Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (49)

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Já se bavil... A taky si myslím, že to bylo záměrem tvůrců. Takže poctivý 4 hvězdy.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Pořádný český sci-fi, za který se nemusím stydět. A když nebudu počítat filmy od Jákla, tak je to snad první českej film po více než dvaceti letech, na kterej jsem šel do kina. Z mýho pohledu je to velká událost, který nelituju. Mám takovej dojem, že český kinematografii svítá na lepší časy...

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Tohle je jasný psychologický drama a ne akční film jako takovej. A to se mi na něm tolik líbí. Krásný a poctivý 4 hvězdy. "První krev tekla mě."

plakát

Training Day (2001) 

Krásně slizkej Washington a perfektně naivní ucho Hawke. Mě tohle prostě baví, přestože jsem to viděl několikrát a děj znám skoro zpaměti. Poctivý 4 hvězdy.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Pro mě nejslabší adaptace... Nudil jsem se a nebavil mě ten digitál všude kolem.

plakát

Muž na Měsíci (1999) 

Když se mě někdo zeptá, co na tomhle filmu vlastně miluju, asi nedokážu odpovědět tak, abych přesně vyjádřil svoje pocity a dojmy. Ale každopádně je to pro mě velice silný film a nenechává mě ani na chvíli chladným. A minimálně tohle je jasná známka jeho kvalit.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Já jsem z kina odcházel naprosto spokojen a plný vesměs pozitivních dojmů. Když to srovnám se zahraničními filmy, které jsem v posledních letech viděl, je tohle konečně regulérní film a ne to, co se za film v některých případech vydává. Samozřejmě, že někteří jedinci s patentem na rozum se mnou souhlasit nebudou, ale ten kluk kaskadérskej natočil celkem slušnej kousek. Normálně bych dal tři hvězdy, ale za tu husinu, která mi občas naskočila, přidávám i tu čtvrtou hvězdu. "Ktož jsú boží bojovníci!"

plakát

Dračí srdce (1996) 

Pro mě absolutně nejlepší fantasy pohádka s drakem. Výborná hudba, hezký příběh i docela slušný dabing, především drak s hlasem Pavla Rímského. Tohle je moje srdcovka, i když má smutný konec.

plakát

Šílený Max (1979) 

Miluju atmosféru tohohle filmu. Pokusím se nastínit, jak já film osobně vnímám a proč se mi tak líbí: Lidstvo se nachází někde na úpadku civilizace, "bronzáci" představují poslední záchvěv spravedlnosti a pokus o její udržení. Systém se hroutí a pomalu zavládá chaos, zde v podobě motorkářského gangu. Jeho členové terorizují své okolí, nemají žádné zábrany a jsou vedeni pouze vlastními zájmy a pudy. Je to syrové, je to špinavé, je to krásně laciné. Pro mě nejlepší díl trilogie.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Kdybych hodnotil film jako pokračování Terminátora, musel bych se rozzlobit a dal bych nejvýš dvě hvězdy. Když na film ale nahlížím jako na sci-fi akčňák, můžu s klidem v duši udělit čtyři hvězdy.