Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (474)

plakát

Marťan (2015) 

Welcome back, Mr. Scott. Tohle byla vážně skvělá podívaná.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

Dala bych i 4* jen abych zkazila průměr všem odpadovým hodnotitelům, ale to bych zase poškodila všechny kvalitní věci, kterým jsem z různých důvodů nižší hodnocení udělila. Zůstanu tedy ještě lehce při zemi s klidným svědomím, že jsem se u tohoto pořadu opravdu bavila a na některé výkony hleděla s málem otevřenou hubou a vyplazeným jazykem až na zem. Trapnosti sice pořadu nescházely, ale mávala jsem nad nimi rukou při vzpomínkách na ohavné estrády dřívějších let, jako byly Novotného Dobroty či novácké silvestrovské pořady. Nedá mi to a musím vyzdvihnout práci maskérů i choreografů a dále vystoupení Aniček na Siu, Chýlkové na Gangnam Style, Holišové na Edith Piaf, Shaniu Twain, Arethu Franklin a Beyonce (tedy zasloužené vítězství), Krause na Rammstein, Rychlého na Nedvěda a Hegerovou, Mišíka na Prince a Vondráčka s Fialovou na jejich Hříšný tanec. To byly pro mě jednoznačně největší pecky.

plakát

Dallas 63 (2016) (seriál) 

Za mě obrovská škoda. Pilot úžasně navnadil, pak se přešlo k romantice, čímž zmizela veškerá temná a mysteriózní atmosféra. A zvláštní je, že někdy fungoval butterfly efect dokonale, jindy vlastně vůbec. Asi někdy fakt až moc přemýšlím. Každopádně skvělé herecké obsazení, postavy byly dobře napsané i zahrané, jen mi připadá, že příběhový potenciál nebyl tak úplně naplněn.

plakát

Hlas pro římského krále (2016) (TV film) 

Poměrně dobrý nápad, zajímavý scénář, ale dost špatná realizace. V podstatě to zvedají jen výkony herců (tady mi to nedá a musím vyzdvihnout Majera jako Jana Lucemburského), jenže když nemají ani pořádně co hrát, jde to celé dost do háje. Škoda. I kostýmy se vyvedly a hudba byla poměrně netradiční, přesto sympatická. Jenže to už je opravdu vše.

plakát

Ex Machina (2014) 

Jeden z nejoriginálnějších filmů, co jsem kdy viděla. Na jednu stranu hluboké, silně inteligentní a plné citu, i přesto vlastně prosté, nenásilné a bez zbytečných nereálností. Potěšila mě i netradiční hudba. Skvělá Alicia Vikander, ostatní vlastně také nepokulhávali.

plakát

Pět mrtvých psů (2016) (seriál) 

Za mě lepší než předchozí dvě série. Více děje, napětí a konečně jsem se zase i bavila.

plakát

Podfukáři (2013) 

Film jsem si od začátku neskutečně užívala, jelikož miluji hry s divákem a hlavně "wtf?" konce. Tady se však ten správný "wtf?" efekt neodehrál. Spíš mi připadalo, že se partička tvůrců sešla před dotáčkou závěrečných scén a řekla si: "teď jsme ty diváky pěkně podělali, pojďme udělat nejvíc neočekávaný konec v historii všech filmů vůbec, ať se z toho všichni totálně po..." Najednou postrádalo smysl vše, co se odehrávalo před tím, což je přesný opak toho, co by měl ten závěrečný wow efekt vlastně říci. A především má být uvěřitelný. Ale pojďme raději k pozitivům. Herci předvedli parádní výkony, nejvíc bych vyzdvihla jako vždy skvělého Woodyho Harrelsona. A taky se mi moc líbila hudba. No, jsem docela zvědavá, co chtějí tvůrci vymyslet pro druhý díl.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Hrůza a děs. Ač jsou pro mě dejvičáci v současné době to nejlepší, co herecká scéna nabízí, tak tohle bylo totálně mimo. Zlaté Dědictví, Pražákům holt vesnické nářečí nikdy nepoleze přes hubu. Jestli si o okolní vesnici (celého zbytku republiky) myslí tohle, tak to potěš koště. Vlastně ani nevím, za co ty 2* dávám, možná se našlo pár úsměvných momentů, na které jsem už bohužel zapomněla, ale opět musím vyzdvihnout Plesla a jeho asi jedinou trochu zajímavou postavu. Scénář byl jeden velký a odporný (či snad krobotovými slovy zpičený) žvást.

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Případ pro exorcistu byl aspoň vtipný, tohle byla jen nuda a ztráta času. Každopádně opět výborná Melíšková a Krobot. Druhá hvězda je za mou alma mater, tedy nádhernou a mnou tolik milovanou budovu konviktu Univerzity Palackého v Olomouci. Jinak jde tenhle styl natáčení úplně mimo mě.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Skvělá a napínavá minisérie. Kromě prvního dílu jsem hltala úplně všechno. Ale trochu nám ten House zestárnul, co? I když charisma z něj stříká na všechny strany i tak. A Hiddlestonův úsměv budu těžko dostávat z hlavy.