Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Obsahy (5)

Kołysanka

Kołysanka (2010)

Nejnovější komedie mistra tohoto žánru - Juliusze Machulskiego (Sexmise, Kiler, Kolik váží trojský kůň), který se tentokrát rozhodl stvořit převratnou směsici: spojit humor s elementy hrůzy. Ukolébavka má být inteligentní a netypická komedie, která nabízí divákům originální zábavu. Za záhadných okolností mizí postupně obyvatelé i hosté jedné malebné vesnice. Atmosféra, stejně jako v nejlepších akčních filmech, houstne ze scény na scénu, a motorem zesilujícím napětí je vyšetřování vedené párem policistů. Nevinné oběti však mizí dál, jakoby se do země propadly… Rychlá akce plná neočekávaných zvratů kousek po kousku odkrývá temné tajemství. Ale nebyl by to Juliusz Machulski, kdyby to nebyla především zábava.

Křtiny

Křtiny (2010)

Michal má to, co si přál: pěknou ženu Magdu, právě narozeného syna, dobrou práci. Přivádí Janka – přítele z dávných časů, aby se stal kmotrem dítěte. To je pouze začátek plánu Michala, který prosí přítele, aby se začal zajímat o jeho ženu... Zpočátku jde plán hladce, ale Michalovi jde stále hůř se s ním vyrovnat. Michal ví, že jeho hluboko ukrývaná minulost začíná vyplývat na povrch, a Janek se bude muset rozhodnout pro něco, na co nikdy nezapomene.

Ivan Hrozný

Ivan Hrozný (2009)

V 16. století vládne tehdejšímu rozsáhlému polskému území král Zikmund. Ten vede válku s ruským carem Ivanem IV. zvaným Hrozný. Rusko vyčerpané hladomorem není oproti západu ještě tak vyspělé a navíc po Moskvě kolují zvěsti o zradě novgorodských bojarů. Car zavádí opričninu, která má za úkol nastolit carský absolutismus. Rusko se topí v krvi zrádců, ale i nevinných lidí, kteří se ke zradě přiznávají až po krutých mučeních. Díky tomu rezignuje metropolita - nejvyšší představitel pravoslavné církve a car povolává svého přítele z dětství opata Filipa. Co zmůže jeden člověk proti tyranii šílence a všech jeho blízkých, pokud car věří, že byl pověřen svatou misí? Jako car je přece bez viny!

Czeka na nas świat

Czeka na nas świat (2006)

Nezaměstnaný třicetiletý Piotruś bydlící sám v bytě žije jen z poloviny matčina důchodu. V noci se mu zdávají sny, jak pojídá vlastní matku. Jednoho dne se dozvídá, že mu matka nedá peníze, protože byla okradena a odjíždí do lázní. Piotruś je nucen přežít měsíc sám. Snaží se všemi způsoby získat peníze. Vybírá odpadky, žebrá, zúčastní se „Běhu alkoholiků", a dokonce najde i práci. Všechny úspěchy však končí tragicky. Hrdina se ocitá v totální bezradnosti, úpadku a fyzické vyčerpanosti! Ale je zde naděje. Naděje, že se znovu zrodí…

The Darkroom

The Darkroom (2006)

Do psychiatrické léčebny přicházi doktorka se svým novým lékem, který má pomoci lidem trpícím dluhodobou amnézií. Dobrovolníkem je muž, nepamatující si ani své jméno, kterého před 15 lety našli v lese s rukami od krve a v hrozném stavu. Díky experimentu se ve snu dostává zpět a vzpomíná si na zakázanou temnou komoru svého otce, kde objeví její skrytá tajemství.

Reklama