Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (474)

plakát

Anthropoid (2016) 

Tak tohle byla neskutečná podívaná. Vlastně bych moc ráda filmu udělila plné hodnocení nebýt té nechutně trapné závěrečné scény. Protože to, co se odehrávalo na plátně těsně před samotným atentátem, takový napínavý pocit jsem snad s žádným jiným filmem ještě nezažila. A to je co říct, když navíc víte, co se vlastně stane pak. Srdce mi bušilo tak, jako bych tam stála s nimi. Neskutečné. A závěrečné dobývání kostela, nebo předcházející scény s výslechy (vážně musí Ondřej Malý vždycky hrát takové svině?), opravdu bravurní filmařina. Překvapilo mě však, že i na svou roli poněkud přestárlá Aňa Geislerová rozhodně oplývala lepší angličtinou, než nadějná mladičká hvězdička Charlotte Le Bon, ta na svou kolegyni bohužel ještě překvapivěji nestačila ani herecky. Vychválit musím především Alenu Mihulovou a Tobyho Jonese, z jejichž projevu mi dokonce přejížděl mráz po zádech, v pozadí nezůstává ani v nedávné době objevený Václav Neužil v roli jednoho z atentátníků Josefa Valčíka, a v neposlední řadě samozřejmě dva hlavní představitelé, vždy okouzlující Cillian Murphy a pro mě neznámý Jamie Dornan, kterým jsem věřila vše, včetně toho našeho krásného českého slovíčka „kurva." Vynikající hudba veškerou atmosféru dotahovala k dokonalosti... Zkrátka takhle chválit bych mohla do nekonečna. Jestli tohle neposbírá téměř všechny České lvy, tak už nevím.

plakát

Muž jménem Ove (2015) 

Skvělé. Trochu jsem se filmové adaptace obávala (především po zfilmované hrůze jménem Stoletý stařík ...), ale dočkala jsem se téměř věrné kopie knihy, za což jsem opravdu vděčná. Snad jen v knize byl mnohem delší a propracovanější posun od zapšklého a bezcitného Oveho, kterého nenávidíte, k citlivému a hodnému Ovemu, kterého zbožňujete. Tady už mi jej bylo líto vlastně od začátku a rozhodně to nebylo tím, že jsem věděla, kam bude děj směřovat. Málokdy se člověk dostane k severskému filmu v původním znění, i to je velké plus. No, jdu usušit slzy a pustit se do další Backmanovy knihy.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Sice dobrá podívaná, ale za mě trochu zklamání. Začátek mi hodně připomínal Velkou rybu, pak z toho začala být celkem zvláštní smotanina různých filmů a říkám si, jestli ten hororový nádech nebyl už trochu moc. Být dítě, tak mám po tomhle pořádné noční můry. Každopádně vizuální stránka skvělá, prostě Burton. A Samuel neměl chybu.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Není nad to, když ve filmu takového typu zahrají dudy Largo z Novosvětské. :-) Nu, ale k filmu. Je to naprostá pecka. Všichni zúčastnění herci hrají své maximum a úžasně zamotaný gangsterský příběh (jak jinak, když je to Scorsese) je svým způsobem v konečném důsledku naprosto uvěřitelný. I s těmi oceněními souhlasím.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Velmi příjemná záležitost. Člověk jen vypne, nemusí dělat nic, nemyslí na nic, pobaví se a nechá se unášet příjemným prostředím a úsměvem Russella Crowea. Není to zrovna vrchol filmového umění, ale Dobrý ročník je zkrátka dobrý film.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Dejvice jedou a jejich humor je mi hodně blízký. Škoda některých slabších dílů, jinak jsem se bavila skvěle. Připadá to tak jen mně, nebo jsou vážně protagonisté tohodle divadla z jiné planety? Nad jejich výkony člověk totiž často žasne.

plakát

Les Misérables - koncert z Londýna (2010) (divadelní záznam) 

Vidět originální Bídníky v Londýně a umřít. I tahle koncertní verze mě totálně dostala, sic jsem kvůli nesympatickému Nicku Jonasovi v roli Maria chtěla dát "jen" 4*, ale poté, co mě závěr s původními představiteli a tvůrci emocionálně odrovnal, musela jsem jít na maximum. One day more... Do you hear the people sing... Zase mi to bude v hlavě znít týdny. Schönberg je prostě Bůh.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Lehce nudnější část, která má s původním Bournem pramálo společného. Příliš mnoho hluchých a ukecaných míst zde totiž střídá jen malé množství akce a napětí. Škoda. Nakonec uděluji slabší 3* (opět se potýkám s nedokonalostí rozptylu pouze do pěti hvězd, takže kdybych prvnímu Bourneovi (Agent bez minulosti) připsala hodnocení 7/10, tady je to už "pouze" 6/10), ale je to především zásluhou Jeremyho Rennera, který je ve své roli vážně hodně, hodně cool. :-) No a ten titulkový původní, slavný a oblíbený hudební motiv Johna Powella z předchozích Bournů mě, ani nevím proč, docela namíchl.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Tři večery s Bournem za mnou a až u třetího jsem se teprve dočkala toho, co jsem od něj asi tak čekala. A konečně jsem se na konci mohla usmívat úplně stejně jako Julia Stiles. :-) Akce a napětí od začátku do konce, paráda.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

O něco lepší než první díl, ale tady bohužel film ztrácí hlavně v tom, že byl natočen v době, kdy začínalo frčet natáčení na "třepající se" kameru, spousta scén (především autohoničky) tak bylo dost nepřehledných.