Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

She-Ra a princezny moci

She-Ra a princezny moci (2018)

Kdo by řekl, že seriál s princeznami bude tak fajn? Je to překvapivě vtipné, originální a některé postavy včetně hlavní hrdinky mi jsou velmi sympatické. Líbí se mi i to, že ani „padouši“ nejsou úplně černobílí (byť tak někteří ze začátku můžou působit). Navíc sci-fi a fantasy prvky mi často přišly zajímavé a není tady nouze o emocionální scény. Popravdě málokterý seriál na mě emočně dokázal tak zapůsobit. Svůj podíl na tom zřejmě má i krásný soundtrack. Pokud bych něco měl vytknout, tak to, že scénáristé myslím někdy až příliš tlačí na pilu se zdůrazňováním síly přátelství, které občas jde na úkor kvality příběhu. Také mi moc nesedla postava Swift Winda, který mi většinu času co byl na scéně přišel otravný. Celkově ale paráda a doporučoval bych se nenechat odradit nálepkou „dětského" nebo „holčičího" seriálu a She-Ře alespoň dát šanci.

Castlevania

Castlevania (2017)

Zajímavé fantasy, u kterého jsem asi největší problém měl s tempem, které my často přišlo příliš pomalé (poslední série se mi zase zdála trochu uspěchaná). Ocenit naopak musím chemii mezi Trevorem a Syphou, dobře napsané dialogy a skvělé a nápadité akční scény. Castlevania mi někdy přišla přehnaně brutální a ve třetí řadě mi některé dějové linky moc nedávaly smysl. Přes zmíněné výtky ale pořád jde o kvalitní kousek.

Dračí princ

Dračí princ (2018)

Na jednu stranu místy trochu dětinské a celkově hodně „korektní“, což někdy může působit na sílu. Na stranu druhou jinak dost hezky udělané, zajímavé fantasy s dobře napsanými (a často sympatickými) postavami. Za zmínku stojí i povedený soundtrack.

DOTA: Dračí krev

DOTA: Dračí krev (2021)

Snad nejsilnější stránkou seriálu jsou zajímavé a často i sympatické postavy. Kromě jiného oceňuji také dobře napsané dialogy (počet nadávek stranou). V rámci videoherních adaptací bych Dračí krev subjektivně zatím zařadil někam mezi Castlevanii a Arcane, což vůbec není špatná společnost.

Čas na dobrodružství

Čas na dobrodružství (2010)

Trochu rozpačitý začátek a i později někdy nevyrovnaná „kvalita" epizod, ale celkově zatím dost povedené. Nevím jestli jsem někdy v jiném seriálu viděl takovou koncentraci nápadů. Je to dost zvláštní až šílená podívaná, ale většinu času podle mě funguje. Kromě humoru a neobyčejné nápaditosti i díky sympatickým hlavním postavám. Hudební vložky zatím většinou také stály za to a líbilo se mi, když seriál někdy šel více do hloubky a třeba poodhalil minulost některé z postav. I přes pár výtek bych téhle animované jízdě určitě doporučil alespoň dát šanci a nenechat se od sledování odradit slabším začátkem.