Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (117)

plakát

Interstellar (2014) 

Interstellar je velmi zvláštní film. Christopher Nolan se vydal do, pro něj, zatím neprobádané galaxie a dle mého názoru - uspěl. Film byl pojat přesně způsobem, jaký od Nolana známe - obrovské tempo, složitý děj a emoce. Nyní jsme se dočkali i silného rodičovského pouta. Systém příběhu byl famózní, jako by se Nolan na něj Počátkem nebo Mementem připravoval. Interstellar má ale i mouchy (útěk lidí neznámo kam, slabší efekty, role Caseyho Afflecka) . Ale zpět ke kladům - hudba (Zimmer pořád umí a umí hooodně), paralelní světy, hra se zvukem (tiché scény), černá díra, horizont události, rotační modul... Toto je film o objevování nové planety, který se věnuje fyzikálním jevům, které musí fascinovat každého alespoň trochu inteligentního člověka. Musíte myslet, musíte naslouchat - ne jen konzumovat (Avatar) a budete šokováni (problematika relativity času), nakonec ale vaše srdce zaplesá. Myslím si, že prvotní negativa některých lidí odezní odstupem času, tenhle film má svůj další rozměr. / Matthew McConaughey podal naprosto dechberoucí výkon. Anne Hathaway, Michael Caine a až překvapující výkon Matta Damona v tak krátkém čase na plátně - všichni výborní. Hodně rád bych viděl Nolanův film (minimálně) s Balem a McConaugheyem. /

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Po druhé projekci ve mě film jen utvrdil názor, že je to prostě příběh o Erikovi/Magnetovi. Michael Fassbender byl neskutečný, maniakální. Logan byl utažený, ale svou roli sehrál velmi důstojně. Zde by mohla sága i klidně skončit.

plakát

Pryč od pece (2013) 

Hmm, tak současných 66% si film vůbec nezaslouží. Chybělo tomu trošku tempo, které přišlo asi až v poslední čtvrtině, nicméně hodně kvalitní snímek jako celek. Výborné herecké výkony. Zdálo se mi, že paradoxně ač tempo nebylo vysoké, tak si všechny postavy zasloužily více času na plátně. Je to pohled do duše člověka, který ztratil všechno, vrátil se a rozhodl se potopit sám sebe. 80%

plakát

Špinavý trik (2013) 

Fantastický Bale, jinak rozporuplné pocity. Film nemá tempo. Vše důležité se stane v poslední třetině filmu. Zpětně natočená první třetina byla zbytečná a násilná. Mohlo to být vyřešeno jinak. Mám opravdu rozporuplné pocity. Jednotlivé scény fungujou, celek moc ne. 69%.

plakát

Wolverine (2013) 

Pro postavu Wolverina mám prostě slabost. Příběh není špatný, koneckonců jsem čekal mnohem horší výsledek, proto se mi to asi líbilo. Bál jsem se zasazení do japonského prostředí, ale příjemně mě překvapila zápletka, z níž vyšlo i japonsko. A samozřejmě, Marvel útočí - návrat Xaviera a Magneta značí po Avengers jasný směr jakým se studio ubírá. Wolverine je pro skalnější fanoušky, rozšíření ala psychologické drama/akce se povedlo, herecké výkony Hugha netřeba konetovat, Tao Okamoto je nádherná a splnila roli na 100%, tuším, že ji čeká velmi dobrá budoucnost.

plakát

Avengers (2012) 

Komix v nějvětší formě.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Stále vstřebávám toto mistrovsky dokončené dílo. Musím uznat, že nejlepší díl této triologie je TDK. TDKR je ale stéle na luxusní úrovni a zapíše se mezi nejlepší filmy posledních let. Je to famózní a epické zakončení Nolanovy triologie. Důležité je říct, že je to naprosto odlišný film, než díl druhý. Charakter záporáků je jiný - Bane. Bane má charisma, jde z něj strach a je nemilosrdný. Konečně jsme se dočkali - film je zaměřen hlavně na Temného rytíře. Bale předvedl perfektní výkon. Už je na něm ale znát vrub času. Herecké výkony jako obvykle u těchto aktérů na nejvyšší úrovni. Catwoman, vlastně to jméno nebo pseudonym tam vůbec nezazní - bravo Nolan. Catwoman jsem si neuměl v tomto universu představit a opět Nolan překvapil a je z toho pro mě nejzajímavější postava filmu. Navíc Anne je nádherná žena. Ty zvraty nejsou béčkové, jsou epické a konec triologie si je žádal, dívejte se na toto jako na celek. Výborně. TDKR se spíše vrací k BB - liga stínů, zkáza Gothamu... Výborně... I belive in BATMAN! (vytkl bych jen, pro Nolana, netypický amerikanismus) - dnes ve 3:00 bych tomu ještě nad 90% nedal, rozleželo se mi to v hlavě a dávám 90%!