Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (77)

plakát

Vetřelec (1979) 

Tohle vidět v devětasedmdesátem v kině to muselo být opravdu něco.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Proboha proč musejí dobré akční filmy trpět naprosto fatální přehnaností. Nebýt těch až trapně přehnaných scén dávám jasné 4*, po dokoukání filmu říkám bohužel za to lítání, kousky jak od supermana a podobně dám 2*. Nicméně při přihlášení na csfd a uvědomění si jakým filmům jsem dal 2* tak si říkám že to nemůžu udělat a dám průměrné 3*.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Na některé filmy by se i ten nejcyničtější člověk měl tu a tam podívat aby si zase o něco lépe připomněl že si má vážit rodiny, přátel, zdraví a radostí denního života, protože nikdo tady nebude na pořád. Skvělé natočeno, perfektní scénář a herecký výkon mladého hereckého obsazení.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Geniální ukázka toho že veškerá vojenská technika za miliardy dolarů k obraně je k ničemu. Když dojde k nečekanému útoku (což bývá u přepadení zvykem) tak než lidský faktor vypátrá, rozhodne a k něčemu odhodlá je po akci a tisíce lidí je po smrti. Jestli to opravdu ve skutečnosti probíhalo tak že se po celou dobu NORAD s letovými středisky nebyl schopný na ničem domluvit, nikdo nesehnal rozkaz od kompetentní osoby co vlastně dělat a k dispozici měli dvě neozbrojené stíhačky které mohly akorát provést kamikadze útok, tak to opravdu tleskám, ať si generálové připnou další hvězdičky. K čemu jsou potom ty cvičení neplánovaného napadnutí nepřítelem a podobně. Naprosté selhání obrany státu s katastrofálními následky, všechny zodpovědné a nadřízení osoby bych nechal povyhazovat, opravdu zarážející zvláště u armády US která se tak ráda pyšní jak má tu nej technologii a nej generály na světě. Obrana která nefunguje když fungovat má je k ničemu. Takový amatérismus, a nepřipravenost na pobřeží států zvlášť u tak velkých a hlavního města poněkud zavání a jen nahrává konspiračním teoriím.

plakát

Hodina pravdy - Masakr na střední škole Columbine (2004) (epizoda) 

Pro mě osobně fatální chyba policistů kteří na místo dojeli, a "nenašli odvahu postavit se útočníkům" ... co to má jako znamenat ? A kdo jiný by měl najít tu odvahu, školní údržbář s hráběmi. Všem bych jim po akci posbíral odznaky, a na minutu je vyhodil. K čemu policajt který se bojí když jej je potřeba. Moc dobrá dokumentární rekonstrukce události ze dne 28.dubna 1998. Přijde mě šílené že si dva mladí kluci celý rok shromažďují zbraně a po domácky vyrobené výbušniny a nikdo si toho nevšimne. Podobné zážitky ze školy kdy je jednotlivec odmítán společností zbylých studentů , ať už kvůli rase, chudším postavením ve společnosti oproti bohatým musí zažívat děti dnes a denně, jen naštěstí to neřeší tím nejradikálnějším možným způsobem. Tady se nám ovšem nabízí otázka jak se s něčím takovým může vyrovnat dítě. Ne každý jedinec je natolik psychicky odolný aby v takové prostředí dokázal bez ujmu na psychickém zdraví setrvat několik let, a když už to zvládne aby z něj po škole nevyšel apatický člověk bez jakéhokoliv sebevědomí.

plakát

Holky na tahu (2012) 

Někdo mě říkal nebo jsem to snad někde četl, že to má být něco jako Pařba ve Vegas ale v poddání holek. Doufám že to byl výmysl, protože tohle se ani z daleka nepřiblížilo ke kvalitám ani jednoho z dílů.

plakát

Lovci lidí (2008) 

Námět nebyl vůbec špatný, ale naprosto nesympatické charaktery hlavních postav, musím hodnotit maximálně 2 hvězdami. Rozhádanějši čtverku jsem ještě na společný výlet jet opravdu neviděl. Doslova jsem se těšil jak některé postavy lovci konečně umlčí.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Škoda že film s akčními hrdiny z 80sátek a 90sátek nedosahuje kvalit akčních filmů ze zmiňovaných let. Na trháky, jako Predátor, Smrtonosná past či zbraň, Tango a Cash či snad Indiana Jones se podívám rád i dnes, ale co se týče Postradatelných tak ve mě nezanechali nic tak silného že bych si nějaký pátek večer řekl že si jej zpříjemním opětovným zhlédnutím. Vidět všechny frajery pohromadě je fajn, tu a tam je to i zábavné, ale nic extra.

plakát

Godzilla (2014) 

Pro mě osobně opravdu veliké zklamání. U filmu popcornoveho typu kdy se těším jak na monstra bude nasazena veškerá vojenská moderní technika a ve filmu bude jeden výbuch za druhých, jsem se nedočkal takřka žádné akce. Monstrum podezřele podobné z filmu Monstrum vzalo hlavní roli na sebe a Godzilla se musela z pokojit s roli vedlejší. Pro mě snad prozatím největší zklamání z očekávaných letošních filmů. A ten konec, jak to že ta bomba nevybouchla, nebo mě něco uniklo ...