Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (900)

plakát

Antracit (2024) (seriál) 

Překvapivě skvěle natočený seriálový thriller. Francouzi tohle prostě umí.

plakát

Běsy podle Grimmů (2024) (seriál) 

Vizuálně to bylo sice hezké, i to netradiční zpracování chápu (vzhledem k původu seriálu) ale vůbec se to ke grimmovským pohádkám nehodí.

plakát

Vladařova nová škola (2006) (seriál) 

Film byl velmi vtipný a seriál se snaží jít ve stejných stopách, bohužel mi to už spíš přijde jako hromada rádobyvtipných scének, tlačících na pilu, aby rozesmála aspoň někoho, než aby nabídla něco fakt humorného. Sice jsem se tak nějak bavil, ale asi jen proto, že jsem měl v hlavě původní film.

plakát

Bolero (2004) 

Celá kauza byla mnohem složitější (a delší), než je nám ukázáno ve filmu, navíc se odehrává úplně v jiné době, což tady filmu sice neuškodilo, ale jako dobová kriminálka, kterých se teď točí mraky, by tenkrát určitě uspěla víc. Takový slušný průměr, ale nic extra.

plakát

American Horror Stories (2021) (seriál) 

Seriál z části nabízí klasické hororové příběhy, z části příběhy, které by se spíš hodily do Černého zrcadla. První série spoustu diváků odradí, protože je ze všech tří tou nejslabší. Byla by ale škoda AHS zatratit, aniž byste si pustili i druhou a třetí sérii, která je paradoxně navzdory nejméně dílům ta nejlepší.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

První díl jsem neviděl, ale pokud byl stejně zábavný jako dvojka, asi se podívám. Většinou jsem vůči českým komediím až zaujatě kritický, tady si to ale odpustím. Z postav mi seděli i ti, které normálně nemusím (Dyková, Liška), a jediný, kdo mi vyloženě vadil (ale jen kromě posledních pěti minut), byla Lewandowská. Prostředí zámku není nijak originální, ale pořád lepší, než garsonka v paneláku.

plakát

Amnestie (2019) 

Parádní film s úžasnou dobovou atmosférou a herci, který trpí jen jedním neduhem. Otřesnou slovenštinou Marka Vašuta. Mám toho herce velmi rád, snesu i to, že se vecpal spolu s Geislerkou do slovenského thrilleru, ale proč, sakra, musel mluvit slovensky? To tam nemohl hrát nějakého Čehúna, tak jako Geislerová nebo Stránský? To fakt naši bratia nenašli nikoho, kdo by jim toho ministra zahrál?

plakát

Historie hororu (1998) (TV film) 

Zavádějící český název nabízí myšlenku, že se vrátíme v čase dál, než do doby před zhruba sto lety. I tak se ale dozvíte velkou spoustu informací a pokud jste fanda hororu jako já, tak budete vrnět blahem. Doporučuju každému, kdo má rád horory.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Tenhle seriál bez zaváhání zařadím do top deset nejlepších seriálů československé výroby a fakt se u toho nebudu ani trochu červenat.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Po prvním shlédnutí jsem dal plný počet, ale protože jsem před druhým shlédnutím četl knihy o Mrázkovi, Bělovi, Jonákovi a dalších mafiánech té doby, musím dát o jednu míň, protože udělat z Čuby Mrázka, z Novotného Jonáka a Rumla Černého, to byl opravdu velký krok vedle. Jinak je to ale precizně vypiplaný seriál se spoustou konkrétních (po)drobností, zakládajících se na skutečnosti. Velké plus dávám za zpravodajské nahlédnutí na začátku každého dílu, které umocní ten pocit návratu do doby ne zase tak vzdálené.