Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (11)

Wednesday

Wednesday (2022) (seriál)

Jedná se o seriál ze školního prostředí, přičemž ani v jedné epizodě neproběhla klasická výuka, dokonce nebyl v seriálu jediný záběr na vyučovací třídu.

Není čas zemřít

Není čas zemřít (2021)

V úvodu, kde Bond (Daniel Craig) vjíždí tunelem do Matery, je vlevo vidět viadukt, na kterém se později odstartuje honička. Tento most se ve skutečnosti nachází ve 30 km vzdálené vesnici Gravina in Puglia. Ani samotný tunel, kterým Bond vjíždí do Matery, se na daném místě nenachází.

Krakonoš a lyžníci

Krakonoš a lyžníci (1980)

Celou dobu se ve filmu říká ski, prkna, nebo dřeva. Slovo lyže zazní pouze jednou, když Matěj (Jan Kreidl) prosí sošku Krakonoše o další lyže.

Mickeyho klubík

Mickeyho klubík (2006) (seriál)

I v originálním znění říká Mickey úvodní větu v češtině. Tato věta zní: „Myška, muška, Mickey mouse.“

Sám doma

Sám doma (1990)

Kevin (Macaulay Culkin) se kouká v kuchyni na televizi, vedle níž je velká perníková chaloupka. V následujícím záběru směrem na Kevina už na původním místě není.

Sám doma

Sám doma (1990)

Dům rodiny McCallisterů se nachází ve městě Winnetka (stát Illinois). Najdeme tu i všechny ostatní lokace, což je případ kostela vzdáleného dvě ulice od domu, obchodu kam Kevin (Macaulay Culkin) chodí nakupovat, mostu přes železnici apod. Všechny tyto lokace jsou dohledatelné v aplikaci Google Earth s jedinou výjimkou - před domem se často srocovaly davy fanoušků, proto byl v roce 2007 v aplikaci zamazán, aby jeho dohledání nebylo tak snadné.

Chobotnice z II. patra

Chobotnice z II. patra (1986)

V interiéru lodi, když jsou vidět kulatá okénka, je v nich vidět voda, sahající do jejich poloviny. Při pohledu na loď zvenku je pak vidět, že voda sahá zhruba 30 cm pod tato okna.

Pětka s hvězdičkou

Pětka s hvězdičkou (1985)

Bytovka, do které se nastěhoval učitel Mikeš (Jan Hartl), se nachází v obci Čejkovice na Hodonínsku. V době natáčení se začala stavět.

Jentl

Jentl (1983)

Zdeněk Troška nosil tajně Barbře Streisandové (Jentl) české větrníky, které si velmi oblíbila, ale jelikož ji neustále hlídala její asistentka, musela větrníky jíst tajně.

Rozpaky kuchaře Svatopluka

Rozpaky kuchaře Svatopluka (1984) (seriál)

Během natáčení seriálu se nevědělo, jak bude v praxi celé hlasování diváků probíhat. Finální verze je proto předem připraveným „podvodem“, jelikož výsledek hlasování měl v rukou jediný člověk, a to Ing. Rejlek, kterému telefonoval Svatopluk Kuřátko (Josef Dvořák) do centrálního energetického dispečinku.

Reklama