Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (7 743)

plakát

Andor - Season 1 (2022) (série) 

Myslím, že se mi ještě nestalo, abych začal koukat na seriál, který mě v prvních dílech hrozně otravoval, až jsem se odhodlával ho vypnout, aby mě ve druhé polovině totálně odrovnal a já na konci dvanácté epizody zíral na zeď s vypálenou dírou v hlavě. Andor je asi nejrealističtější příběh ze světa Hvězdných válek. Hodně lidský, drsný, krutý svět pod vládou tyranie samotného Impéria. Andor v podání Diega Luny byl v prvních dílech klasický žoldák, ke kterému si nešlo vytvořit vztah. Na rozdíl od vedlejších postav v podání takových jmen jako je Stellan Skarsgard, Andy Serkis a dalších, jejichž děj mě hodně zajímal. Pak se to ale zlomilo a všechno začalo dávat smysl. Poslední epizody jsem hltal bez dechu. Dokonalé souznění obrazu a hudebního podkresu. Fantastické kulisy a neuvěřitelně silné lidské momenty. No, emoce, které bych na začátku vůbec nečekal. První polovina za tři hvězdy, druhá za totálních pět. Dohromady tedy dávám čtyři hvězdy a těším se na druhou část tohoto příběhu.

plakát

Večírek (2021) 

Není si co nalhávat, tohle je absolutní bejkovina a předpokládám, že i Michal Suchánek moc dobře věděl, že točí totální bejkovinu. Ale když je tu ten prostor, tak proč si bejkovinu nenatočit, no ne?

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (2022) odpad!

Pro lásku k originálu jsem se držel v uctivé vzdálenosti od tohoto filmu. Když jsem ale ležel v posteli s teplotou, sýpal, kašlal a bědoval nad chlapskou rýmičkou, zhodnotil jsem, že kdy jindy si pustit tento film, než když mi je fakt hodně zle. Hůř mi totiž  tu chvíli už být ani nemohlo. A ano, přesně podle očekávání to i dopadlo. Přiznávám, že když bych neznal originál, dvě hvězdy by si film asi zasloužil. Já to tady ale úplně neumím. Netváří se to ani jako pokračování ani jako remake. Prostě se to odkazuje na originál a sem tam to kopíruje i scény, popřípadě soundtrack. Nejlepší byl asi ten herec, co kopíroval Buda Spencera. Ten ještě ušel. Jeho parťák už ale takovej sympaťák nebyl. No a už vůbec nebudu rozmýšlet nad těmi scénami, které tu tvůrci chtěli tak originálně kopírovat. Nepovedlo se jim to a mě to rýmičku taky nevyléčilo. Bohužel. Takže dle očekávání.

plakát

Noelle (2019) 

Už jen pro hlavní role, které tu ztvárňují Anna Kendrick a Bill Hader, stojí za to tuto vánoční komedii vidět. Není na ní sice nic speciálního, ale vánoční atmosféru navodit umí.

plakát

Eiffel (2021) 

Když se film orientoval na stavbu Eiffelovy věže, popřípadě na Eiffela a jeho sérii architektonických myšlenek, tak mě to hodně bavilo. Jakmile se do toho ale přimotala láska a emoce, působilo to rázem jako levná a zbytečná telenovela.

plakát

Strážci Galaxie: Sváteční speciál (2022) (TV film) 

Nečekal jsem od toho nic jiného, než lákačku na třetí díl Strážců galaxie s letmou vánoční tématikou. No a přesně tak to taky bylo. I když, pravda, nápad s Kevinem Baconem byl dobrej. Byť to byl jediný dobrý nápad, který tu byl.

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Tvůrci tohoto seriálu mají velký talent na to budovat mysteriozní (mnohdy až uhrančivou) atmosféru, ale už horší to mají s jakýmkoliv vyprávěním. Měli to tak u Dark a mají to tak i zde. Námět musí zaujmout každého, kdo má rád tajuplné věci. Navíc díl za dílem tomu chcete mermomocí přijít na kloub. Po prvním díle Vám ale musí být jasné, že tohle standardní vyprávění rozhodně nebude. Vše tu je zaobaleno do nelogických a mnohdy i nesmyslných scén, které mají budovat a budovat a tak budují a budují, ale obsahově jsou prázdné jako nepopsaný list papíru.

plakát

The Playlist (2022) (seriál) 

Výborná švédská minisérie, která se s fiktivními postavami zaobírá myšlenkou vzniku Spotify. A ano, běžný divák by možná řekl, co je tohle za námět, ale realita je někde úplně jinde. Vznik Spotify pro jednou změnil hudební průmysl a právě zde je o tom řeč. Originálně v každé epizodě z pohledu různých lidí a pohledem různých očí. Některé momenty jsou takřka geniální, jen závěr je trošku zbytečný.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Velice povedený young adult, který má tu sílu, že zaujme i letité fanoušky Tima Burtona. Bavil jsem se od začátku do konce. Má to takový ten feeling Bradavic z Harryho Pottera v té dospělejší éře, jen s tím rozdílem, že za osm epizod toho nestihli říct skoro nic kolem a plně se věnoval především hlavnímu tématu. Já tedy doufám, že to není konec, protože Jenna Ortega se v roli jednoznačně našla. Navíc super, že je to hlavně o ní, protože casting zbylé Addamsovy rodiny spíš zklamal. I z toho důvodu nakonec dávám čtyři hvězdy. Jsem spokojen v rámci Wednesday, ale jsou role, které jsou tak nesmazatelně zapsané v historii filmografie, že je nikdo jiný nemůže napodobit. Jen Christina Ricci v rámci Addamsovy rodiny může cestovat časem napříč dobrem a zlem.

plakát

Případy 1. oddělení - Série 3 (2022) (série) 

Ta třetí série tu po těch letech sedla do té aktuální doby jako čerstvě koupený titul před jménem na jedné nejmenované vysoké škole právní. Jinak řečeno, jednoznačně to nejlepší, co jsem za poslední léta na České televizi viděl. Případy jsou tu neuvěřitelné, byť reálné, což je ještě více neuvěřitelné. Hlavní prim tu ale tvoří vztah k jednotlivým postavám, který jsem si za ta léta vybudoval a hodně těžce se mi s nimi loučilo. Výborné! Kéž by se podobných povedených seriálů točilo na České televizi vícero. Hned by ten svět byl takový veselejší a člověk by nemusel paběrkovat nad tím, že zrovna věnoval čas něčemu, co si to ani nezasloužilo. Tady to byla krása nesmírná a já doufám, že kostky jsou vrženy a není všem dnům konec...