Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (806)

plakát

Alienoid (2022) 

Spousta dobrých myšlenek, ale trošku chaoticky podáno.

plakát

Šílená noc (2022) 

Wirkola se svým neřestným Santou vrací trochu na 'død' sníh, který mu rozjel kariéru. Mix Smrtonosné pasti a Sám doma je asi silné přirovnání, ale takto se v jednoduchosti dá film popsat. Vykřesat se toho dalo víc, ale asi o nic než easy fast food zábavu ani nešlo.

plakát

The Night (2020) 

The Shining poiránsku.

plakát

Pekelná díra (2022) 

Má to chyby i předvídatelnost, ale Kowalski si troufl dál, než by Hollywood zvládl a než kam se dostaly kulty jako Omen, Rosemary nebo Johny Depp. Hurá! A výprava je boží!

plakát

Starodávné apokalypsy (2022) (seriál) 

Závěrečné upozornění na skrytou budoucí hrozbu neberu vážně, ale to, že na každé báchorce je špetka pravdy, beru všema deseti. Ponaučit se ze své minulosti smysl dává a přehlížet určitá fakta jen proto, že "nás" to tak učili ve škole, není vědecké.

plakát

Nevyzpytatelné cesty Boží (2022) 

Dávám 4* s přimhouřením očí, a to hlavně proto, jak rychle se to celé dalo prokouknout. Jinak ale Španělé umí, o tom žádná.

plakát

Boj o budoucnost (2022) 

Další digitální ztráta času. Videohra na plátně smíchaná z x filmů nemá silnou prakticky žádnou složku.

plakát

Trol (2022) 

Trol z Norwaywoodu, King Kong po norsku. Škoda že se tvůrci nesnažili o víc osobitosti a vetknout filmu třeba mysteriózno zasazené do jejich úžasné přírody na úkor 'rozstřílení hrozby'. Ale jakože good, jen toho klišé bylo zbytečně.

plakát

Médium (2021) 

První polovina, či dvě třetiny, filmu graduje, zatahují vás do tamních i rodinných zvyků a fungují i přes dokumentaristický styl, byť je ve filmu několik okamžiků, kdy mi překážel. Sporadicky zbylá část filmu, která děj ještě víc nakopne a ve stylu španělského Rec zdramatizuje, mi přišla, že už jen povinně a očekávaně šlape na plyn a snad i přichází v čas, kdy už divák délkou stopáže otupí. Ale jinak je Medium určitě povedený snímek, který vám po skončení z hlavy hned nevypadne.

plakát

Batman (2022) 

Temná, sychravá noir kriminálka. Skličující atmosféra, rozervaný a nepřístupný hlavní hrdina. Tři hodiny uběhly jako voda i přesto, že děj je minimalistický a vše rozkresluje bez spěchu, aniž byl tlačen stopáží. Proč"jen" 3*? Co bych chtěl víc? Sám nevím. Snad zajímavějšího Bruce Wayne, který je tu jen do počtu, ale Reeves po Nolanovi určitě uspěl.