Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (28)

plakát

Elita - Série 6 (2022) (série) 

Telenovela aneb když scénárista píše proto, aby psal a většina herců je naprosto prkenná...

plakát

Dash & Lily (2020) (seriál) 

Řekněme 3,5 - pohádka to je, ale tak co už, Vánoce se blíží a mělo to i vtip! :-) Ale ta americká korektnost: Asiaté, Židé, homosexuál, transsexuál, travestita - asi by tvůrci rádi dostali nějakou cenu... :D

plakát

Havel (2020) 

Na filmu mi nic extra nevadilo - dobře natočeno, výborně zahráno, mělo to švih. A ano - určitě je v tom kus nostalgie. Václav Havel pro mne je (a nadlouho asi i bude) poslední výrazný politik, kterého si vážím pro to, co udělal - především pro ostatní a pro Česko. Takže jsem se rád nechal dojímat... :-)

plakát

Večírek (2017) 

Skvělá a hodně hořká groteska s vynikajícími hereckými výkony, kde není potřeba stopáž natahovat na 2 hodiny, aby "měla co říci"... :-)

plakát

Last Ferry (2019) odpad!

Stupidní děj, tragický herecký výkony (pokud zamhouřím obě oči a budu schopen to nazvat herectvím) a naprosto klišoidní. Tečka.

plakát

Zabil jsem svou matku (2009) 

Napoprvé to nejspíš byly 3 hvězdy a až napodruhé 4, protože mě nějakým způsobem iritovala ta vzájemná afektovanost. Když jsem se na to po čase podíval teď, tak musím změnit na 5 hvězd, protože scénář, režie, kompozice a hudba jsou pro mne na prvotinu nadstandardní. A herecké výkony Xaviera a jeho oblíbenkyň Anne Dorval a Suzanne Clément mne v jeho filmech vždycky nadchnou - minimálně do Mami! (včetně)... :-)

plakát

Čarodějnice ze Zugarramurdi (2013) 

I když horor/fantasy vůbec není můj žánr, tak to možná o to líp dokresluje, jak mě filmy Álexe baví. I přesto, že to jsou tentokrát jen 3 hvězdy. V jeho filmech se opakovaně objevují Álexovi oblíbenci a španělské filmové hvězdy - byť je někdy těžké je poznat (Mario Casas) a natáčení pro ně často určitě není nejjednodušší... :-) I to podtrhuje jeho výjimečnost.

plakát

Calibre (2018) 

Drsný prostředí, drsná atmosféra, drsnej příběh. D-R-S-N-Ý. A navíc skvěle zahraný!

plakát

Philomena (2013) 

Po dlouhé době přidávám k filmu i komentář - protože Judi Dench je prostě brilantní! Viděl jsem teď kromě Philomeny i Viktorii & Abdula + Bonda a její rejstřík je prostě neuvěřitelnej... :-)