Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Druhý díl Hobita se mi líbil snad ještě více než ten první. Medděd správný týpek, v Temném lese trocha akce s hnusnými pavouky, kteří mají docela dobré průpovídky, než jim Bilbo s následnou pomocí trpaslíků a pak i Elfů nakope jejich zadky. Thranduilovi někdo nasadil pěkné parohy a tak není v moc přátelské náladě, zvláště když ho Thorin pošle kamsi (je to v trpasličí řeči :-) ). Legolas mi tu přišel hrozně upjatý a otravný (vtipnou kaši sní asi později s Gimlim a Aragornem), Tauriel naopak sympatická. Epizoda s útěkem v sudech je naprosto geniální - od scény, kdy Bilbo zjistí, že na něj žádný sud nezbyl a poklop je zaklopený, přes vlastní plavbu spojenou s rubáním skřetů, při kterém si trpaslící navzájem přihlávají ukořistěné zbraně. Výborná je i krátká bojová scéna s Bomburem v sudu místo brnění. Dost se mi líbil Šmak (akorát ve mne furt evokuje slogan na ty tatarské omáčky a kečupy :-D ), který v dabované verzi zněl jako Severus Snape v Potterovi a fakt byl výborný. Potkáme se opět i s Radagastem - ten se mi moc líbil i v prvním díle - má výborné grimasy a občas je úžasně mimo :-) A ty jeho sáně se zapřáhnutými králíky v prvním díle taky super... Gandalf si to zkusí vyříkat se Sauronem a skončí v kleci... Uvidíme, jak se odsud dostane... V třetím díle očekávám napínavou scénu ohledně zabití Šmaka, který na konci tohoto odletěl udělat si v městě barbecue - černý šíp protidračí obrany je jen jeden a díra ve Šmakových šupinách taky a ne moc velká - budou to nervy... Přeplácaný mi film nepřišel, dost jsem si ho užil.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

LOTRA jsem samozřejmě viděl, ale i hobit se mi líbil. Je takový odlehčený - scény trpaslíků s talíři, někteří jsou vůbec pěkní týpci. A ti zlobři jsou ještě lepší - ty jejich řeči o vaření, mírně nechutný žertík s nudlemi z nosu ... Azog je záporný hnusák jak má být, zatímco třeba a skřetí král je spíš takový osobitý strejda a na mne působil spíš humorně než drsně. Následné bojové scény (pomineme-li jejich nereálnost - za běhu pobít tolik skřetů) jsou odlehčené už dost - místy jsme se řezali smíchy - šutr kosí skřety, skřeti zhoupávající se jak Tarzan na provazech, než jim je trpaslíci odstřihnou. Úžasná byla i scéna, kdy po dlouhém pádu do hlubin se trpaslíci sbírají z trosek plošiny se slovy "Mohli jsme dopadnout hůř...", načež na plošinu zahučí mrtvola skřetího krále a kdosi reaguje "To si snad dělaj srandu..." Scenérie tradičně nádherné. Potěší i krátká návštěva Roklinky a taky Galadriel.

plakát

Avatar (2009) 

Příběhově sice nic invenčního (de facto moderní varianta Pocahontas), ale vizuálně jsou to naprosté orgie (zvláště v 3D) - vznášející se hory s vodopády, nádherná příroda - všemožně tvarovaná a barevná květena, obrovské stromy a prapodivné zvířectvo. K tomu pořádná dávka akce, finální bitva a štastný konec. Vše doplňuje výtečná hudba. Moc se mi líbila i technická stránka věci - vrtulníky, bojové exoskelety atd.

plakát

Sněhurka (2012) 

Nemůžu si pomoct, ale mně se ten film líbil, Bylo to tak správně ujeté - na jednu stranu sarkastické komentáře zlé královny v podání Julie Roberts, na straně druhé kýčovitá barevnost, bizarní kostýmy a prapodivně tvarovaný zámek (jsem jediný, komu ta skála připomínala záchodovou mísu? :-)) apod. Nechyběl ani vtip - líbily se mi ty scény s opakovaným odzbrojením prince, jak dvakrát přišel do hradu v podvlíkačkách. Sněhurka byla roztomilá (její obočí mi nijak nevadilo, narozdíl od některých recenzujících :-) ) a uměla být i pěkně rázná (obdobně jako princezna Locika z Tangled). Trpaslíci byli super, ty jejich hlášky ("Podejte mi ty erteple" :-D ). A ty harmonikové chůdy byl fakt zajímavý nápad. Samozřejmě po troše napětí nemohl chybět happyend, který mám u filmů tak rád (asi právě proto, že ve skutečnosti to tak dopadá málokdy). Ale u toho indického tanečku při svatbě jsem fakt valil bulvy ... Já si tenhle film každopádně užil.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Některé vizuální efekty - zpomalení akčních scén apod. bylo jak z Matrixu. Spousta bizarních postav - nějaký uhelný beduín s modrýma diodovýma očima, jízda na obřích štírech jak na slonech. Divný Cháron a Pegas v černé barvě,,, Ten původní film z roku 1981 jsem prostě zbožňoval, takže tohle mi přišlo jako naprosto děsný paskvil. I když na Gemmu se dalo celkem koukat a občas jsme se i bavili (i když oni to asi mysleli vážně). Kvalitní efekty to nezachrání, podle mne ten film postrádá "duši". A kde je sakra Bubo? Ale že dá Perseus nakonec Andromedě košem, to jsem fakt nečekal. :-)

plakát

Sheena (2000) (seriál) 

Viděl jsem pár dílů a nijak mne nelákalo shlédnout víc. Ale ta hlavní hrdinka byla fakt pěkná. :-) To bylo asi tak jediné, na co si ještě vzpomínám.

plakát

Temná bouře (2006) (TV film) odpad!

Panebože, to byla ale vrcholná pakárna. To snad ani nebylo céčko, snad možná déčko. Místy extrémně stupidní dialogy, výkony herců nič moč a efekty děsně amatérské. Například (a to na tyhle detaily moc nejsem), odlet vrtulníku použili ve filmu tentýž záběr hned dvakrát. Ty vzdušné víry vypadaly jako by někdo ventilátorem rozháněl kouř z komína (a možná to tak i dělali) a hlavní hrdina obalený blesky byl prostě úžasný :-D A celé to snad točili na jednom místě v nějaké firemním areálu. Ta observatoř naroubovaná na budě vypadala jak pěst na oko a ten jejich eruptor byl model jak sviňa. Kdyby to natočili jako bláznivou parodii a trošku se víc odvázali a udělali z toho srandu, tak možná... Bohužel to ale vypadalo myšlené vážně. Ale i přesto jsem tuhle šílenost dokoukal a místy se u toho smíchy za břicho popadal.

plakát

Star Trek VIII: První kontakt (1996) 

Tenhle film zbožňuju. Výborně zlověstní Borgové se svou královnou, která je tak krásně odporná, ujetý a snad permanentně nalitý Zefran Cochrane a moje oblíbená posádka s kapitánem Picardem v čele. Nechybí ani spousta akce - moc se mi líbí souboj Worfa s Borgy v kosmickém prostoru. Přitom zde najdeme i humor - když se Picard ptá Worfa na ukryté zbraně, nebo např. scéna, kdy se poradkyně Troi opije. Samozřejmě to musí vše dobře skončit, jinak by to ani nešlo. Rád se na to občas podívám.

plakát

Rio (2011) 

No, s Dobou Ledovou se to srovnávat nedá, ale ani tak to nebylo špatné. Animace fajn - lidi jsou sice docela stylizovaní (připomnělo mi to Zataženo, občas trakaře/Cloudy with a Chance of Meatballs), ale zvířata jsou animovaná moc pěkně, zvláště ti dva papoušci (Blu je prostě úžasný). Jasně, scénář je předvídatelný, některé postavy se chovají kapku stupidně, ale já se u toho stejně celkem bavil. Některý fórky - jak Nigel naletěl do elektriky, slepice nabarvený na modro nebo ten uslintanej buldok byly dobrý. Muzikálové scény mne moc nenadchly, ale ono je to film hlavně pro děti, tak si nemůžu stěžovat, Samozřejmě nesmí chybět totální happyend, což je ale u takovéhleho filmu skoro samozřejmost. CZ dabing tradičně na dobré úrovni. Pro mne solidní víkendová relaxačka. :-)

plakát

Na vlásku (2010) 

Tuhle pohádku jsem si hned po prvním shlédnutí naprosto zamiloval a nejspíš bude následovat další shlédnutí (a asi nejedno). Líbilo se mi, jak se studiu Disney podařilo vzít klasickou pohádku, krásně ji naanimovat a pojmout tak, aby se líbila i dnešní generaci – např. doplněním některých vtipných hlášek. Nejsem fanouškem muzikálově pojatých pohádek, ale zde mi to až tak nevadilo, protože texty byly docela vtipné. Zpívající parta individuí v hospodě byla perfektní – hromotluk s hákem na ruce sní, jak se stane klavírním virtuozem, drsňák s helmou rád peče cukroví, obr s rohatou helmou sbírá mini cínové jednorožce. A korunu tomu nasazuje malý ožralý dědula coby amorek. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, český dabing se povedl. Zámek jako by z oka vypadl logu Disney, což určitě nebude náhoda. Locika je krásná a navíc správně akční - pro ránu pánví nejde daleko a na vlasech klidně skočí i bungee, její chameleon Pascal dělá boží grimasy. Flynn je vtipný a kůň Maximus se chová často jako pes a na jeho ksichty taky radost pohledět. Vše nakonec skončí šťastně, i když to jednu chvíli tak nevypadá. Podle informací na IMDB by letos měl jít do kin i krátký filmík ze svatby Lociky a Flynna. Už se těším.