Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (59)

plakát

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál) 

1. Díl Snad to bude už jen lepší. První díl jako takové horší četnické humoresky. Stopáž delší cca o 20 minut než by bylo třeba, dostalo se nám tak podrobného vysvětlování co kdo proč jak, takže to nakonec pochopil i lobotom velitel a česky nerozumím bývalý velitel. Herecky poměrně zvládnuté, režie a výprava určitě neurazí, ale scénář slabší, zejména rádoby vtipné útěky jedné ťapiny byly vrcholem trapnosti. Další díly budou závislé na herectví vedlejších postav, protože tady nikdo z hlavních není Trojan ani Topfer, aby to pozvedli do nadprůměru. .

plakát

Pearl Harbor (2001) 

Velkofilm v tom nejlepším slova smyslu. Takové filmy se už dnes netočí a možná je to škoda. Samozřejmě, že jde o předvídatelný příběh výpravěný skrze kýčovité dialogy. Ale je to také nádherná podívaná, která vizuálně uchvacuje i po mnoha letech, resp. desetiletí. Nádherný obraz doplňuje skvělá Zimmerova hudba a celý film obsahuje několik nezapomenutelných scén. Neměl jsem problém ani s hereckým obsazením, právě naopak. Pro mě jeden z nejvíce podhodnocených filmů. Emočně film funguje i po několikátém zhlédnutí.

plakát

Podfukáři (2013) 

Logiku si strčte do ... Já se královsky bavil. Od 5* dělil film jen kousek, zejména příliš honiček a akcí namísto nějakého toho čarování, ale přesto jde o film, který rádi uvidíte a budete na něj rádi vzpomínat a když budete mít příležitost nenecháte si jej ujít ani při nějaké další příležitosti. Btw. pro milovníky logického podfukářství je tu Hustle.

plakát

42 (2013) 

Lehce nadprůměrný film, který stojí za to vidět, jednou. Úpřímně měl jsem daleko větší očekávání, které film zdaleka nenaplnil. Američané točí sportovní filmy často a často dobře. V tomto případě ale za mě vůbec nefungovala emotivní stránka filmu, viděl jsem již několik, v podstatě naprosto shodných filmů, např. The Express, kdy jde o sport a rasovou segregaci a vždy to byl mnohem hlubší zážitek. Nejlepší scéna filmu, a v podstatě jediná při které budete něco cítít, je okamžik provokace trenéra Philladelphie.

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Ne, že by to byla opravdu taková pecka, abych musel dát 5*. ALE, pokud od filmu chceme, aby v nás vyvolával emoce a dokázal nás strhout, byl čím si originální (samozřejmě že takové filmy už byly, ale není to prostě klasický střední proud), byl slušně zahrán a chtěl něco sdělit, pak se ptám co tomuto filmu vytknout. Sám si odpovím, že v podstatě nic. PS: Všem kdo mají klaustrofobii, či jsou jim malé prostory alespoň lehce nepříjemné, tak si tento film opravdu užijí.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Váhal jsem nad 4, ale to by bylo jen díky nostalgii. Na trilogii tento díl nemá, ano je uvěřitelnější a jaksi vyzrálejší, jako hlavní hrdinové, a jinak to asi natočit ani nejde, když chceme ponechat herecké obsazení. Nicméně Prcičky byly vždy hlavně o zábavě, jakkoliv vulgární, pubertální či nechutné, a té je v tomto filmu prostě málo. Přesto je to dobrý film, stojí za shlédnutí a je to příjemná zábava. Stejně tak bych se nebránil ani dalším dílům v tomto obsazení, pro scénáristy to však bude tvrdý oříšek, aby se úplně neopakovali, a přitom dokázali alespoň udržet laťku tohoto dílu, když ne navázat na první tři díly.

plakát

Perverzáci (2011) 

No to bylo něco. Není to uplnej to odpad to ne, ale daleko to od toho nemá. Tři příběhy, tři originální zápletky. Ale!, to jak příběhy dopadnou, či jejich různé úseky vás nutí přemýšlet zda nejste narušení, když to sledujete. První příběh - velmi dobrý, opravdu pěkně vystupňované, nejprve trochu záhadnosti, poté zrychlení tempa, stále pěkně. Pak to začne být trochu nechutné, i to by nevadilo. A pak jsou z nich zombie? Jakože cože? Pro mě okamžitý pád povídky, téměř na dno. Druhá povídka - taky zajímavá, tajemná, nacisticko mengelovská. Velmi nechutná a taky jsem ji úplně nepochopil. Třetí příběh asi nejjednoznačnější. Čirá pomsta, kterou si přejete skoro od začátku. Ale koukat se jak se chlápek producíruje po bytě v masce psa, chčije do šuplíku a nechá se od přítelkyně ojet dildem, to je na mě asi zbytečně silný kafe. Celkově ** + * + **, v průměru spíše **.

plakát

Kontraband (2012) 

Není to příliš originální, ale to každý film být nemusí. Jak bylo řečeno několikrát je to velmi kvalitní dílo svého žánru. Herecky zvládnuté (Foster hraje v krátké chvíli znovu padoucha a slizouna a hodí se na to parádně), režisérsky taktéž. Film má pěkné tempo, když se to pašerákům začne sypat, opravdu jste napnutí a fandíte jim, aby to zvládli. Když Kate dostala ťafku už jsem si myslel, že je fakticky po ní, a že to bude takové sladkokyselé, ale naštěstí to zvládla a mohl se konat happy end. Váhání mezi 3 a 4*. Opravdu pěkná zábava.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Je to tak moc velkolepé. Tak moc. Už jenom to si užívám neskutečnými doušky. Nolan si odvedl své. Je vidět posun, kdy v Batman Begins, který neměl velké očekávání a nebyl to tak velký film, nebyl kolem něho žádný hype, si Nolan točil to své, podle svého, čerpal z komiksu, dřívějších filmů, pak příšel Dark Knight a teď ještě Rises a je vidět, že Rises musí být nejuniverzálnější. Obravská reklama, obrovské náklady, obrovské očekávání. A tak to už nemohl být jen film, který by završoval sérii, musel to být film, který bude fungovat sám o sobě, neboť věřím, že polovina kina v životě neviděla žádný předchozí díl, šli na to protože je na to reklama a je to dobrý, a těm se Nolan musel zavděčit. A podle všeho zavděčil. Je to cena za úspěch, bohužel. Ale on zvládl víc než to, on se dokázal zavděčit i všem, kteří předchozí díly viděli a milovali. A to je kumšt. Příběh skvělý závěrečný twist jsem nečekal. Výprava, no comment, to budu rozdýchávat několik let. Herecky zvládnuté jak jinak, Ch. Bale byl neskutečně dobrá volba a nejlepší Batman co kdy byl. Bane mě zas tak neuchvátil, byl skvělý, Joker asi lepší. Anne jako Catwoman slušná. Marion uchvatná. Zbytek ansáblu prostě stabilně skvělý. Je mi smutno, že je konec a to je pro mě vždy známka kvality, je mi smutno.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Může to znít divně, ale Twilight mám rád. Četl jsem i knihy až na Nový Měsíc a byly čtivé,. Jo je to jedna velká emocionální průpovídka hlavní hrdinky, ale to nevadí, je to čtivé. Filmy. Stmívání, resp. první díl se mi napoprvé líbíl, napodruhé už jsem to viděl jako dost debilní, ale furt dejme tomu. Druhý i třetí díl se mi dokonce i líbily. Nikdy jsem na tom nebyl v kině, což je asi velké devizum, neumím si představit žádnou přidanou hodnotu. Rozbřesk jsem si pustil a čekal že to bude fajn podívaná. Nebyla. Rozdělení poslední knihy je stejně zbytečné jako rozdělení Harryho Pottera. První půlka knihy je prostě jen příprava pro velké finále v druhé polovině. Tak proč proboha, když vidím že tam není vůbec nic lákavého o tom natočím samostatný film? Kdyby někdo vydal první půlku knížky, nikomu by se nelíbila, tak proč takhle natočit film? Já vím proč, odpověď je nasnadě, protože to vydělá. A ne málo. Ale trochu mě to s*re s prominutím a mělo by všechny, kdo mají rádi knižní předlohy ať již tady, u Harryho či kdekoliv jinde. Ale ty náctiletý pipky to neštve ty to kvitujou, jako budou kvitovat každý další film v kterém by Edvard s Bellou hráli 90 minut šachy atd., protože filmu nerozumí, knihám nerozumí atd., ale za lístek zaplatí a to se počítá. Nicméně na part 2 se těším, protože to bude nejlepší díl serie, stejně jako u Harryho, narozdíl od nejhoršího dílu serie part 1.