Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (34)

Mladý papež

Mladý papež (2016) (seriál)

Oblečení, které nosí Jude Law jako papež, vyrobila firma Sartorial , která opravdu šije pro skutečného papeže.

Mladý papež

Mladý papež (2016) (seriál)

Ani jediná scéna v seriálu nebyla natočena ve Vatikánu.

Jistě, pane ministře - Humánní společnost

Jistě, pane ministře - Humánní společnost (1981) (epizoda)

Jim Hacker (Paul Eddington) nastupuje hned na začátku dílu do auta a jede se svým šoférem. Během cesty však šofér vůbec netočí volantem. Viditelně drží ruce na volantu ve stejné pozici i v okamžiku, kdy auto zatáčí.

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999) (seriál)

Joseph R. Gannascoli, který se v seriálu objevil od 8. dílu 2. série "Full Leather Jacket" jako Vito Spatafore, si zahrál již v první sérii, konkrétně v 8. díle "Legenda o Tennessee Moltisantim" malou roli návštěvníka pekárny.

Královna

Královna (2006)

Zhruba ve 38. minutě filmu vede královna (Helen Mirren) dva psy sebou, pouští je do auta, zavírá dveře a odjíždí spolu s Charlesem (Alex Jennings). Po několika minutách zastaví auto, ale z auta vyskočí tři psi, nikoli dva.

Správná dvojka II

Správná dvojka II (1998)

Ve scéně, kdy se zřítí auto z půjčovny, dopadne na střechu, ovšem v další scéně, kdy je vidět výbuch, je auto opět na kolech.

Kmotr III

Kmotr III (1990)

Lucy Mancini (Jeannie Linero), milenka Sonnyho Corleone (James Caan) se v knižní předloze po Sonnyho smrti přestěhovala do Las Vegas a nebyla těhotná; se Sonnym dítě neměla ani nečekala. Z toho důvodu nebylo možné, aby Michael Corleone (Al Pacino) byl Vincentův (Andy Garcia) strýc.

Vražda na Nilu

Vražda na Nilu (1978)

Poté, co na postavu Linnet Ridgeway (Lois Chiles) málem spadne obří kámen, doporučuje jí doktor, aby si šla odpočinout, aby se večer mohla podívat na památky v Abu Simbel. V následjící scéně už je Linnet se Simonem (Simon MacCorkindale) v Abu Sibelu. Překonat vzdálenost 250 mil mezi památkou v Karnaku, kde spadnul kámen, a Abu Sibel by však za jedno odpoledne zvládnout parníkem nemohli.

Vražda v Orient expresu

Vražda v Orient expresu (1974)

Ve scéně, kdy stojí vlak na nádraží můžeme vidět plakáty, na kterých je vyobrazen Mustafa Kemal Ataturk. Plakáty se však začaly vylepovat až po jeho smrti, která následovala přibližně až o 3 roky později, než snímek vyobrazuje.

Vražda v Orient expresu

Vražda v Orient expresu (1974)

Lokomotiva, která zachraňuje Orient Express, je model 141R, který se začal vyrábět až od roku 1945, tedy o deset let později, než zachycuje snímek.

Vražda v Orient expresu

Vražda v Orient expresu (1974)

Hudebník v restauraci v Istanbulu má na hlavě fez, který byl však v té době za vládce Kemala Ataturka zakázán.

Vražda v Orient expresu

Vražda v Orient expresu (1974)

Na začátku filmu děkuje britský důstojník Poirotovi (Albert Finney) za to, že zachránil čest britské posádky v Jordánsku. V době, do které je snímek situován, se však země jmenovala Emirát Transjordánsko.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Ve scéně, kdy kamera zabírá zvenku Schindlera (Liam Neeson), který sedí s dvěma židovskými obchodníky v autě, si můžeme všimnout odrazu odznaku na Spielbergově čepici.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Ve scéně, kdy jede Stern (Ben Kingsley) vlakem a drží chlapce, aby si mohl ulomit kus ledu, je možné zahlédnout tvar ostnatého drátu, který se však liší od tvaru drátu v následující scéně, v níž je záběr na projíždějící vlak zvenčí.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Ve scéně, kdy vlak vjíždí do koncentračního tábora, jsou vidět připravené rampy. V následujícím záběru figurují jen vojáci a Židé s rampami chybí, zatímco v dalším záběru, kdy se otevřou dveře vagonů, jsou rampy zpět.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Scéna, ve které dělník píše na dveře nápis "Direktor", je formát písma jiný než v pozdější scéně, kdy vchází jednoruký muž do kanceláře. Nápis je v pozdější scéně větší.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Ve scéně, kdy Schindler (Liam Neeson) na nádraží zachrání Sterna (Ben Kingsley) a úředník kontroluje seznam, je možné si všimnout, že obě jeho strany jsou totožné.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Schindler (Liam Neeson) nosí mj. v závěrečné scéně, kdy se loučí se Židy, odznak Goldenes Parteiabzeichen. Ten mu však nikdy nebyl udělen.

Reklama