Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Obsahy (11)

Alice Adamsová

Alice Adamsová (1935)

Příběh takové rodiny, která si nežije špatně. Otec spolu se synem spokojeně pracují v lékarně, kdežto matka se spolu se svou dcerou Alicí snaží zvýšit své společenské postavení a je jim jedno jakým způsobem, takže se nechovají dle etiky. Ovšem Alice si jednoho dne najde nápadníka. Když už to vypadá vážně, její matka se snaží za nedobrovolné spolupráci otce svou dceru toho nápadníka zbavit. Myslíte si, že se onen nápadník nechá vypudit?

Láska na druhý pohled

Láska na druhý pohled (2009)

Romantické drama o vdovci Ryanovi (Aaron Eckhart), kterému zemřela žena. Jeho knihy, ve kterých se zabývá tím, jak zvládnout takovou ztrátu, se stanou bestsellery, ve kterých lidé nalézají pomoc v nejtěžších životních situacích. Ryan se na jedné pracovní cestě do Seattlu zamiluje do ženy (Jennifer Aniston), která navštívila jeden z jeho seminářů. Jenomže kromě lásky k této ženě pociťuje, že se stále ještě nevyrovnal se smrtí své první ženy.

Transsibiřský expres

Transsibiřský expres (2008)

Nový psychologický thriller Branda Andersona nás zavede na dlouhou cestu vlakem. Milenecký pár jede z Číny do Moskvy, ovšem jejich poklidná jízda nepotrvá dlouho. Oba dva se stávají součástí podivné a nepříjemné psychologické hry, ve které jde nejen o nervy ale i o život. Cesta do Moskvy se začíná zdát jako obtížný cíl a ještě ke všemu nemají možnost vystoupit, protože vlak projíždí přes sibiř a to by znamenalo okamžitou smrt.

After Innocence

After Innocence (2005)

Jedná se o dramatický příběh o ospravedlnění nevinných lidí, kteří byli uvěznění po desetiletí. Po dlouhé době byla prokázana jejich nevina, ať už se jednalo o testy DNA nebo o jiné prostředky. Po prokázání nevinny byli poslaní na svobodu s opravdu malou podporu, nebo v některých případech i bez podpory. Dokumentární film je zaměřený na poutavý příběh sedmi uvězněných lidí a na jejich těžkou cestu k začlenění zpátky do společnosti a jejich usílí vybudovat si nový život.

Město zločinu

Město zločinu (2009)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět.

Teorie chaosu

Teorie chaosu (2008)

Další film Marcose Siega nám představí život jednoho člověka, bez nějakého pořádného řádu. Muž jménem Frank je posedlý časem a vše má do puntíku naplánované. Jenomže nepočítal s tím, že jeho plán může kdykoliv něco nebo někdo narušit. Když se to stane, Frankovi tak trochu přeskočí a začne dělat všechno úplně jinak. V jeho životě nastane "chaos", pro který nemá jeho rodina ani jeho okolí pochopení.

9 Dead Gay Guys

9 Dead Gay Guys (2002)

Kenny a Byron jsou dva pohlední hmladí homosexuálové. Tihle dva se spolu potloukají různými gay bary a jejich práce obsahuje nějaké ty službičky. Ovšem jednou se stane, že přímo v posteli jim umře zdroj jejich peněz. Nezbývá jim nic jiného, než si najít někoho jiného. Když se dozví, že jeden žid Golders Green má pod postelí hodně peněz, hledání je u konce. Jenomže nejsou jedinní, kdo má o něj zájem a musí projít takovým testem velikosti. Všechno se pak začne komplikovat a už si ani nebudou jisti, zdali to s těmi penězi není jenom povídačka...

Samgkongil samkongyi

Samgkongil samkongyi (1995)

Příběh se odehrává v jednom nájemním domu, kde žijí dvě jihokorejské ženy. Ty jsou sousedky a každá z nich má úplně jiný přístup k životu. Jedna se oddává jídlu, sexu a utrácí spoustu peněz, kdežto ta druhá si vybrala životem, jež má přísný řád.

Až se setmí, miláčku

Až se setmí, miláčku (1990)

Bývalý boxer Kevin "Kid" Collins utekl z nemocnice pro psychcky narušené. Při útěku potkává jednu vdovu, Fay Andersonský. Ta ho přesvědčila, aby jí pomohl nějakým způsobem zaplatit dluhy po jejím manželovi. Fayin strýc Bud jim pomáhá, když unesou jednoho bohatého chlapce, přičemž žádají takové výkupné, aby mohli zaplatit dluhy.

Vzkvétající město

Vzkvétající město (2002) (seriál)

Hlavní postavy, jež nejsou úplně dokonalé ani nijak přikrášlené prožívají příběh z ulice. Každý vidí něco a ukazují nám jak to vidí ten nebo onen, až nakonec poznáme celou podstatu onoho příběhu.

24 Hour Party People: The Factory Records Saga

24 Hour Party People: The Factory Records Saga (2002) (TV film)

Film pojednává o jedné začínající skupině v době, kdy se rozjíždí punk-rocková éra. Hlavní postavou je Tony Wilson (Steve Coogan), zakladatel hudebního vydavatelství "Factory Records". Příběh je dramaticky založený na skutečných událostech, ale i zvěstí, takzvaných "pouličních mýtů" a především na představivosti scénáristy. Celý film je prokládán videozáznamy z koncertů, mezi kterými nechybí ani skupina Sex Pistols.

Reklama