Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (156)

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) odpad!

"Co to sakra je?" - tak tuhle větu jsem během sledování filmu opakoval tolikrát, že úplně ztratila svůj význam. Emily lehce zamračeně zírá a chápe toho snad ještě míň, než divák. Chlápci mluví s jinými chlápky, divní vojáci se zmateně motají tunelem a střílejí na něco, co tam asi ani není a nestane se vůbec nic, co by se dalo nazvat dějem, natož příběhem. A na konci téhle rádoby realistické sondy do mexického pohraničí nakráčí týpek do jídelny největšího narkobarona a vedou spolu rozhovor jak z Kill Billa. Ty dvě hodiny času mi už nikdo nevrátí. A ono to má 80%? Ne_u_vě_ři_tel_né.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Všude se psalo, jak je to zdlouhavé a nudné, tak mi to asi právě díky tomu zdlouhavé a nudné nepřipadalo.

plakát

Záhada hlavolamu (1993) 

Herecké výkony jsou příšerné, to je pravda - dokonce i Matěj Hádek, později skvělý herec, tady hraje hrozně. Film má ale atmosféru, hlavně díky lokacím a hudbě. Objektivně to na čtyři hvězdičky není, ale v roce 1993 na mě silně zapůsobil.

plakát

Ex Machina (2014) 

Skvěle natočené, zrežírované a zahrané, bohužel ale naprosto bez příběhu. Jako jedna epizoda seriálu OK, jako celovečernní film dost málo.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Prvních 8 dílů: 5 hvězdiček. Poslední dva díly: odpad. Působí to dojmem, že po osmém dílu scénáristu přejel autobus a převzal to po něm někdo, kdo vůbec nevěděl, co s tím má dělat. Velké zklamání a velká škoda.

plakát

Zmizení (2013) 

Úžasně napínavá a atmosférická záležitost. Problém, který si ovšem stihnete uvědomit až zpětně, je v tom, že se film celou dobu tváří jako detektivka, ve které má každý detail nějaký význam, ale nakonec se ukáže, že 99% stop a indicií buď nemá vůbec žádný význam, nebo sice význam má, ale pátrající postavy je stejně ignorovaly. K odhalení nakonec vede jen souhra náhod a jedna stopa, kterou má detektiv hned od začátku filmu, akorát ho to netrkne. Škoda.

plakát

G.I. Joe 2: Odveta (2013) 

Tak tohle je zklamání. První díl mi přišel geniálním způsobem dětinský a přitom držel pohromadě a zároveň byl retro-cool. Dvojka má, i na film tohoto žánru, ještě mnohem nesmyslnější příběh. Nové holky jsou oproti původním málo sexy. Záporáci jsou málo cool a mají málo cool superzbraně. Willis je lehce trapný. A hlavně: nikdo přece nemůže věřit tomu, že by Tatum mohl být velitelem The Rocka! Jinak jsou akční scény pěkné, ale to, co je spojuje ve film, nestojí za nic.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Jeden díl seriálu roztažený na 100 minut, ze kterého byl chirurgicky odstraněn veškerý humor a jakýkoliv náznak děje. Shrnout by se to dalo takhle: "Přijedou kolotočáři a nic se nestane." A Krobotův Hnátek? To měl zřejmě být takový ten "poslední pravý chlap", muž, za kterého mluví činy, přísný, ale spravedlivý. Místo toho je to protivný idiot a divák si od první minuty přeje, aby už konečně natáhnul brka. Skvělý seriál, mizerný film.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Místy hrozná nuda, místy zmatek v ději, minimum originálních nápadů, moc dlouhé, nesympatický hlavní hrdina, kolísání mezi epickou fantasy a legračním cgi filmem, atd.