Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (106)

Přepadení ve vzduchu

Přepadení ve vzduchu (1992)

Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha.

24 hodin

24 hodin (2001) (seriál)

V sedmém díle třetí řady je Jack Bauer unesen a je v letadle. Muž, který nad ním má dozor sleduje v přenosném dvd přehrávači Nebezpečnou rychlost.

Kobra 11

Kobra 11 (1996) (seriál)

Zatím bylo natočeno 1600 kilometrů filmu.

Kobra 11

Kobra 11 (1996) (seriál)

Seriál se vysílá ve tříceti zemích světa.

Kobra 11

Kobra 11 (1996) (seriál)

Nejnebezpečnější kousky vymýšlí kaskadér Hermann Joha, který byl za svou práci v roce 1996 oceněn Zlatým lvem.

3:10 Vlak do Yumy

3:10 Vlak do Yumy (2007)

První klapka padla 23. října 2006 a poslední 20. ledna 2007. Film se natáčel 54 dní v Novém Mexiku za finančního přispění New Mexico's Film Investment Program.

Training Day

Training Day (2001)

Do role Jakea Hoyta (Ethan Hawke) se původně uvažovalo o Tobeym Maguireovi. Ten dokonce dva měsíce spolupracoval s policisty z protidrogového oddělení a kvůli roli i přibral pár kil. Pak se ale pro natáčení uvolnil Hawke, který byl režisérovou první volbou a Maguire se musel role vzdát.

Nezvratný osud

Nezvratný osud (2000)

Kerr Smith (Carter Horton) a Seann William Scott (Billy Hitchcock) si před natáčením scény zřícení letadla vzali prášky proti nevolnosti. Kvůli tomu byli velmi unavení, a proto je kamera moc nezabírala v bližších záběrech.

Honey

Honey (2003)

Do role Honey byla původně vybraná Aaliyah, ale ta bohužel v roce 2001 zahynula při leteckém neštěstí.

Nezvratný osud

Nezvratný osud (2000)

Scéna, v níž Carter (Kerr Smith) praští v autě Billyho (Seann William Scott) loktem do obličeje, původně ve filmu být neměla. Seann William Scott měl v den natáčení nateklý ret, a aby se to nějak zamaskovalo, tak maskéři přidali trochu krve a filmaři následně do filmu přidali tuto scénu.

Nezvratný osud

Nezvratný osud (2000)

Devon Sawa (Alex) měl v úvodní scéně předstírat, že spí. Herec skutečně usnul a spal čtyři hodiny.

Nový svět

Nový svět (2005)

Skupinu herců, kteří ztvárnili kmen domorodců, sháněli filmaři po celých Spojených státech i Kanadě. Hlavní bylo, aby jejich vzhled i charisma souznělo s rolemi "přírodních lidí". Všichni aktéři podstoupili čtrnáctidenní fyzický i duševní trénink, při kterém se učili chůzi, tanci i gestikulaci.

Hříšný tanec 2

Hříšný tanec 2 (2004)

Film byl natáčen v Portoriku, přestože se děj odehrává na Kubě.

Honey

Honey (2003)

Psa hlavní hrdinky hrál pes Jessicy Alby, Sid.

Hříšný tanec 2

Hříšný tanec 2 (2004)

Ani Romola Garai (Katey) ani Diego Luna (Javier) neměli před natáčením žádný profesionální taneční výcvik ani zkušenosti. Deset týdnů před začátkem natáčení odjeli do Portorika a tam denně trénovali osm hodin s producentkou JoAnn Fregalette Jansen a čtyřmi dalšími tanečníky a choreografy.

Nový svět

Nový svět (2005)

Režisér Terrence Malick je pověstný tím, že nepoužívá storyboardy. Nechává se inspirovat až momentální situací a na place natáčí cokoli, co ho zaujme, včetně herců, kteří v danou chvíli nehrají a jen postávají kolem. Během natáčení filmu tak členové štábu museli mnohdy před herci doslova utíkat, aby se nedopatřením nedostali do Malickových náhodných záběrů.

Reklama