Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Válečný

Recenze (20)

plakát

Volyň (2016) 

Asi nejvíce naturalisticky vykreslené zrůdnosti války, který jsem kdy viděl. Opravdu to není pro slabé povahy. Filmařsky velice dobré, jen chvílemi poměrně zmatečné, což ale může být dáno tím, že jsem tento film viděl v polském originále.

plakát

Tajemství šifrovací věže (2007) (seriál) 

Výborný polský válečný seriál s dobrými hereckými výkony, se strhující atmosférou a také několika bojovými scénami. Pěkně ukazuje zmatek a chaos během konce 2. sv. války, kdy dochází ke střetu zájmů americké a sovětské rozvědky, ale také k plno zvratům mezi Němci, jejichž hlavní postavy hrají na vlastní pěst. Další hvězdičku u mě získal seriál za detaily, které mi přišly jak po historické a tak po územní stránce v pořádku ( například v Čechách české nápisy, atd. ).Občas se zde najdou nudné scény, ale celkově velice zajímavý a strhující seriál.

plakát

Tobruk (2008) 

Výborné válečné drama, které se snaží zachytit podmínky našich vojáků v poušti. Tento film je prakticky bez válečných scén, ale na druhou stranu jsou zde ukázány různé povahy vojáků a jejich chování - hrdinství, zbabělost, antisemitismus, kamarádství, atd. Výborně je zde vykreslana poušť. Co bych vytkl tomuto film, tak je občas zdlouhavost a málo válečných scén ( prakticky 1 něm. útok a pár výbuchů granátů ). V poslední době jeden z našich nejlepších filmů.

plakát

Sluha Jeho Veličenstva (2007) 

Dobře udělaný historicko akční film plný šermířských soubojů. Děj je poměrně jednoduchý a předvídatelný. Původně jsem chtěl dát *** , ale závěrečná bitva u Poltavy ( velice dobře udělaná, která také ukazuje nesmyslnost lineární taktiky a její užití v 18. století ) mě přesvědčila, že tento film si **** zaslouží.

plakát

Za nepřátelskou linií (2001) 

Typickej béčkovej americkej válečnej film, kde americký "hrdina" dokáže všechno a většina jeho nepřátel jsou naprostí amatéři nebo necitelní zabijáci. Navíc tento filmu podporuje americkou propagandu na události na Balkáně, tedy, že za všechno zlé mohou jen Srbové.

plakát

Když utichly trumpety (1998) (TV film) 

Kvalitní americký válečný film z 2. světové války, který konečně neukazuje jen americké superhrdiny, kteří kosí nepřátelské vojáky po stovkách, ale i zbabělce a celkově dobře vykresluje názory obyčejných vojáků a jejich chování a nesmyslné rozkazy jejich velitelů a nezájem o své vojáky. Doporučuji všem, co se zajímají o 2. světovou válku.

plakát

Potopa (1974) 

Výborný film, další z řady suprových historických velkofilmů na motivy románu od H. Sienkiewicze. Výborné herecké výkony, akce a vykreslení událostí.

plakát

Hořící sníh (1972) 

Klasický sovětský válečný film, který má občas nepodstatné a nelogické dialogy, ale je zde dost dobře vykreslena ruská zima, válečné boje a ukázka typického postoje sovětských generálů - "jediné opuštění pozice je, když zemřete". Tento film patří určitě k nejlepším sovětským válečným filmům.

plakát

Živí a mrtví (1964) 

Zajímavé sovětské válečné drama, které je ale dost nevyvážené. Po shlédnutí 1. dílu jsem uvažoval o ****, ale 2. díl je mnohem slabší - zdlouhavé dialogy o ničem a strašně zdlouhavý. Tento film patří k prvním sovětským filmům, kde je kritizován sovětský režim a jeho nepřipravenost na válku.

plakát

Torpédové bombardéry (1983) 

Klasický sovětský válečný film. Je trochu zdlouhavý, ale má příběh z nevšedního prostředí. Celkově je to průměr.