Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Drama

Recenze (370)

plakát

MasterChef Junior (2013) (pořad) odpad!

Vaření fajn, ale viděla jsem pár dílů a jediné, co mi z toho utkvělo (jako matce dvou dětí) - přemýšlel někdo nad tím, co bude s těmi neúspěšnými dětmi, které se tam v pláči kácejí na kameru? Vybudí je, vyštengrují, ty děti do toho jdou naplno a se vším všudy - zahrnou do toho širé okolí rodiny, kamarádů atd. a pak veřejný, díky médiím celosvětový neúspěch? A ty co uspějí. Poradí si s tím úspěchem, nebo se svezou na vlně popularity, užijou si svých pět minut slávy a pak tvrdě dopadnou na zadek, až po nich, po celebritách, bude učitelka matematiky chtít domácí úkol? Nemám ráda předčasné zdospělování dětí, které by se na dospělost měly teprve pozvolně připravovat. Nejsem pro dětské  modelky a ani pro dětské kuchaříčky. Je mi jich líto.

plakát

Případy detektiva Murdocha - Nehoda (2017) (epizoda) 

Velice zdařilý díl. Autorům se podařilo udělat velkou detektivku se silným příběhem na komorním téměř divadelním prostoru jednoho malého náměstíčka odkud se hlavní protagonisté po celý děj vlastně nehnou - a přitom to není nuda. Když kolikrát vidím, kolik zbytečných triků a omáček potřebují jinde k vytvoření alespoň zdánlivě zajímavého filmu a mine se to účinkem, tak toto je v podstatě geniální dílko.Tento díl by zasluhoval filmové zpracování a věřím, že by stál za to. Výkony všech herců, včetně rozzuřeného tramvajáka prostě skvělé.

plakát

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 

Druhý díl mě bavil možná více, než první. Tak nějak mi ty dospělejší děti do těch rolí více seděly a přišlo mi, že i trochu lépe hrají. Za sebe bych asi zkrátila a ořezala krutost scén, protože takhle malinko postrádám adresáta, kterému má být film určen - na děti je to dost drsné, ale co zas dospělý s pohádkou o malé holčičce, která porazí velké bojovníky? Vizuálně velmi pěkné dílo, hudba také v pohodě.

plakát

Willy Fog 20.000 mil pod mořem (1995) (TV film) 

Celkem milé zpracování, řekla bych, že pro děti neznalé předlohy, trochu zdlouhavé a neakční - přeci jen v té ponorce se toho moc nedá vymyslet a spousta scén, které by akční byly, se zas nehodí do dětského filmu. Co mě naprosto dostalo (a hudebně slyšícího synka ještě snad víc), je český dabing, respektive jeho snahy o zpěv. Probůh, proč to za ty herce někdo nenazpívá, vždyť to by snad nestálo tolik navíc. Obzvláště ženský zpěv v úvodních titulcích je skutečně o uši.

plakát

Pohádky z výše stromové chýše (2016) (seriál) 

Bože můj, jak výchovné!!!! Sedmiletý synek se u toho během Studia kamarád nejdřív vrtěl, pak ksichtil a pak čas, po který jde toto dílo, začal využívat rozumněji - zajde si na záchod a pro něco na zub. Herecké obsazení je přesně vybrané - jedno dítě černošské, jedno asijské, jedno bílé, občas nějaké šeredné nebo tlusté nebo připostižené, aby se dodrželo multi kulti všehochuť vyvážení. Témata mají, patrně, výchovně působit na děti. Nevím, možná jsou dnešní děti jiné, ale já bych, ve věku dětských představitelů tohoto díla, měla chuť dělat přesný opak toho, co se mi tak školometsky a polopaticky předkládá. Jeden bod dávám za pěknou stromovou chýši, ta jediná nás zaujala.

plakát

Můj kamarád Marlon (2017) (seriál) odpad!

Synek (1. třída) kouká každou neděli na Studio Kamarád. Těší se, ale od té doby, co dávají Marlona, skáče po ovladači, aby televizi ztišil ještě než začne příšerná "hudba" znělky (má hudební sluch a vkus). Marlona nesnáší a tvrdí, že je to "nejblbější dětskej film jakej kdy viděl". Tož pravda je, že mezi jeho oblíbené patří Bowieho Labyrint a filmy Tima Burtona, takže Marlon ho neoslovil, ale za sebe musím říct, že mě neoslovil taky. Je to kožené, strojené, primitivní a hlavně šité na zakázku různým moderním požadavkům, jako je národnostní vyvážení hlavních protagonistů, řešení rádoby aktuálních problémů mezi dětmi atd.

plakát

Spy Kids 3-D: Game Over (2003) 

Bavili jsme se při sledování já i sedmiletý syn. On si v tom našel svoje, já si užívala vtipné obsazení a zábavnou Sylvestrovu čtyřroli. Řekla bych, že film nelze nahlížet normálním měřítkem, už jen proto, že normální není. Ani jeho tvůrci. Prostě je to Rodriguez a nenudí.

plakát

Emil a detektivové (2001) 

Jak tu tak čtu - velmi zatracované filmové dílo. Za sebe bych až tak kritická nebyla. Emila a další Kästnerovy knihy jsem jako dítě zbožňovala, Emila jsem četla stále dokola tak dlouho, dokud jsem nenarazila v knihovně na sofistikovanějšího detektiva Kalleho Blomkvista a následně Sherlocka Holmese. To, že v Německu stále vděčné téma převedli autoři filmu do moderní doby, vůbec nepokládám za urážku původního díla. Nedovedu si současné dítě (ani dítě v r. 2001) představit, že je nadchne vyčpělý prvorepublikový snímek. A pokud nemá být Emil úplně zapomenut......? Na film jsem se dívala se sedmiletým filmovým kritikem. Dětskou detektivkou byl nadšen. Jediné, u čeho doslova chytal nervy, byl pokus českého dabingu o počeštěné dabování rapu dětí z ulice. Synáček to komentoval: Mami, ten film je fajn, baví mě to, ale ta hudba, za to bych někoho praštil. Takže tak. Sdílím se synem stejný názor. Když už to český dabing neumí, lepší by bylo nechat v originále a s titulky. Co se ukázky života dětí v Berlíně roku 2001 týče, tak to v tomto případě vůbec nepokládám za špatné. Vždyť autor původní předlohy sám v románu silně podtrhuje tehdejší sociální téma chudoby a osamělosti mnoha dětí. Současní autoři jen dali nahlédnout, že se za ty desítky let, bohužel, zas tak moc nezměnilo.Kéž by se i u nás točily aspoň takovéto filmy o dětech pro děti. Padoucha si výborně střihl J. Vogel. Ten nás bavil.

plakát

Až na Severní pól (2015) 

Pěkné podívání. Ačkoliv animace tohoto typu mi nic moc neříká a příběh by si, dle mého názoru, zasloužil propracovanější ztvárnění, pohádka měla vše, co mít měla. Líbila se i sedmiletému spoludivákovi. Trochu mě nebavila nemastná neslaná hudba.

plakát

V plném slunci (1960) 

Vynikající film. Když člověk přibližně zná Delonovo mládí, poměry, z nichž vyšel, pochopí, že tady musel sakra dobře vědět, co hraje. Měl z čeho čerpat a jeho výkon je prostě uvěřitelný. K tomu skvělé ztvárnění atmosféry jihu a stoupající napětí s dramatickým závěrem. Nádhera.