na dobré scénáře. A tímto filmem to potvrdil. James Earl Jones je velmi sympatický. Scéna, kdy se seznamuje s Costnerem mi přišla vtipná (zbraň v kapse). Nádherný film!!!

plakát

Cizinec (2010) 

Čekal jsem nějakou romantickou slátaninu. Aby také ne, když hlavní role se ujali herci jako je Angelina Jolie a Johnny Depp. To prostě k romantičnosti úplně nabádá. Dostal jsem romantický film. Dostal jsem i rádoby thriller a akční film. Bohužel ve finálním výsledku je to takové nemastné a neslané a bohužel velmi nudné a to i přesto, že stopáž je něco málo přes hodinu a půl. Pravda, je že první půl hodinku jsem doslova hltal (scéna s ohořelým papírem, leč zcela nesmyslný, mě dostala) a pak přišla ta zmíněná nuda. Dialogy jak z telenovely. Akce teměř nulová. Snad jen dvě tři scény. Největším problémem celého filmu je scénář. Ten je totiž prošpikovaný nesmysli. Postava Deppa mi v půlce filmu byla jasná. Obsazení je velmi dobré. Ale herci jsou toporní. Ani jeden z nich do toho nedal vše. Samozřejmě jsem čekal nějakou žhavou sexuální scénu mezi Jolie a Deppem. Smůla! Je to taková hloupoučká pohádka pro dospělé.

plakát

Fighter (2010) 

A vítězem se stává….ROCKY!!! Tak ani film s názvem The Fighter z boxerského prostředí netrumfnul Rockyho. Je ale pravda, že je hned za Rockym. Popravdě řečeno, zápasů zde pár bylo, ale bohužel pokud bych stopnul celkovou stopáž v ringu, tak by se to dostalo tak na 7 minut, což není moc. Trénovací videosekvence (myslím, že byli jen dvě) byli hodně slabé. Tento film je spíše o jedné zvláštní (rozumějte pošahané) rodince v čele s dost poroučející matkou, až po bratra boxera, který jede v drogách. Ale ukázalo se, že i tak je tento bratr, který zavinil hodně neúspěchů v životě boxera hodně důležitý. The Fighter je určitě solidní drama, které ale mělo ambice stát se něčím víc, než pouhým solidním dramatem. Myslel jsem, že půjde o nejlepší film roku. A to se bohužel říct nedá! V hlavních rolích Mark Wahlberg a Christian Bale. Je jasné, že Christian Bale předvádí ABSOLUTNĚ geniální výkon a v některých momentech, jsem si myslel, že opravdu fetuje. Už jen to, kam se sakra poděla ta hrouda svalů?! Zatímco Mark Wahlberg by klidně mohl hrát Terminátora. Po celý film jeden a ten samý výraz ve tváří a co se boxu týče, tak také nepředvedl nic moc. Díky Baleovi je tento film 4,5* a právem získal za svůj výkon Oscara!

plakát

Travička zelená (2008) 

Na dvd obalu stojí: „Film od chlápků, co spáchali Superbad“. Tak to jsem si myslel, že půjde o vydařenou komedii. A taky, že šlo o dobrou komedii. Ovšem stejně tak jako Superbad má Travička zelená (nevím, kde se vzal tento český název pro film, překlad by měl být trošku jiný) stejný problém. Délka filmu!!! Pustil jsem si extended version, která má 113 minut a to je na komedii přeci jen dost. Vtipné scény a vtipné dialogy si film drží po 75% z celého filmu. Pak ale přišel na řadu závěr, který je opravdu naprosto debilní. Tu přestřelku si mohli tvůrci odpustit. Nebýt toho konce, tak si myslím, že 4* by si to zasloužili. James Franco mě svým výkonem totálně rozkopal!!! Průměrná komedie, která neurazí!!!

plakát

Dvojitý drak (1994) 

Tento film mě bavil před 10 lety, bavil mě i teď a myslím, že mě možná bude bavit i za 10 let! Je to béčko? Béčko nevím, možná je na tom film i hůř. Jenže i přesto já to považuji za vynikající zábavu. Příběh je zajímavý. Akčních scén je docela dost. Dočkal jsem se jak honiček po zemi, tak na vodě a hlavně bitky. K tomu sem tam nějaká vtipná hláška a já skáču metr dvacet. Nesmyslů je tam také dost! Bratři Leeové. Jméno jak nějakých kung-fu bojovníci a přitom oba Američané. Hlavní padouch původním jménem Guisman? A pak se nechal přejmenovat na Kogo SHuko? Frajer, co má sílu deseti můžu? No tak proč mu jí nezvýšit na dvojnásobek a udělat z něj obludu. Na to já ale kašlu. Příjemně strávená hodina a půl. Velmi podceňovaný film, který by si zasloužil 60%.

plakát

Miláčku, zmenšil jsem děti (1989) 

Kultovní záležitost mého dětství. V osmi letech jsem chtěl být taky zmenšený a dostat se přes trávník domu. Povozit se na mravenci. Proletět se na čmelákovi (nebo včele, nevím). Zaplavat si v mléku…. Kde jsou ty dětská léta, kdy jsem takovýto film považoval za vůbec nejlepší dílo všech dob? Hodně dlouho jsem tento film sháněl. Nemohl jsem si za nic na světě vzpomenout, jak se ten film vlastně jmenoval. Trvalo to takových 8 let. Nedávno jsem k němu však čistou náhodou přišel a s chutí jsem se na to podíval. Bohudík musím říct, že už to nepovažuji za kultovní záležitost. Už ani nechci jezdit na mravencovi. Jedno se ale musí nechat. Na svou dobu docela vyspělé a originální dílo. Na sobotní odpoledne jak dělané.