Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Menu

Menu (2022)

Co k tomu říct. Ralph Fiennes je úžasný herec a tenhle film je velice zajímavý a absolutně geniálně natočený. To je vlastně hrozně těžko popsatelný film protože ve mně vyvolává tolik kladných a přesto protikladných emocí že proto nemám slov. Velmi zjednodušeně řečeno: Zakomplexovaný šéfkuchař se snaží vyřešit problém konzumní společnosti grilovanými Marshallouny a nakonec ohňostroj.

Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water (2022)

Naprosto geniální film a po 13 letech je vidět, že James Cameron udělal ohromný pokrok a naprosto jsem si to užil. Výborná příběhová linka a i nové postavy si oblíbíte a je tam perfektní balance mezi akcí a emočními scénami. Ani vteřinu jsem se v kině nenudil. Hned bych si dal pokračování.

Duna: Část druhá

Duna: Část druhá (2024)

Emoce z druhé duny se těžko popisují slovy, protože filmů takových kvalit je jako šafránu. Bylo to geniálně napsaný a i přes rozsáhlost filmu byl po celou dobu krásně přehledný a divák přesně věděl proč co která postava dělá a co tím chce dosáhnout. Není zde potřeba zdlouhavé vysvětlování, ale stačí pouze málo vět a zbytek bravurně odvypráví samy kamery. Pokud máte čas tak stoprocentně doporučuji navštívit film v kině stojí to za to.

Strážci Galaxie: Volume 3

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

No byl to absolutně nejlepší film od Engame. Je vidět, že se Marvel konečně vzchopili a James Gunn nám zase ukázal své režisérské kvality. Co se týče filmu samotného tak ten měl samozřejmě stejně jako všechny předchozí svůj jedinečný strážcovský šarm a vtip, i když Adam Warlock v traileru vypadá jako naprosto badass superchlap, tak je ve skutečnosti malý dítě hloupější víc než Drax, který se nakonec přidá ke strážcům, aby využil svoje schopnosti k dobru což mi nakonec vlastně vůbec nevadilo. Také nám byl konečně podrobně povyprávěný i Rocketův origin story jak od malého mývala dospěl tam kde je teď, že je strážcem galaxie. V jednu chvíli jsem si myslel, že je po něm, ale naštěstí se tak nestalo, za což jsem strašně rád, protože Rocket je můj nejoblíbenější člen strážců. High Evolutionary mě mile překvapil tím, že jeho motivace byla jasná a přehledná, od začátku divák věděl o co mu jde a tak se dalo i předpokládat, že bude bojovat za svou věc za každou cenu. Jako rozlučka s touto nejlepší Marvel skupinkou naprosto odlišných a přesto společně skvěle fungujících postav to fungovalo pro mě přesně tak jak jsem potřeboval. Titulky, samozřejmě s typickou písní: Come and get your love, tomu filmu dodali takovou nostalgickou třešničku obrázkami z minulých filmů a odcházel jsem z kina s potěšením, že to dobře dopadlo a všichni to přežili a odletěli spolu do západu slunce.

John Wick: Kapitola 4

John Wick: Kapitola 4 (2023)

Řekl bych, že existuje pouze velmi málo filmových sérií, které by měly vysoce úspěšné a kvalitní všechny filmy. John Wick patří určitě mezi ně prostě jen tím, že to Keanu Reeves velmi dobře hraje už od prvního filmu. Čtvrtý závěrečný díl byl takovou třešničkou na dortu úspěšnosti této série, protože stejně jako předchozí díly měl dokonale vybalancované akční scény s těmi ostatními a příjemně to zakončili tím, že John Wick dosáhl konečně toho o co se celou dobu snažil. SVOBODY, bohužel si ji moc dlouho neužil což mě jako jediné mrzí na tomto filmu, jinak to byl excelentní film a moc jsem si to užil.

Gran Turismo

Gran Turismo (2023)

Skvělý. Naprosto dokonalý. Tenhle film je fakt pecka, obzvláště pro milovníky aut, je to tak nádherně dramatický ale zároveň hrozně hezky rodinný a místy i skvěle osudový. Neuvěřitelný se stalo skutečností a z neznámého kluka se stal závodník. Takhle krásně synchronizovaný film, který by mě těšil každou minutou jsem už dlouho neviděl a prosím víc filmů jako tenhle. Děkuji. Režisérovi a všem ostatním skládám velikou poklonu a poděkování za tak nádherný zážitek.

Bullet Train

Bullet Train (2022)

Nádherný, vtipný a příjmeně bláznivý letní film, který i přes svůj prostý a šáhlý děj je díky perfektnímu výkonu herců jedním z nejlepších filmů co jsem za poslední dobu viděl.