Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 3: Vzpoura strojů

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)

Terminátoří horečka mě dostala už v prvním díle, v druhém díle se dostala na vrchol a v tomto třetím kvalita trochu poklesla, ale furt je to starej dobrej Arnold i když triky, výběr herců, ale i scénář trochu pokulhává, tak i přesto musím říct, že je to poslední díl, kde to na sebe jakž takž navazovalo. No prostě mi tam chyběli mé oblíbené postavy, které byly ve dvojce a které skvěle zahrály Linda Hamilton, Edward Furlong a Robert Patrick. T2 je jenom jeden a už asi nikdy nebude překonán.

Joker

Joker (2019)

Jak se z obyčejného průměrného člověka stane vůdce mas? Pro bohatý je to postrach a pro chudý hrdina. Tento film nám ukazuje, jak se ze skoro normálního muže stane Joker. Nejsou tam žádný komixový příměsy, takže se na to dá koukat jako na tragikomedii mladého muže, kterého ten nespravedlivej otrokářskej systém dohnal až k extrémním činům. Skvělej výkon Joaquina Phoenixe se řadí mezi nejlepší výkony komixovejch postaviček vůbec.

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Druhé dobrodružství cestovatelů v čase Martyho a doktora Browna se mi líbilo o trošku víc než jeho ne méně povedený předchůdce, ale přece jenom mám radši vize budoucnosti, což se zde povedlo na jedničku. Všechno se tam tak trochu zamotalo, že jsme se zase museli vrátit do přítomnosti, která byla jiná než jí oba dobrodruzi opouštěli, takže se vlastně museli opět vrátit do minulosti, aby se pak mohli vrátit zpátky do budoucnosti, vlastně ještě jednou do minulosti a pak teprve až do budoucnosti, teda vlastně přítomnosti. Je to celkem jednoduchý pochopit, hlavně když to takhle jednoduše napíšu, ale ono to tak doopravdy je až nato, že jsem popsal ve zkratce děj druhýho a třetího dílu.

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

V roce 2003 to vypadalo, že se francouzská kinematografie zase vrací, když uvedla tento snímek ve kterém se sešli dvě superstar francouzského filmu. Příběh není nějaký složitý, ale o to v tomto druhu komedií přece vůbec nejde, protože situační vtípky, grimasy a různé ksichty at už dětinského Gerarda Depardieua nebo dumavého, zamlklého Jeana Rena vás převědčí, že žánr francouzské krimikomedie stále žije.

Depeche Mode: Devotional

Depeche Mode: Devotional (1993)

Nejlepší kapela na světě a jejich zabijácké turné, které vyšťávilo celou kapelu hlavně díky drogovým excesům zpěváka Davida Gahana a kvůli kterým také odešel čtvrtý člen kapely Alan Wilder a potom už to nikdy nebylo jako dřív. Celkem toto turné, tak i tato deska se k Depešákům vůbec nehodilo a házelo je to úplně to jiného levelu. Mnoho věrných fanoušků to dokonce přestalo poslouchat, ale z pohledu znalce a s odstupem času musím přiznat, že to je to nejlepší, co kdy udělali.