Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Biografie (5)

Rowan Atkinson (herec / scenárista / tvůrce)

12.03.2006

Rowan Sebastian Atkinson se narodil 6. ledna 1955 ve Stockfieldu v Anglii. Už jako malý chlapec uplatňoval své zvláštní nadání, uměl rozesmívat masy lidí, aniž by k tomu potřeboval házet někomu dort do obličeje. Přesto nepomýšlel na kariéru komika, neboť chtěl nějaké jistější povolání se stálým platem. Vítr osudu ho ale nakonec… (více)

Daniel Craig (herec)

07.02.2006

Daniel Craig, herec s ostrými rysy a lehce zapamatovatelnou charakteristickou tváří, se narodil 2. března 1968 v Anglii. Již v útlém věku začal hrát v anglickém Národním divadle, kde si ho také všiml režisér John G. Avildsen a obsadil jej do dramatu Síla muže. Než se ovšem pustil do světa filmu, dostudoval prestižní školu… (více)

Dakota Fanning (herečka / režisérka / producentka)

29.06.2005

V současnosti nejobsazovanější dětská herečka Hannah Dakota Fanning se narodila 23. února 1994 v Georgii. Již ve dvou letech se naučila číst a toužila stát se herečkou. Její první „role“ přišla v pěti letech, když si zahrála v reklamě na prací prášek TIDE. Roku 1999 hrála v seriálu POHOTOVOST holčičku nemocnou leukémii. V šesti… (více)

Michael Schumacher (herec)

04.02.2005

Michael Schumacher se narodil 3. ledna 1969 a už od útlého mládí byl svým otcem veden k automobilismu. Jeho nesporný talent byl odhalen poměrně záhy, již v patnácti letech se stal juniorským mistrem Německa v motokárách a o rok později svůj titul hravě obhájil. Čím hravější pro něj bylo vítězit, tím více toužil po větší výzvě a… (více)

Udo Kier (herec / režisér / scenárista)

04.02.2005

Píše se rok 1944 a druhá světová válka je právě v plném proudu. Celá Země duní, jakoby se blížilo veliké zemětřesení, které ji celou pohltí. Jenže důvod je někde jinde. To právě bombardéry přelétají nad Německem a spouštějí jednu pumu za druhou. Jedna taková bomba dopadla 14. 10. 1944 i na nevelkou nemocnici v Kolíně nad Rýnem,… (více)

Reklama