Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (21)

plakát

Vampirina (2017) (seriál) 

Účel to splní.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Regulérně jsem se rozbrečel …… ještě teď mi emoce vytékají z monitoru.

plakát

Špinavé práce (2005) (pořad) 

Na tuhle práci je Mike Rowe ideální. Skvělá volba moderátora, umí v tom chodit.

plakát

Kajínek (2010) 

Trochu nevyrovnané řekl bych, o příběhu se toho moc říci nedá, každý si myslí že ho zná, ale jak to bylo doopravdy ví jen málo kdo, jen těch pár skutečných aktérů. Myslím že tvůrci mohli nechat nějaký prostor fantazii diváka a né vykreslit do detailů „celý“ příběh podle nich. Kajínek je vykreslen jen jako oběť, zbytek jeho příběhu mi trochu chyběl. Postavy v pozadí a ostatní aktéři mohli mít více propracovanou motivaci k činům co prováděli, né jí konstatovat ale alespoň nastínit a následně nechat ten již zmíněný prostor pro fantazii diváka. Nikdo přeci neví jak to přesně bylo. Herecké výkony ústřední a řekl bych nejdůležitější trojce mě nadchly, (Lavroněnko, Vilhelmová, V. Dlouhý), myslím že obzvláště Vladimíru Dlouhému role záporáka vyloženě sedla. Vedlejší postavy, tak to byl přímo děs, jmenovat budu za všechny dvojici Bárta, Bendová. Nezlobte se na mě ale to nebylo herectví. Na jejich obranu ale tito aktéři ani neměly prostor přesvědčit mě o opaku, škoda. Celkově se mi film nelíbil koncepcí. Špatné kopírování zahraničních filmů není ta správná cesta, jak by měla česká kinematografie vyrábět akční či dramatické snímky. Nemohl jsem ale čekat zázraky od Petra Jákla, bez urážky, ale původní profese šla Petrovi mnohem lépe. Na druhou stranu je třeba ocenit nápad natočit něco o Kajínkovi respektive o českém „podsvětí“ vůbec. To je dobré a myslím i nevyčerpatelné téma které když už nás nebude alespoň bavit, bude rozhodně klást ty správné otázky. Hodnocení 3*, 2* za film, ta třetí je za snahu zkuste to znova podobných kauz tu ještě máme. Slibuji že i kdyby točil něco podobného zase Petr Jákl, tak do kina půjdu.

plakát

Umělec (2011) 

Úžasné že si v dnešní době 3D filmů vůbec někdo dovolí natočit něco takového. Smekám. Za film dávám 4*, i když jsem to nečekal tak jsem se u němého filmu moc dobře bavil. Další hvězdu dávám za tu troufalost a odvahu něco takového natočit, to je „kumšt“.Teď nemyslím jen filmaře, ale i herce. Oba hlavní představitelé mě naprosto okouzlili, možná to bylo i tou atmosférou, nevím ale je mi to upřímně jedno, výsledek je super. Za mě jasných 5*.

plakát

Speciální jednotka (2011) 

Ten film má svoje mouchy, díry ve scénáři a příběhu jako takovém, nesmyslné rozhodování vojáků jak na jedné tak na druhé straně, nepočítaje taktických chyb, ty jsou ale v každém filmu, je to přeci jen film. Dialogy taky zrovna nic moc. Ale ten „příběh měl sílu ve všem ostatním. Dobrá kamera, realita některých pasáží mě potěšila. Surová snaha o opravdový příběh mě nadchla, pokud bude režisér pokračovat ve své kariéře alespoň v podobném duchu, myslím že se máme ještě na co těšit. A tak možná i s trochu očekávání do budoucna dávám 4 hvězdy, víc už to opravdu nejde. Rozhodně ale s odstupem času zhlédnu ještě jednou.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Nikdy jsem nebyl zrovna fanoušek téhle série, tak jsem od toho moc nečekal. Přiznejme si že staré zpracování stálo za pendrek. Tohle je úplně o něčem jiném, příběh má hloubku a to že se vypráví, jak už název napovídá od „zrození“ je jen plus. U málokterého filmu si vzpomínám že by se mi líbili všichni „lidští“ herci obsazením i svým výkonem před kamerou, v čele s Jamesem Franco je to vážně zážitek. Skvělé animace, věrohodné a oslňující. Pokud by šlo udělit Oskara, animované hvězdě filmu, tak si myslím že bychom v „Césarovi“ (pro ty kdo ještě neviděli to je hlavní hrdina primátů) měli s jistotou při nejmenším jednoho z nominovaných. Věřte mi, snažil jsem se, ale nemám co vytknout.

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

Oproti jedničce šel příběh trochu do háje, možná až na oprášení dětství hlavního hrdiny. To má za následek více akce, více vtipu (sem tam to jsou jen pokusy o vtip) ale vem to čert ... já se bavil. A trochu se to bojím říct, ale už se těším co přinese "možná" trojka.

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

U tohoto filmečku jsem se moc bavil, zrelaxoval, zasmál, co víc si přát. Tvůrci se mi trefili přesně trefili do noty.