Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (6)

Motherland: Fort Salem

Motherland: Fort Salem (2020) (seriál)

Motherland: Fort Salem sleduje Raelle Collar (Taylor Hickson), Abigail Bellweather (Ashley Nicole Williams) a Tally Craven (Jessica Sutton), tři čarodějky, které jsou povolány do americké armády, kde jsou následně i cvičeny, aby byly schopné ochránit svou zemi. Seriál se odehrává ve světě ovládaném ženami, ve kterém Amerika ukončila pronásledování čarodějnic před 300 lety během čarodějnických procesů v Salemu. Svět se ocitá v rozporu s teroristickou organizací zvanou Spree, což je čarodějnická odbojová skupina bojující proti odvodům čarodějnic.

Tár

Tár (2022)

Film zasazený do světové klasické hudby se soustředí na postavu Lydie Tár (Cate Blanchett), která je považována za jednu z největších žijících skladatelek/dirigentek a vůbec první ženskou šéfdirigentku významného německého orchestru.

Dickinson

Dickinson (2019) (seriál)

Dobový seriál, který je však pojat moderním zpracováním, a proto ne vždy odpovídá skutečným událostem. Dickinson se odehrává za éry Emily Dickinson (Hailee Steinfeld) a zabývá se tématy, jako například postavení ženy ve společnosti. Emily je mladá svobodná dívka, jejímž snem je stát se uznávanou spisovatelkou, její rodina, především otec, ji to však zakazuje, a proto své některé básně vydává pod jménem svého bratra. Vše, co napíše, si pečlivě schovává a nechává číst jen svou přítelkyní Sue (Ella Hunt). Mimo jiné vede časté konverzace se smrtí, kdy řeší právě otázku, zda být slavná za života, či po smrti.

Stumptown

Stumptown (2019) (seriál)

Dex Parios (Cobie Smulders) má tak trochu problém s hazardem a dluhy s ním spojené, a k tomu se musí postarat i o svého mladšího bratra Ansela (Cole Sibus). Moc jí nepomáhá ani to, že si nedokáže udržet stálou práci. Rozhodne se tedy využít své schopnosti bývalého mariňáka v Afghánistánu, kde také pracovala jako vojenský zpravodaj, a stává se soukromou vyšetřovatelkou, která řeší problémy, do nichž se policie nemůže zapojit. Pomáhají ji detektiv Miles Hoffman (Michael Ealy) a její dávný přítel a majitel baru Gray McConnell (Jake Johnson).

Like a House on Fire

Like a House on Fire (2020)

Dara (Sarah Sutherland) se vrací domů, aby se znovu spojila se svým manželem a dcerou, které před dvěma lety opustila. Když dorazí, zjistí, že na jejím místě je už jiná žena, v sedmém měsíci těhotenství, a že ji její vlastní dcera už neuznává. Like a House on Fire vypráví příběh ženy, která bojuje o znovuzískání života, který po sobě zanechala.

Reklama