Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Drama

Poslední recenze (65)

plakát

Piled Higher and Deeper: Still in Grad School (2015) 

Předesílám, že znám původní komiks, a to myslím velmi dobře (co má taky člověk v té práci pořád dělat, že). Tento film je tvořen volnou dějovou linií a je složený z jednotlivých krátkých epizodek, volně navazujících na sebe, z nichž mnohé budou zejména pravidelným čtenářům PHD komiksu velmi povědomé. Obsazení sympatické, je však místy patrné, že nejde o "profesionální" herce a jejich hraní je místy poněkud prkenné. Oproti prvnímu dílu mírný posun nahoru, stále se však jedná spíše o jednorázovou zábavu pro volné pobavení, než o snímek, na který bych měl potřebu podívat se znovu. Osobně mi trochu vadil konec, který do kánonu nesedí a působil na mne dojmem, že byl do děje poněkud násilně naroubován, protože...romantika?

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Už Man of Steel byl v nejlepším případě průměrný (a za to může děkovat jen a pouze svému kryptonskému otci a první čtvrthodince o něm, která byla výborná), tento film mne pak utvrdil v tom, že na další filmy z této série do kina již nepůjdu, a co se DC Comics týče, budu se nadále držet seriálů a animované filmové produkce (které, ač mají své mouchy, jsou stále svou kvalitou o několik délek Wayne Tower napřed). Scénář trpí kritickými nedostatky, některé dějové díry jsou dost velké, aby jimi propadl Batmobil, a finále pak nevykazuje pro jistotu děj žádný. Grafické zpracování a kamera jsou pak v akčních scénách nepřehledné a finálová lightshow pak nedává šanci, že by se snad někdo mohl orientovat, kdo právě do koho buší. Nemohu pak obzvláště odpustit tvůrcům zpracování Batmana (přičemž Ben Affleck je jediný herec, který zde hraje dobře a dá se na něj koukat) - jak může hrdina, který je znám tím, že nepoužívá zbraně a nikdy nezabíjí, jen tak létat nad městem a nechávat za sebou linii rozstřílených aut? Jen hrubým odhadem jsem napočítal přibližně 30 mrtvých, které měl na svědomí. A to už vůbec nezmiňuji záhadné "vize budoucnosti", které jsou pro laického diváka zcela nepochopitelné a jsou podle všeho jen velice násilně naroubovaným spoilerem na věci příští (na tomto místě nutno říci, že Marvel to dělá sice taky, ale mnohem obratněji a nenuceněji). Pochválit lze pouze soundtrack - Hans Zimmer nezklamal ani tentokrát, výsledný dojem z filmu ale zachránit nedokázal. Jediná hvězda a nemohu se ubránit myšlenkám na to, že za cenu vstupenky jsem si mohl raději koupit např. rozšíření k deskovce nebo nějakou knihu (obojí by mi poskytlo nesrovnatelně více zábavy).

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Když jsem tak předem četl ty komentáře hluboce se zamýšlející nad filosofií, etikou a zákonitostmi světa Terminátorů, získal jsem dojem, že půjde o největší propadák letošního roku, kterému se v archivech bude vyhýbat i prach. Byl jsem však dohodnutý s příbuzným (zdravím, Smajlíku!), že na to zajdeme, tak jsem tedy šel. A jsem rád, že jsem to udělal, protože nehledě na všechny zdejší fundované kritiky se jedná o slušně vydařený akční snímek, který má vše, co je třeba - drsný John Connor, o závod hláškující Arnold, první pohledná Sarah Connorová v historii série, Kyle Reese, který...no ok, ten byl místy trochu otravný - a zajímavě míchá dějem série, aniž by vlastně nějak významně porušoval daná pravidla. Připočtěme k tomu kvalitně zpracované akční scény, které jsou přehledné a dobře se na ně dívá, a větší množství Terminátorů pohybujících se v různých místech v čase, zamíchejme, přisolme pár vizuálními efekty a máme nadprůměrný film, který potěší oko divákovo, umožní mu strávit krátký azyl v klimatizovaném kinosále příjemně, a celkově si právoplatně zaslouží své místo v sérii. P.S. První film zhlédnutý ve 3D (neúmyslně, 2D prostě nehráli), ke kterému jsem dostal brýle, které byly uzpůsobeny pro nás, obrýlené!

Poslední hodnocení (1 449)

WandaVision (2021) (seriál)

22.06.2021

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál)

22.06.2021

Batman: Gotham by Gaslight (2018)

22.06.2021

Rogue One: Star Wars Story (2016)

22.06.2021

Velká hra (2017)

24.02.2021

O vánoční hvězdě (2020) (TV film)

24.02.2021

Star Trek: Picard (2020) (seriál)

24.02.2021

Umbrella Academy (2019) (seriál)

24.02.2021

Old Guard: Nesmrtelní (2020)

24.02.2021

Reklama

Ovládací panel
13 bodů