Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Poslední recenze (21)

plakát

Panenky na útěku (2024) 

Dost užito. Odlehčené komediální roadmovie s “lesbickým podtextem“ (slovy uměleckého ředitele KVIFFu). Prvotní šok, který jsem zažil při nabourání mích očekávání byl nemalý, ale velmi rychle si mě film přeladil na svoji vlnu humoru. Kamera hezky korespondovala s příběhem jak barevností, tak pohybem. Výborná hudba a celkově zvuková režie byla suprově udělaná. Vlastně asi jediný zádrhel je jedna scéna, která je vyústěna trochu na random a dost uspěchaně bez snahy tu situaci nějak rozvést nebo jí aspoň vyeskalovat trochu smysluplněji. Overall je to super komedie se super nápady a odlehčenou náladou.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Zase film z mého “oblíbeného“ hororového žánru, teda aspoň se k tomu blíží. Film se dostal do trochu komornějšího a uvěřitelnějšího prostředí, už to není Hollywoodské CGI a background replacement na každém záběru. Osobně ty předchozí díly nejsou úplně můj styl, a proto jsem rád, že jsme dostali příběh postavený okolo postav a samotného příběhu, kdy nekoukám na haldu syntetických panamoramat. Hororová stránka zde byla podle mě funkční, prostě duchařina, znáte to. Co ale nemám rád jsou uměle vykonstruovaný jumpscary a těch tady v tomhle filmu bylo požehnaně. Podle mě se režisér snažil o zpřístupnění filmu lidem, kteří půjdou na horor a hodnocení se odvíjí od počtu úleků. Ale pokud vás zrovna neděsí ptactvo, nebo random vodovodní potrubí, tak atmosféra a napětí tam jsou stále přítomni, takže super. Mám z toho velkou radost, je to krásně natočený, doslova vyžehlený film (vizuálně), atmosféra je super, jen se bohužel krájí levnými úděsy, které atmosféru rozkrájí.

plakát

#annaismissing (2023) 

Film o tématice dětské pornografie a zneužívání mě velmi zaujal. Ale i přes můj horlivý zájem mám něco málo co vytknout. Protože to bych nebyl avarage ČSFD uživatel, abych si nerejpnul do jakýhokoliv českýho filmu. Mě film osobně zaujal vyprávěním specificky z koho perspektivy vnímáme příběh perspektivoua občas až hororové pasáže mě přesvědčili, že je to dobře udělanej film na, který není hanba se podívat a ohodnotit ho solidním hodnocením. Co mě trochu štvalo, a to je podle stigma všech teen tématizovanejch filmů, kdy jejich mluva je prkenná a nevím, jestli to je herci samotnými nebo prostě mi to nějak nesedí do uší. Hudební dramaturgie mi přišla hodně zvláštní, a to jsem člověk, kterej nerozumí hudbě. A poslední věc je ten garading (a neřeknu filtr barev) působí to jako reklama a ne jako film. K tématům vraždy a zneužívání nezletilých dětí se nehodí saturovaný a letně videoklipová barevná paleta. Chápu, že je to populární look, ale zvolil bych trochu jinou paletu barev. Ale jinak jsem mega spokojen s tím, jak se tvůrcům film povedl, je to super rozhodně to podpoře v kinech, než to zahučí ve voyodu.

Poslední hodnocení (902)

Přežijí jen milenci (2013)

27.03.2024

Automatic for the People (2010) (studentský film)

17.03.2024

Přišla v noci (2023)

16.03.2024

Sněžné bratrstvo (2023)

16.03.2024

Rafťáci (2006)

15.03.2024

Snowboarďáci (2004)

14.03.2024

Panenky na útěku (2024)

14.03.2024

Blade: Trinity (2004)

11.03.2024

Blade 2 (2002)

10.03.2024

Reklama