Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (57)

Věznice parmská

Věznice parmská (1948)

Během natáčení všichni italští herci mluvili francouzsky. Všichni byli poté dabováni.

Nevhodné chování

Nevhodné chování (1975)

Tento film byl v roce 1975 zvolen americkým National Board of Review jako jeden z deseti nejlepších filmů roku.

Jaká to rozkošná válka!

Jaká to rozkošná válka! (1969)

Všechny zákopové scény byly natočeny na skládce komunálního odpadu v Brightonu. Herci a štáb, kteří se na těchto scénách podíleli, popsali ohromný zápach skládky, který ještě umocnilo horké letní počasí.

Louky znovu rozkvetou

Louky znovu rozkvetou (2014)

Film je inspirován povídkou „La paura“ („Strach“), kterou v roce 1921 vydal italský spisovatel Federico De Roberto (1861–1927).

Pluk mizerů

Pluk mizerů (2022) (seriál)

Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire.

Boží ruka

Boží ruka (2021)

Monaciello, což v neapolštině znamená „malý mnich“, je pohádka, která se traduje v italské Neapoli. Obvykle bývá zobrazován jako malý tlustý jakýsi mužíček, oblečený do dlouhého mnišského roucha s kloboukem se širokou krempou.

The Red Beret

The Red Beret (1953)

Režisér Terence Young byl sám bývalým výsadkářem v britské armádě během druhé světové války a byl zraněn v bitvě o Arnhem v roce 1944.

Le Serpent

Le Serpent (1973)

Námět filmu čerpá z případu Kima Philbyho, jenž byl vysokým důstojníkem britských tajných služeb a jedním z nejpřednějších agentů KGB.

Stříbrné brusle

Stříbrné brusle (2020)

Když je Alice (Sofja Priss) u zkoušky, je podporována starším vědcem. Je to Dmitrij Mendělejev (1834–1907), slavný ruský vědec, který je zakladatelem periodické tabulky prvků. Ve filmu ho ztvárnil Sergej Koltakov.

Bitva v ústí Šeldy

Bitva v ústí Šeldy (2020)

Natáčení bitevních scén v Nizozemsku se ukázalo jako téměř nemožné kvůli nejrůznějším ekologickým problémům. Dalším problémem bylo, že kolem původního místa titulární bitvy byly umístěny moderní větrné mlýny. Problém byl vyřešen odchodem do Litvy, která nabízí daňové výhody pro filmové produkce. Kus nevyužité zemědělské půdy si tam pronajali od farmáře, který produkci řekl, že si s tím mohou naložit, jak chtějí. Byla tam postavena celá přehrada speciálně pro bitevní scénu.

Gekidžó

Gekidžó (2020)

Když si Saki a Nagata v baru vybírají alkoholické nápoje, tak Kento Yamazaki, který hraje Nagata, si vybere Yamazaki, což je nejen whisky, ale také jeho příjmení.

Nebeští jezdci

Nebeští jezdci (2008)

Režisér Mamoru Oshii konkrétně chtěl, aby Rinko Kikuchi nadabovala postavu Kusanagi Suito. Když byl dotázán na důvod, Mamoru odpověděl, že to založil na intuici.

Zatôichi to Yôjinbô

Zatôichi to Yôjinbô (1970)

Tento film byl tak populární, že v USA byl zarezervován i do některých kin, která normálně neuváděla cizojazyčné filmy.

V domě

V domě (2012)

Ernst Umhauer řekl o postavě, kterou hraje ve filmu: „Zaměňuje své psaní s realitou a všechno, co mu stojí v cestě, obrátí vzhůru nohama. Je chytrý, ale není si vědom své odpovědnosti.“

Sakra, kluku!

Sakra, kluku! (2012)

Debut Jan Ole Gerster byl neočekávaným úspěchem v Německu 2012 s výdělkem více než 2 miliony amerických dolarů. Získal také německou filmovou cenu za nejlepší snímek, scénář a režii.

Reklama