Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (90)

plakát

Klíč k hudbě (2022) (seriál) 

Jako startovací bod pro orientaci, kdo byl kdo, ve které době žil atd. je to dobré. Přijde mi, že některé věci děti pobrat nemusí, naopak občas se něco nového dozvím i já. Líbí se mi záběr (jsou tam nejen klasičtí skladatelé, ale i žena ze středověku, indický poutník apod. Čase začíná být přechod do skladatelovy doby docela opruz, když Jimmy zahraje falešný tón a pak má udivený výraz, proč se zase vznáší nad klavírem... Ale jinak zajímavý počin.

plakát

Pár správných chlapů (1992) 

Cruise se učí hrát, Bacon vybrat si správného holiče a Nicholson má ve všem pravdu. Hotovo.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Myšlenka a zápletka měly neskutečný potenciál. A když se k tomu přidal můj oblíbený Igor Chmela, moje očekávání stoupala hodně vysoko. Ale čím déle ten vlak jel, tím níž klesala moje ochota přistupovat na tuhle hru. Ke konci už to byla úplně absurdní přehlídka. Škoda.

plakát

Kmeny (2015) (seriál) 

Znělka navnadí, jméno Vladimira taky. A to pro mě asi bylo bohužel všechno. Některé názvy subkultur pro mě byly novinkou, o některých jsem se chtěl dozvědět víc, ale očekávání byla očividně a uchoslyšně úplně někde jinde než myšlenka tvůrců... Snažil jsem se, ale nepochopil koncept, kde vizuální stránka a dlouhé pasáže ze života subkulturního lidu pro mě měly minimální informační přínos. Faktických informací o dané subkultuře jsem se (až na několik málo výjimek) nedočkal, musel jsem během dílů poctivě lovit a obrázek si skládat. Jak už tu někdo napsal, je těžké psát o kmenech, když neznáš kořeny... Forma dvou "zástupců" dané kultury mi taky nepřišla moc šťastná. Mělo to ukázat, jaký je rozptyl dané kultury? Pokud ano, proč jen dva (je to dvourozměrný rozptyl jen na ose x?), proč ne tři, čtyř, víc? Bylo by pak málo času? Ani ne, kdyby se vysekaly dlouhé záběry... Měl jsem si na základě každého dílu udělat úsudek o dané komunitě? Asi ne, hodně podstatného, co formuje a co daná skupina považuje za společné hodnoty, nebylo vůbec řečeno. Pro koho teda vlastně dokument je? ... Paradoxně nejvíc z celé série mě donutily zamyslet se otázky kněze v Goths, což je málo na osm hodin věnovaných tomuhle nepovedenému dílku...

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Parádní pohádka. Rok výroby 1939, postavy prostě epesně pohádkové, ježibaba jak má být (kam se hrabe ta z Nastěnky), krajina kouzelná. Žádné složité triky, ale přitom nic laciného. A všechno korunuje Over the Rainbow... Za mě po dlouhé době moc milá filmová záležitost. Takový digitální detox od všech těch moderních překombinovaných splácanin. Po tomhle zážitku asi začnu jet filmy podle Library of Congress - https://www.loc.gov/programs/national-film-preservation-board/film-registry/descriptions-and-essays/...

plakát

Casino (1995) 

Neskutečný fičák po celou dobu filmu!

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Viděl jsem už ve filmech hodně, ale jak někdo mlátí někoho do pytle, aby ho pak roztrhnul vejpůl (jakkoli by to v reálu nešlo), tak to se uložilo asi dost hluboko. Ona už úplně první scéna začíná zajímavě. Obecně je to hodně zvláštní a zajímavý materiál... Jako, .... wow!

plakát

Tábor – sen, město, symbol (2020) (TV film) 

Krásné záběry, skvěle vysvětlená historie a propojení s husitstvím, vypíchnutí toho nejzajímavějšího z architektury a života města celkově. Dozvěděl jsem se několik nových věcí. To vše v podání charismatického Miroslava Táborského. Za mě hodně povedený český dokument. Jen houšť!

plakát

Kombajn je fajn (2016) (pořad) 

Když to sledovaly děti, tak jsem si se zájmem přisedl... Nápad super. Koncept super. Animace při znělce paráda. Pěkný je průřez historií u toho kterého stroje. Záběry (hlavně ty z výšky) se dají vidět i několikrát... Po shlédnutí všech dílů ale musím říct, že se mi nelíbí provedení. Kromě kombajnu jsem se vlastně nedozvěděl, jaký je ten mechanismus uvnitř strojů. Vysvětlení použití ok, ale přímo ta mechanika... Pouštěl jsem si v archivu ČT víc dílů najednou a ten zpěv v každém díle už pak dost ruší. Stejně tak začátky a konce, které mi moc vtipné nepřijdou (jen aby byla zápletka a téma pro každý díl), jsem potom už přeskakoval. Ale obecně oceňuju snahu o tohle téma pro menší děti!

plakát

Equilibrium (2002) 

Myšlenka špatně, gang-bang střílečky špatně, vizuál špatně, logika špatně. Film si hraje na něco, co není.